Πρέπει τα σεξουαλικά όργια να αποτελούν ταμπού;
Η σεξολόγος Σάντι Άλισον μας λέει όχι και εξηγεί γιατί
Οι κοινωνικές νόρμες που επικρατούν έχουν δημιουργήσει μία σειρά από ταμπού, τα οποία καθιστούν οτιδήποτε έξω από τα πρότυπα και τις κανονικότητες που έχουν κοινωνικώς οριστεί, ως μη φυσιολογικό και ως κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι ακόμα και να σκεφτείς πως το κάνεις. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο όταν ακουμπάμε θέματα σεξουαλικού περιεχομένου, όπως είναι τα όργια, όπου πλέον οι επικριτές συμπληρώνουν στο «αφύσικο» και στο «άξιο ντροπής» και την λέξη «ανώμαλο».
Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι απέναντί τους, η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία έχει προωθήσει αρκετά την παραπάνω ιδέα. Σκεφτείτε μόνο ότι σε ταινίες και σειρές τα όργια παρουσιάζονται κυρίως ως μία συνήθεια εκκεντρικών τουλάχιστον πλουσίων στις βίλες τους, μελών αιρέσεων και σατανιστών. Διαφορετικά, η ταινία που παρακολουθείτε δεν αποτελεί παραγωγή του Χόλιγουντ, αλλά πορνό.
Ωστόσο, η ίδια η επιστήμη και συγκεκριμένα η σεξολόγος Σάντι Άλισον έρχεται να διαψεύσει ότι τα όργια είναι κάτι το μεμπτό. Μιλώντας, μάλιστα, στο Refinery29 ανέφερε ότι τα κίνητρα για να συμμετέχεις σε ένα όργιο είναι πολλά, αφού ξεκινάνε από την απλή αγάπη του ατόμου για το σεξ, η οποία το κάνει να θέλει να εξερευνήσει περισσότερες μορφές του, έως και την ανάγκη ενός ζευγαριού να ανανεώσει το ενδιαφέρον στην ερωτική του ζωή.
Επιπλέον, η σεξολόγος εξηγεί τι ακριβώς είναι ένα όργιο, καθώς οι περισσότεροι το έχουν εξισωμένο στο μυαλό τους με το ομαδικό σεξ. Η πεποίθηση αυτή, βέβαια, είναι εν μέρει σωστή, αφού το όργιο αποτελεί μία κατηγορία ομαδικού σεξ, αλλά αποτελεί και μία κατηγορία σεξ πάρτυ. Συγκεκριμένα, συνηθίζουμε να θεωρούμε ως όργιο την σεξουαλική πράξη, στην οποία συμμετέχουν από πέντε άτομα και πάνω, ενώ ως σεξ πάρτυ μπορεί να περιλαμβάνει την απλή σεξουαλική επαφή, αλλά και έναν συνδυασμό άλλων κατηγοριών σεξ πάρτυ, καθώς «το μόνο όριο στο τι μπορεί να συμβεί σε ένα όργιο είναι ο ουρανός».
Υπάρχει, όμως, όπως αναφέρει, ένας χρυσός κανόνας, όσον αφορά τα όργια. Αυτός είναι η αναγκαιότητα του να έχετε θέσει από πριν κάποιους απαραίτητους κανόνες, ώστε κανένας να μην καταλήξει να κάνει κάτι που δεν θέλει και θα τον κάνει να αισθανθεί άβολα.
Επιπλέον, η Άλισον δίνει και κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείς να εισχωρήσεις στον κόσμο των οργίων, είτε μόνος, είτε με τον σύντροφο σου. Ο καλύτερος τρόπος, όπως λέει, είναι είτε μέσα από γνωστούς, οι οποίοι έχουν ήδη κάποια εμπειρία, είτε μέσα από το internet σε εφαρμογές γνωριμιών για άτομα, που δεν θέλουν να μπουν σε μία μονογαμική σχέση. Την ίδια στιγμή, δεν θα πρέπει να ντραπείς να κάνεις ερωτήσεις σε άλλα μέλη της «κοινότητας», ώστε να κατανοήσεις πλήρως πώς λειτουργούν κάποιες λεπτομέρειες.
Το σημαντικό για αυτήν είναι να θυμάσαι: «Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να δημιουργήσεις ευκαιρίες, ώστε να ανακαλύψεις νέα πράγματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας για τη σεξουαλικότητα στη Γαλλία
Μεγάλο ποσοστό εφήβων ή ακόμα και μεγαλύτερων ατόμων είτε δεν τα χρησιμοποιούν καθόλου είτε τα χρησιμοποιούν λανθασμένα. Έτσι, πολλοί μολύνονται και δυστυχώς... το πάθημα δεν γίνεται πάντα μάθημα
Προτάσεις, tips και δοκιμασμένες συνταγές που σου εγγυώνται την επιτυχία
Το πρώτο βίντεο ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των σεξεργαζόμενων ατόμων
Η δημιουργια AI γυναικών, οι επίδοξοι «δημιουργοί περιεχομένου» και οι μεγάλοι κίνδυνοι
Πώς η ιστορική αφήγηση παραμελούσε ή διέγραφε τη λεσβιακή σεξουαλική ταυτότητα
Πώς οποιαδήποτε «συναινετική» σεξουαλική πράξη είναι αποδεκτή στον 21ο αιώνα
Και ενώ η ανεκτικότητα αυξάνεται, µήπως µειώνεται η σεξουαλική ελευθερία;
Μιλήσαμε με γιατρούς και με άτομα που τα χρησιμοποιούν
Γιόρτασε κι εσύ την Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού σωστά
Αν δεν βρεις σεξοκαβάτζα σου έχουμε την λύση... «Get a room»
Τι γίνεται αν δεν βρίσκεις τις λέξεις να περιγράψεις το φύλο σου;
Πόσο μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους;
Τέσσερις συνδρομητές της πλατφόρμας, η ηθοποιός Σοφία Αλεξανιάν, η Melody tvv και το ζευγάρι Κωνσταντίνα και Σωκράτης, μάς εξηγούν πώς την χρησιμοποιούν
Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ηθοποιούς, ακτιβιστές και πρώην υπαλλήλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.