Health & Fitness

Δέκα χρόνια Spetsathlon: Ένα τριήμερο γεμάτο δράση, χαμόγελα και αδρεναλίνη

Η γιορτή του αθλητισμού επιστρέφει και σπάει τα ρεκόρ συμμετοχών

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: Στιγμιότυπο εκκίνησης κολυμβητικών αγώνων

Οι Σπέτσες υποδέχονται για 10η χρονιά τους αθλητές του Spetsathlon, μεταμορφώνοντας το νησί σε αγωνιστικό χώρο

Ετοιμάζουμε βαλίτσες, διαλέγουμε τις πιο άνετες φόρμες, δένουμε καλά τα αθλητικά παπούτσια, βάζουμε αντηλιακό και είμαστε έτοιμοι για ένα αθλητικό τριήμερο στις Σπέτσες. Είτε είστε δεινοί αθλητές, είτε όχι -όπως κάποιοι από εμάς- η ενέργεια του νησιού σας παρασέρνει με τον δικό της τρόπο. Καταλήγετε τελικά να κάνετε πιλάτες, να τρέχετε σε μαραθώνιο 5 χιλιομέτρων και αν είστε πιο τολμηροί να αγωνίζεστε και εντός θαλάσσης. Η πλατεία Ποσειδωνίου μεταμορφώνεται σε έναν διαφορετικό αγωνιστικό χώρο, έτοιμη να υποδεχτεί όλους όσους αναζητάτε στιγμές αδρεναλίνης και ευεξίας. Το φετινό Spetsathlon σημειώνει ρεκόρ εγγραφών και νέων συμμετοχών, με αθλητές να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνατότητές τους. Μήπως τελικά είμαστε περισσότερο fit απ' όσο πιστεύαμε;  

Spetsathlon 2024: «Νίκη είναι η συμμετοχή»

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
1η ημέρα Spetsathlon 2024: Πιλάτες με την Ευδοξία Παπασταματίου στην Πλατεία Ποσειδωνίου

Την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, ξεκινάει η προετοιμασία για ένα Σαββατοκύριακο με πολλά αγωνίσματα και πολλή ένταση. Καταφθάνοντας στο νησί ο καιρός είναι λίγο συννεφιασμένος, όμως δεν πτοούμαστε, αφήνουμε τσάντες και βαλίτσες στο δωμάτιο και κατευθυνόμαστε στην Πλατεία Ποσειδωνίου. Ήδη από την πρώτη ημέρα ο κόσμος είναι πολύς, η διάθεση ανεβασμένη και η γυμνάστρια Ευδοξία Παπασταματίου έτοιμη να μας δείξει την fun πλευρά του αθλητισμού. Στα ηχεία ακούγεται Dua Lipa, τα γαλάζια στρώματα μας περιμένουν και ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε τι σημαίνει «Dance my pilates». Γυναίκες και άντρες κινούμαστε ρυθμικά, κάνουμε ένα καλό stretching και ίσως κάποιοι προσπαθούμε ακόμα να «ξεπιαστούμε». Κάποιοι φαίνεται να κάνουν χρόνια pilates, άλλοι είναι αρχάριοι, όμως όλοι το απολαμβάνουμε με τον δικό μας τρόπο.

Let the game begin

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: Στιγμιότυπο εκκίνησης ποδηλατικού αγώνα

Το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαΐου 2024, η αγωνιστική δράση επισήμως ξεκινάει. Let the game begin! Αθλητές και αθλήτριες, νέοι αλλά και πιστοί συμμετέχοντες του Spetsathlon, βάζουν τα κράνη τους, ανεβαίνουν στα ποδήλατά τους και περιμένουν με αγωνία το σήμα της εκκίνησης. Τα στενά των Σπετσών γεμίζουν πολύχρωμα ποδήλατα, ο αγώνας των 25χλμ, βρίσκεται σε εξέλιξη και εμείς παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι. Εθελοντές εμψυχώνουν με όλη τους τη φωνή τους ποδηλάτες, ο παλμός του νησιού «ανεβαίνει» και τις πρώτες θέσεις κατακτούν ο Γιάννης Ιλιάδης (Team Under Armour) και η Νάντια Συναντζάκη (Team Melissa). 

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: Στιγμιότυπο εκκίνησης κολυμβητικών αγώνων

Οι ποδηλατικοί αγώνες έχουν λάβει τέλος και σειρά έχουν οι κολυμβητικοί, στην παραλία του Αγίου Μάμα. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες κολυμβητές, μικροί και μεγάλοι, διότι ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία, είναι τρόπος ζωής, παίρνουν θέσεις και ξεχύνονται στη θάλασσα. Το θέαμα είναι σχεδόν κινηματογραφικό, τα πορτοκαλί σκουφάκια χάνονται στα γαλαζοπράσινα νερά και τελικά ξεπροβάλλουν οι  νικητές. Ο Απόστολος Γεωργαράς και η Ανδριάνα Ροδίου κατακτούν το χρυσό στον αγώνα του 1χλμ. και στον αγώνα των 3χλμ. στην κορυφή βρίσκονται ο Γιώργος Αρνιακός (Υπέυθυνος Μάρκετινγκ ΚΟΕ) και η Φιλιώ Ραφτοπούλου. Για όσους δεν κολυμπάμε και παρακολουθούμε από τη στεριά, ευτυχώς υπάρχουν τριγύρω σταντ με δροσερό νερό, φρούτα και healthy-bites.

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: Στιγμιότυπο δρομικού αγώνα 5Κ

Και ενώ αρκετοί είχαμε επιλέξει να είμαστε παρατηρητές αντί για συμμετέχοντες μέχρι στιγμής, όταν ήρθε η ώρα για τον αγώνα τρεξίματος 5χλμ. σαν να βγήκε ξανά στο φως ο αθλητής που είχαμε μέσα μας. Φορέσαμε αθλητικά κολάν, βάλαμε τον αριθμό συμμετοχής μας είτε μπροστά είτε πίσω από την μπλούζα μας και λάβαμε θέσεις. Ακόμα και αν το τρέξιμο δεν ανήκει στην καθημερινότητά σας, βλέποντας τόσο κόσμο γύρω με ενέργεια και αγωνία για την εκκίνηση, κάπως γίνεσαι «ένα» με αυτά τα vibes.

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: H Γιούλικα Σκαφιδά στον αγώνα τρεξίματος μαζί με το παιδί της (4 μηνών)

Ίσως ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες, μια και συμμετείχαμε όλοι, από μητέρες με μικρά παιδιά, επαγγελματίες δρομείς, ανάπηρα άτομα, ηλικιωμένοι αλλά και νέοι. Γίναμε μια παρέα ακολουθώντας πιστά τη διαδρομή. Ένας αγώνας που εκτός από τις στιγμές συγκίνησης και χαράς, μας έδειξε εμπράκτως τι σημαίνει συμπερίληψη και ισότιμη συμμετοχή. Έρχεται η στιγμή του τερματισμού και πρώτοι καταφθάνουν ο Γιώργος Σταμούλης (Τeam Arla PROTEIN) και η Στέλλα Αλεξανδρίδου (Team Arla PROTEIN). 

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: Melissa Pasta Night - Πλατείσ Ποσειδωνίου

Πλέον έχει βραδιάσει, οι αγώνες έχουν ολοκληρωθεί και η Πλατεία Ποσειδωνίου υποδέχεται τους αθλητές της. Όλοι έχουμε λάβει το μετάλλιο μας, ανεξαρτήτως θέσης, μας αξίζει που καταφέραμε και τερματίσαμε! Άλλωστε, «Νίκη είναι η συμμετοχή». Είμαστε ιδρωμένοι, μερικοί ξεχωρίζουμε για τα κόκκινα μάγουλά μας, όμως όλοι χαμογελάμε. Φοράμε με καμάρι το μετάλλιο, χειροκροτάμε όσους βρέθηκαν στο βάθρο και έπειτα ετοιμαζόμαστε για ένα γεύμα που πολύ το χρειαζόμασταν. Τη σκυτάλη πλέον αναλαμβάνει η ομάδα της Melissa, προσφέροντάς μας μακαρονάδες για να «γεμίσουν οι μπαταρίες μας». Οφείλουμε να παραδεχτούμε, πως το καλό φαγητό έχει την ικανότητα να μας κάνει λίγο πιο χαρούμενους. 

Ώρα για τρίαθλο 

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: MC Spetsathlon Sprint & Endurance
Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
Spetsathlon 2024: MC Spetsathlon Sprint & Endurance

Το τριήμερο στις Σπέτσες κλείνει με τους αγώνες τριάθλου, με συμμετοχές αθλητών, πρωταθλητών, αλλά και πλήθος first timers να ζουν αυτή την μοναδική εμπειρία. Μια στιγμή για την οποία προετοιμάζονταν καιρό, μετρούσαν ξανά και ξανά τους χρόνους τους, έκαναν εντατικές προπονήσεις και πλέον είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.Την πρώτη θέση στην κατηγορία Endurance κατέκτησαν ο Παναγιώτης Πολύζος και η Αναστασία Τουρουκτζή, στην Sprint ο Παναγιώτης Δημόπουλος και η Στεφανία Πολυχρονιάδη, ενώ στο Spetses Sprint Triathlon Relay ξεχώρισε η παρουσία της ομάδας της Under Armour.

Γιορτάζοντας 10 χρόνια Spetsathlon
MC Spetsathlon Sprint & Endurance

Ένα τριήμερο μόλις έλαβε τέλος, χαρίζοντάς μας στιγμές που ήδη νοσταλγούμε. Αγωνιστήκαμε, πανηγυρίσαμε, χορέψαμε, δοκιμάσαμε νέες γεύσεις και χάρη στον αθλητισμό ήρθαμε πιο κοντά. Για τρεις ημέρες ξεφύγαμε από τους ρυθμούς της πόλης, πατήσαμε pause και κάναμε το restart που μας αξίζει. Το Spetsathlon έρχεται κάθε χρόνο για να μας θυμίσει τι θα πει αδρεναλίνη, πάθος και στόχος. Να μας βοηθήσει να βρούμε ξανά τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και να μας υπενθυμίσει να φροντίζουμε το σώμα μας. Stay tuned μέχρι την επόμενη διοργάνωση!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.