Ταξιδια

Η Μήλος, αγαπημένη του Θανάση Πασσά

Για μένα είναι ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια. Ένα από τα πιο όμορφα νησιά για να σου πάει τη σχέση σε άλλο επίπεδο.

ΤΕΥΧΟΣ 577
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322734-651125.jpg

Μήλος: Ο Θανάσης Πασσάς γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Έχεις σχέση και θες διακοπές; Πήγαινε τώρα Μήλο. Για μένα είναι ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια. Ένα από τα πιο όμορφα νησιά για να σου πάει τη σχέση σε άλλο επίπεδο. Η φυσική ομορφιά του νησιού, οι όμορφες παραλίες, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα bars είναι ιδανικά για να προσφέρουν τις τέλειες διακοπές. Και μην ακούς αυτούς που λένε ότι όποιος επισκέπτεται τη Μήλο χωρίζει, είναι ψέματα και να πάει να πέσει σε ένα από τα δυο ηφαίστεια του νησιού – βέβαια είναι ανενεργά, αλλά τέλος πάντων.

Πού να κολυμπήσεις

Πού να πρωτοπάς για μπάνιο στη Μήλο – άγνωστο. Καλύτερα πάρε ένα χάρτη για να μην ξεχάσεις όλες τις επιλογές σου. Παπαφράγκας, Σαρακίνικο, Φυροπόταμος και Χιβαδόλιμνη είναι κάποιες από τις καλύτερες και πιο ωραίες παραλίες του νησιού. Η δικιά μου αγαπημένη όμως είναι η παραλία της Φυριπλάκας. Στην παραλία αυτή σας οδηγεί ένας βατός χωματόδρομος που έχει ανοιχτεί χάρη στα ορυχεία της περιοχής. Το τοπίο μαγευτικό, αφού χάρη στα προαναφερθέντα ορυχεία τα βράχια της παραλίας έχουν μαγευτικές αποχρώσεις λόγω των πετρωμάτων του νησιού. Η Φυριπλάκα είναι μια μεγάλη παραλία με άσπρη άμμο, οργανωμένη, με ξαπλώστρες και beach bars. Τώρα για τους πιο ρομαντικούς υπάρχουν και μικροί κολπίσκοι με βράχια για απομόνωση.

Πού να φας

Παντού και άφοβα. Όλα τα εστιατόρια είναι άκρως τουριστικά με προσιτές τιμές τόσο για οικογένειες όσο και για φοιτητές. Στη Μήλο θα φας φυσικά πολύ ωραίο ψάρι, αλλά δεν θα θέλεις να λησμονήσεις τις ελληνικές ταβερνικές γεύσεις. Επιπροσθέτως, η περιοχή έχει και πιο παραδοσιακά μέρη για φαγητό αλλά και πιο κοσμοπολίτικα εστιατόρια. Μεγάλο νησί είναι, νοίκιασε μια γουρούνα και γύρνα το! Ένα πράγμα μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις στη Μήλο: την καρπουζόπιτα. Είναι ίσως η επίσημη γεύση του νησιού, τόσο δροσερή και γλυκιά όσο κι αυτό.

Πού να διασκεδάσεις

Παρόλο που σε μεγάλο βαθμό ισχύει ότι η Μήλος είναι ζευγαρονήσι, αυτό μη σε πτοεί εσένα που θα πας με φίλους ή φίλες, γιατί διαθέτει επιλογές για όλους τους τύπους διακοπών. Επιλογές για παρέες, για οικογένειες, ακόμα και για πιο κλειστούς ανθρώπους που προτιμούν να συναναστρέφονται με το βιβλίο τους. Με αγόρι, με κοπέλα, με τη μάνα σου ή με την κολλητή/ό – με όποιον και να είσαι, να πας στη Μήλο. Και μην ξεχάσεις να πιεις ένα από τα καλύτερα cocktails στο μαγευτικό Vipera Lebetina. Ένα tip από εμένα: φρόντισε να έχει πανσέληνο ώστε το ποτάκι στο μπαλκόνι του μαγαζιού με θέα το φως του φεγγαριού στη θάλασσα να χαραχτεί για πάντα στο μυαλό σου.

Τι να ψωνίσεις

Αν είσαι άντρας ό,τι ξέχασες να πάρεις από το σπίτι σου, άντε καμιά παντόφλα, πετσέτα και τα συναφή. Τώρα, αν είσαι γυναίκα, πολλά και διάφορα, αφού και η Μήλος είναι ένα από τα κλασικά κυκλαδίτικα νησιά με καλόγουστη αγορά για όλα τα θέλω του καταναλωτή. Μη λησμονήσεις να κάνεις το γύρο του νησιού με καΐκι, είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα σου μείνει, άσε που μόνο έτσι θα κολυμπήσεις σε παραλίες που δεν έχουν πρόσβαση αλλά θα κάνεις και στάση για φαγητό στην Κίμωλο.

Ελπίζω να σας κάλυψα με αυτά τα ολίγα. Εγώ πάντως και φέτος εκεί θα είμαι και θα σας περιμένω για ένα μαγευτικό και ερωτικό καλοκαίρι στο νησί της Αφροδίτης!

Θανάσης Πασσάς είναι στο ότιναναι του ΣΚΑΙ και σπάει πλάκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ