Σεξ

Η νέα εποχή του πορνό από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η δημιουργια AI γυναικών, οι επίδοξοι «δημιουργοί περιεχομένου» και οι μεγάλοι κίνδυνοι

alexandra-mprountzaki.jpg
Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νέα εποχή του πορνό από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Οι αλλαγές στη βιομηχανία του πορνό από τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η βιομηχανία του πορνό όπως την ξέρουμε, απειλείται - και τι εννοούμε με αυτό; Οι ζωντανές ταινίες με πραγματικούς ανθρώπους σε πραγματικά στούντιο βάλλονται ευθέως από την Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία, αν το καλοσκεφτούμε, έχει αρχίσει να εισβάλλει σε όλα τα aspect της ζωής μας. Τώρα κάνει ντου και στο πορνό προσφέροντας στον χρήστη -εκτός των άλλων- τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του σενάριο.

Η χρήση A.I. σε ιστοσελίδες ενηλίκων

Εάν μπεις σε sites ενηλίκων όπως το made.porn, θα περιηγηθείς φυσικά στην αρχική σελίδα που είναι γεμάτη από -κυρίως λευκές- γυναίκες, με μεγάλο στήθος, που ποζάρουν σε προκλητικές στάσεις και υπόσχονται να πραγματοποιήσουν τις πιο τρελές σου φαντασιώσεις. Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν είναι πραγματικό καθώς όσο περισσότερο παρατηρείς, διακρίνεις τις δυσλειτουργίες: κόβονται στήθη, κάπου τα χαρακτηριστικά του προσώπου μπερδεύονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα κεφάλι λίγο creepy, άλλες φορές οι σκηνές επαναλαμβάνονται κλπ.

Στον κόσμο του πορνό που δημιουργείται από AI, αυτά δεν είναι αξιοσημείωτα λάθη. Βέβαια, υπάρχουν και προγράμματα που προσφέρουν καλύτερη «ποιότητα υπηρεσιών». Πρόκειται για εξελιγμένα μοντέλα μετατροπής κειμένου σε εικόνα -με πιο διάσημα το DALL-E 2 του OpenAI, το Stable Diffusion του StabilityAI και το Midjourney- τα οποία κυκλοφόρησαν με στόχο να βοηθήσουν τον κάθε χρήστη να «σκηνοθετήσει» τη δική του πορνοταινία, αρκεί να έχει υπολογιστή.

Οποιοδήποτε σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα στην οθόνη, όσο περίεργο ή kinky και να είναι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να το πληκτρολογήσεις στον υπολογιστή σου και αυτά τα προγράμματα θα το κάνουν όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.

Εκ πρώτης, μια χαρά ακούγεται να μπορείς να δώσεις ζωή στη φαντασίωσή σου και δεν βλάπτει να υπενθυμίσουμε πως η παρακολούθηση πορνογραφίας σε λογικό πλαίσιο προσφέρει αρκετά οφέλη. Είναι ευρέως γνωστό πως υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ της προβολής πορνογραφίας και της αυξημένης σεξουαλικής ικανοποίησης. Έπειτα, το πορνό ανακουφίζει από το άγχος όπως και το σεξ ενώ ταυτόχρονα προάγει τη σεξουαλική απελευθέρωση του ατόμου.

Οι αλλαγές στη βιομηχανία του πορνό που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Βέβαια, το να δημιουργείς μόνος σου μια εικόνα, μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες με εικόνες αντρών και γυναικών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τα εν λόγω sites μετρούν έως και 400.000 μέλη, όπως για παράδειγμα το Unstable Diffusion’s Discord που έχει πάνω από 400.000 μέλη, ενώ το r/AIpornhub και το r/sdnsfw του Reddit έχουν πάνω από 100.000 το καθένα - κι όλα μαζί δίνουν στους χρήστες σαφείς λεπτομέρειες για το πώς θα δημιουργήσουν το τέλειο porn avatar που εξυπηρετεί απόλυτα κάθε τους φαντασίωση.

Αυτές οι διαδικτυακές επιχειρήσεις σας χρεώνουν για να αποκτήσετε πρόσβαση στην «pro mode», 15 δολάρια τον μήνα. Τον περασμένο μήνα, το Futurism ανέφερε ότι ο ιστότοπος είχε σχεδόν 7.000 μέλη, που σημαίνει ότι το PornPen φέρνει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.

Ο ιδρυτής του Futurism, που παραμένει ανώνυμος, δήλωσε πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτούς τους ιστότοπους «θέλουν να δουν το πορνό και να το προσαρμόσουν στα γούστα τους» δημιουργώντας, για παράδειγμα, φετίχ που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν στην πραγματική ζωή, όπως παραμορφωμένες γυναικείες μορφές. Η παγίδα σε αυτό φυσικά είναι στο ότι όταν δημιουργείς λόγου χάριν ένα βίαιο σεξουαλικό σενάριο, όπου ο χρήστης προκαλεί βασανιστήρια στο γυναικείο avatar, αυτό μπορεί να δώσει τροφή σε κάποιες στρεβλές σεξουαλικές αντιλήψεις σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής ερωτικής πράξης ή να δημιουργήσει στο άτομο μη ρεαλιστικές προσδοκίες πάνω στο σεξ.

Η δημιουργία AI γυναικών – Η αγορά του OnlyFans – Οι ανησυχίες για τη χρήση της  τεχνητής νοημοσύνης

Φυσικά, η δημιουργία AΙ γυναικών δεν σταματάει μόνο στην κατασκευή πορνό αλλά επεκτείνεται και σε μιαν άλλη αγορά, αυτήν του OnlyFans. Όλο και περισσότεροι άντρες ζητούν συμβουλές από sites όπως το Reddit και το BlackHatWorld για το πώς να λανσάρουν ΑΙ μοντέλα σε πλατφόρμες όπως το OnlyFans και το Fansly. Φυσικά δεν είναι εύκολο οι επίδοξοι «δημιουργοί περιεχομένου» να περάσουν από τις διαδικασίες επαλήθευσης ταυτότητας της πλατφόρμας καθώς ζητά φωτογραφία, οπότε γυρνούν πίσω στα sites με ερωτήσεις όπως: «Ψάχνω για εναλλακτικές λύσεις για το OnlyFans που θα μου επιτρέψουν να επαληθεύσω τον λογαριασμό με την ταυτότητά μου (ένας μεγάλος καραφλός, πραγματικός άντρας)», που είναι μόνο μία από τις αναρτήσεις που μπορεί να διαβάσει κανείς στο BlackHatWorld.

Άλλος έγραψε: «Στόχος είναι η ανάρτηση και η δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο για ενήλικες όπου παρουσιάζονται μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης (όμορφες ξανθές γυναίκες που δεν υπάρχουν)». Και παρόλο που μπορεί αυτά τα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση, αυτό δεν σημαίνει πως εάν ψάξει κάποιος πιο καλά, δεν θα βρει εναλλακτικές μεθόδους. Τέτοιοι λογαριασμοί μπορεί να γίνουν χρυσωρυχεία, γι’ αυτό όποιος ανακαλύπτει τον τρόπο να προσπεράσει τις δικλείδες ασφαλείας που θέτουν οι πλατφόρμες όπως το OnlyFans, δύσκολα θα μοιραστεί το «κόλπο»…

Ενώ έγραφα αυτές τις λέξεις θυμήθηκα πολλές ταινίες οι οποίες μέσα στην υπερβολή τους προέβλεψαν κάποιες παρόμοιες καταστάσεις του όχι πια τόσο μακρινού μέλλοντος. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ίσως ένα από τα πιο σπουδαία ανθρώπινα επιτεύγματα όμως στα λάθος χέρια ανθρώπων που είναι παραδομένοι στα πάθη τους, μπορεί να ξυπνήσει επικίνδυνα ένστικτα. Ειδικότερα όταν μιλάμε για σεξουαλικές φαντασιώσεις που μπορούν να οπτικοποιηθούν μέσα από την οθόνη, το όριο μπορεί να ξεπεραστεί γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο που στις μαζοχιστικές ερωτικές συνευρέσεις υπάρχουν λέξεις ασφαλείας και γίνονται ανάμεσα σε άτομα που υπάρχει εμπιστοσύνη. Εάν δημιουργηθεί ένας παράλληλος κόσμος στον οποίο όλα επιτρέπονται χωρίς «πρέπει» και «μη», εάν κάποιοι έχουν φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν βιασμό, βιαιοπραγία ή ακόμα και θάνατο με στόχο την ερωτική κορύφωση, κανείς δεν εγγυάται πως μερικοί θα παραμείνουν στο φαντασιακό διαδικτυακό τους σύμπαν και δεν θα μεταφέρουν αυτόν τον άρρωστο κόσμο στον πραγματικό…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ