- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εγκαίνια για τη Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στη Μεγίστη
Τι δήλωσε η η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη
Σε λειτουργία Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του Συστήματος Ψυχικής Υγείας στη νησιωτική-ακριτική Ελλάδα το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε λειτουργία Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, με την οποία παρέχονται πλέον και στο ακριτικό αυτό νησί, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, πέραν των υπηρεσιών εκτίμησης και διάγνωσης των ασθενών, τακτικής παρακολούθησής τους, συνταγογράφησης φαρμάκων, αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, καθώς και υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικών.
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω διαδικτύου από εξειδικευμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό), όλο το 24ωρο, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα.
Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΚΛΙΜΑΚΑ».
Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Κ. Διακογεωργίου, τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γ. Σαμψάκο και τον Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας και Τουρισμού κ. Στ. Αμύγδαλο, επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Παρών ήταν και ο Υπεύθυνος του Πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης, ιατρός κ. Στ. Σταυρόπουλος.
Μετά το πέρας των εγκαινίων, η Υφυπουργός Υγείας δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκομαι σε αυτό το υπέροχο ακριτικό νησί της πατρίδας μας.
Η ανάπτυξη Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνησή μας δεν ξεχνά ποτέ την ακριτική Ελλάδα.
Το έργο που εγκαινιάσαμε σήμερα θα προσφέρει άμεσα ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους κατοίκους του νησιού καθώς και στους στρατευμένους μας, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, μέσω της χρήσης διαδικτύου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για την χώρα και θέλουμε στο ελάχιστο να σας το ανταποδώσουμε.
Στο δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στο δρόμο μετά, είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον Άνθρωπο.
Σας ευχαριστούμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.