- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αναμένουμε το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ArtWalk 5 με καλλιτέχνες όπως οι Andrea Casciu, Asier Vera Maceiras, Dourone, Drew Merrit, Edmond1419, Leandro Bustamante και άλλοι.
Στην Πάτρα κουράστηκαν να βλέπουν τους γκρίζους τοίχους των κτηρίων και κάπως έτσι γεννήθηκε το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας, ArtWalk. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art in Progress, που στηρίζεται στην κοινωνία των πολιτών, έχει φέρει τα τελευταία χρόνια τον θεσμό του ArtWalk στην πόλη και μαζί του έχει φέρει κάποιους από τους πιο ταλαντούχους street artists όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην πραγματικότητα, το ArtWalk θα μπορούσε να προσδιοριστεί ως ένα υπαίθριο δημόσιο μουσείο. Τα «εκθέματά» του είναι μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες, που έρχονται να εκσυγχρονίσουν τον αστικό ιστό της Πάτρας και να του χαρίσουν μία νέα φρεσκάδα, ενώ με αυτά το ArtWalk έχει καταφέρει να μετατρέψουν την πόλη σε έναν πόλο έλξης πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και σε ένα επίκεντρο αισιοδοξίας. Το καλοκαίρι του 2019 το ArtWalk για 4η χρονιά πρόσθεσε νέα κομμάτια σε αυτό το μοναδικό καλλιτεχνικό αστικό παζλ.
Για το 2020, μετά από το ανοιχτό κάλεσμα της διοργάνωσης προς κάθε street artist του πλανήτη, οι συμμετοχές ακούμπησαν τις 100, για να επιλεχτούν τελικά 10 καλλιτέχνες.
Οι Ηπα, η Κίνα, η Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού, η Χιλή, ο Καναδάς, η Ουρουγουάη, η Αυστραλία, η Γερμανία. Η Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά, η Σερβία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Αλγερία, το Πουέρτο Ρίκο και το Γιβραλτάρ είναι κάποιες μόνο από τις χώρες καταγωγής των street artists που θέλησαν να συμμετέχουν. Τελικά επιλέχτηκαν οι Andrea Casciu, Asier Vera Maceiras, Dourone, Drew Merrit, Edmond 1419, Jay Kaes, Leandro Bustamante, NSN997 Crew, Siguel και Silver Fromz που αναμένεται να γεμίσουν με τη σειρά τους με εντυπωσιακά murals τους τοίχους της Πάτρας.
Αναμένοντας λοιπόν το ArtWalk 5, δείτε τις καταπληκτικές δουλειές των καλλιτεχνών του ArtWalk 4.
Δείτε τα βίντεο από το ArtWalk 4
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τους πολλούς είναι ένα μπαρ, για κάποιους μια ιδέα
Τιμή και δόξα στον άνθρωπο που πέρασε τη Θεσσαλονίκη στην επόμενη φάση της
Εναλλακτικός τίτλος: Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση
Από το Big Ben στο Λονδίνο μέχρι τον αστρονομικό πύργο της Πράγας, αυτά τα ρολόγια δεν δείχνουν απλώς την ώρα, είναι τοπόσημα
«Οι αργόσχολοι μαζεύτηκαν και κοίταζαν τα αυγά, με κέλυφος βέβαια, να ρίχνονται στο σκάμμα»
Ένα μήνυμα προστασίας για τη νανόχηνα και τα μεταναστευτικά πουλιά
Ποια σενάρια διακινούνται για την τύχη του
«Ξυπνάτε από τα μνήματα αδικοσκοτωμένοι / Να δήτε την πατρίδαν σας απελευθερωμένη. / Ξυπνάτε από τα μνήματα, δεν είσθε πια ραγιάδες / Ξυπνάτε κι ήρθ’ η λευθεριά, έφυγαν οι αγάδες»
Ο ναός του Αγίου Δημητρίου είναι σαν χρονοκαψούλα, μέσα του συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν και νοηματοδοτούν η μια την άλλη οι μεγάλες ιστορικές στιγμές που σημάδεψαν τη Θεσσαλονίκη
Αισιόδοξο το παρόν, λαμπερό το μέλλον. Στοίχημα;
Τι χρωστάει η Θεσσαλονίκη στη δόκιμη καλόγρια Λουίζα Σανκιόνι;
Φρέσκα πράγματα, καινούργια στέκια, ωραίες φάσεις
Επόμενη στάση: μητροπολιτικό πάρκο
Ιστορίες από τον αφρό των ημερών
Οι φυλές που τις προτιμούν, τα έργα που ετοιμάζονται
Και το χρωστάει στους επισκέπτες της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.