- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μπακογιάννης: Διευκολύνσεις για τους καταστηματάρχες
Η επίσκεψη του δημάρχου Αθηνών στην αγορά των Αμπελοκήπων
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφτηκε την αγορά των Αμπελοκήπων και ενημέρωσε τους καταστηματάρχες για τις ελαφρύνσεις που έρχονται.
Την αγορά των οδών Πανόρμου και Λαρίσης στους Αμπελοκήπους επισκέφτηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για να συζητήσει με καταστηματάρχες και εργαζόμενους για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο που λειτουργούν και πάλι μετά τη διακοπή των εργασιών τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε το υποχρεωτικό lockdown και τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων όσο και το προσωπικό των καταστημάτων.
Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα ο δήμος Αθηναίων για να τους διευκολύνει στην καθημερινότητα τους με ρυθμίσεις που τους απάλλαξαν από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα που δεν λειτουργούσαν αλλά και με ηλεκτρονικές υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως, γρήγορα κι εύκολα σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των επιχειρήσεων τους έτσι ώστε να γλυτώνουν χρόνο και χρήμα.
Ειδικά για τα καταστήματα εστίασης που μόλις άνοιξαν, ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε ότι ο δήμος έχει φροντίσει για την γρήγορη αδειοδότηση τους σε περίπτωση που επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα ή για την μείωση κατά 50% των τελών αν δεν έχουν χώρο ή δεν θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.
Επεσήμανε δε την ανάγκη να τηρηθούν με σχολαστικότητα και αυστηρότητα οι κανόνες υγιεινής αλλά και προσβασιμότητας για όλους, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του δήμου παράλληλα με τις διευκολύνσεις στους καταστηματάρχες θα κάνουν και τους απαραίτητους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι πέρα από όλα αυτά ο δήμος, με όλες τις δυνάμεις του, θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες του για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές της πόλης με παρεμβάσεις στην καθαριότητα, το πράσινο, τον φωτισμό, την προσβασιμότητα και τις αναπλάσεις του δημόσιου χώρου που θα συμβάλουν και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.
«Έπειτα από χρόνια μνημονίων και οικονομικής ύφεσης, οι επιχειρήσεις της Αθήνας καλούνται να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα χτύπημα. Είναι η ώρα, ο καθένας από την πλευρά του, να κάνουμε όλοι ότι είναι δυνατό για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να αναπτυχθούν. Εμείς στεκόμαστε δίπλα τους με οικονομικές ελαφρύνσεις μέσω των Δημοτικών Τελών, σε εκείνες που σήκωσαν το βάρος του υποχρεωτικού λουκέτου αλλά και διαμορφώνοντας τις συνθήκες για να μπορούν να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που ελκύει περισσότερο κόσμο στην πρωτεύουσα.
»Από τον μεγάλο περίπατο μέχρι την καθαριότητα. Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποί τους, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής αγοράς, της οικονομίας μας» τόνισε ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα καταστήματα ο Κώστας Μπακογιάννης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Η πρωτεύουσα αποκτά τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης φορτιστών
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Δύο παλάμες ενωμένες ενάντια στη σφαγή του χρόνου. Να τι άλλο απέμεινε. Και είναι αρκετό.
Ο Γιώργος Φακίνος μετασκεύασε έναν παλιό στάβλο και φιλοξενεί τσόπερ μηχανές, παλιά αυτοκίνητα και ρετρό αντικείμενα
Χάρης Δούκας: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κατεβαίνουμε στην οδό Αθηνάς»
Θα βρεις από τέχνη και πολιτισμό μέχρι γαστρονομικά στέκια για φαγητό και ποτό
Η ταράτσα της Στοάς Αρσακείου φιλοξενεί events με μουσική, σινεμά, live, workshops και άλλα πολλά
Μουσική, ποδήλατο, yoga, skate, σινεμά, παιχνίδι και τέχνη
Απαγορεύονται αυστηρά φράσεις όπως «τα κεφάλια μέσα» και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»
Νέος κύκλος δωρεάν δραστηριοτήτων, με επιλογές από κολύμβηση έως γιόγκα, πιλάτες, χορό και Tai Chi
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πράσινο
Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. και το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
Το «αγκάθι» της οικοδομικής άδειας
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.