Ταξιδια

Financial Times: Πηγαίνετε στο σπίτι του Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη

«Η χώρα ανοίγει ξανά για τους τουρίστες-κι αυτό θα μπορούσε να είναι το ωραιότερό της μέρος για διαμονή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι του Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης
Το σπίτι του Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης © Έλενα Ντάκουλα

Αφιέρωμα των Financial Times στο υπέροχο σπίτι του φιλέλληνα Βρετανού συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης.

Εκτενές άρθρο της Alev Scott δημοσιεύουν οι Financial Times για την ενοικίαση της βίλας του κορυφαίου Βρετανού συγγραφέα, φιλέλληνα και ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Πάτρικ Λι Φέρμορ, στο Καλαμίτσι, κοντά στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. 

«Η Ελληνική βίλα του Πάτρικ Λι Φέρμορ ετοιμάζεται για τους πρώτους επισκέπτες της», τονίζει χαρακτηριστικά το άρθρο. «Η  χώρα ανοίγει ξανά για τους τουρίστες-κι αυτό θα μπορούσε να είναι το ωραιότερό της μέρος για διαμονή» επισημαίνεται..

Το αφιέρωμα περιγράφει την μοναδική φύση της περιοχής, με τα κυπαρίσσια, τις υπέροχες παραλίες, τις ελιές και το μοναδικό φως της Πελοποννήσου και το σπίτι σε χρώμα μελιού, που ανήκε στον Πάτρικ Λι Φέρμορ και την σύζυγό του, Τζόαν. Αναφέρει πως το σπίτι σχεδιάστηκε και χτίστηκε την δεκαετία του 60, με πέτρα που μετέφεραν από τον Ταΰγετο. Εδώ έζησε με την σύζυγό του, υποδεχόμενος φίλους και καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, ο Φέρμορ, ως τα τελευταία χρόνια του. Ο ίδιος ήθελε το σπίτι αυτό, να γίνει ένα καταφύγιο για τους συγγραφείς, ένα μέρος που θα μπορούσαν να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους – και αυτό το είχε πετύχει. Μετά τον θάνατό του, η οικία Φέρμορ πέρασε στο Μουσείο Μπενάκη, με την άδεια να ενοικιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, στο άρθρο των Financial Times γίνεται αναφορά για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, λόγω της ενεργοποίησης του τουριστικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

Πατήστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το οδοιπορικό των 30 φωτογραφιών της Athens Voice στο υπέροχο σπίτι του Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ