- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νησί των Μικρών Κυκλάδων που προσφέρεται για ήσυχες διακοπές. Με περίπου 115 κατοίκους, στην Ηρακλειά θα συναντήσεις δύο οικισμούς. Τον Άγιο Γεώργιο, όπου βρίσκεται και το λιμάνι, και την Παναγία. Οι δύο οικισμοί ενώνονται μεταξύ τους με ασφαλτόδρομο μήκους 4 χλμ. Θα βρείτε ΑΤΜ κι ένα πουλμανάκι για μεταφορά από τον ένα οικισμό στον άλλο. Πλοίο από τον Πειραιά φτάνει τρεις φορές την εβδομάδα, ο Σκοπελίτης όμως έρχεται κάθε μέρα, πλην Κυριακής, από τη Νάξο.
Παραλίες
Αμμώδεις είναι το Λιβάδι, ο Άγιος Γεώργιος, η Βορεινή Σπηλιά, η Αλημιά, βοτσαλωτές ο Καρβουνόλακκος και το Αμμούδι του Μέριχα. Μπορείτε να τις επισκεφθείτε και με καϊκάκια, τα οποία διοργανώνουν εκδρομές και στα γύρω νησιά.
Πού & τι να φας
Θα βρείτε φρέσκο ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες, ενώ φημίζονται το θυμαρίσιο μέλι, η τοπική φάβα και τα τυριά, όπως ξυνομυζήθρα και ανθότυρο, από κατσικίσιο γάλα. Θαλασσινά με θέα στη θάλασσα στο Μαϊστράλι (2285071807) στον Άγιο Γεώργιο, δικά τους κατσίκια και αρνιά στο Στέκι (2285071579) στην Παναγιά, για γλυκά στο Πέρασμα, κοντά στο λιμάνι.
Πού να μείνεις
Αρκετά περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως το Ηλιοβασίλεμα στον Άγιο Γεώργιο (2285071486), η Αλεξάνδρα (2285071482) κοντά στην παραλία Λιβάδι, ο Αίολος (2285071233), με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του Αγίου Γεωργίου. Εναλλακτικά, δείτε τη λύση της σκηνής στο Λιβάδι. Δεν θα είστε μόνοι.
Κοινότητα: 2285071545
Λιμεναρχείο: 2285022300
Πρ. Βοήθειες: 2285071388
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αφιέρωμα στο νησί των Σποράδων
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.