- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάριος Γιαννάκου: Ο μοναδικός Έλληνας στον υπερμαραθώνιο της ζούγκλας
Μίλησε αποκλειστικά στην ATHENS VOICE μετά τον τερματισμό στον υπερμαραθώνιο των 250 χιλιομέτρων
Ο Μάριος Γιαννάκου, ο μοναδικός Έλληνας που τερμάτισε στον υπερμαραθώνιο στην Κόστα Ρίκα μίλησε αποκλειστικά στην ATHENS VOICE.
Ο Μάριος Γιαννάκου μόλις τερμάτισε στον υπερμαραθώνιο των 250 χιλιομέτρων στην Κόστα Ρίκα μέσα στη ζούγκλα. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που το έχει καταφέρει και αυτές είναι οι πρώτες του δηλώσεις αποκλειστικά στην ATHENS VOICE.
«Το αφιερώνω στην οικογένεια μου, στην Ελλάδα και όσους με πίστεψαν... θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στην Allianz Direct, στην Columbia Sportwear και στην Arla Protein για την πίστη τους προς το όνειρό μου.
» Πρώτη φορά έφτασα σε τέτοια εξουθένωση πνευματική και σωματική. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η υγρασία της ζούγκλας, αλλά και τα διαφορα έντομα που με τσιμπούσαν. Λιποθύμησα σε μια ανηφόρα λόγω υγρασίας, ενώ έχω χάσει 5 νύχια και έχω πάρα πολλές πληγές παντού. Έβγαλα 16 φουσκάλες και ένα έντομο μπήκε στο πόδι μου το δεξί και με έτρωγε 5 μέρες. Σκέφτηκα να εγκατάλειψω αλλά δεν θα τα παρατούσα από τη στιγμή που έβαλα τη ελληνική σημαία στο σακίδιο».
Λίγο καιρό πριν, είχε μιλήσει στην ATHENS VOICE για τον άθλο που ετοιμαζόταν να κάνει. «Στη ζούγκλα νομίζω ότι θα με δυσκολέψει πολύ η υγρασία, τα έντομα και το τερέν. Άγχος πριν τον αγώνα όμως δεν έχω γιατί νομίζω ότι υποσυνείδητα ο εαυτός μου δημιουργεί ένα δίχτυ αυτοπροστασίας. Πριν τους αγώνες βρίσκομαι πάντα σε μία κατάσταση ηρεμίας και πνευματικής χαλάρωσης» μας είχε πει τότε ο Μάριος που πλέον είναι ο πρώτος αθλητής που ολοκληρώνει τον αγώνα 150 χιλιομέτρων της Αρκτικής, τον μεγαλύτερο αγώνα ερήμου στον κόσμο και τον αγώνα 250 χιλιομέτρων στην ζούγκλα.
Και συνεχίζε μιλώντας στην ATHENS VOICE: «Όταν ξεκινούσα την προσπάθεια μου πριν κάποια χρόνια, στόχος μου ήταν να καταφέρω να τερματίσω 3 υπερμαραθωνίους στα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη μας, Αρκτική, Έρημο και Ζούγκλα. Στην προσπάθεια της Αρκτικής είχα να αντιμετωπίσω τον κίνδυνο για κρυοπαγήματα καθώς οι θερμοκρασίες άγγιζαν τους -40C σε ένα άκρως αφιλόξενο και απομονωμένο περιβάλλον. Στο αγώνα της ερήμου μήκους 270 χιλιομέτρων, την ηλίαση την μέρα, τους ατελείωτους αμμόλοφους αλλά και την υποθερμία το βράδυ, καθώς η θερμοκρασία στην έρημο πέφτει κατακόρυφα με την δύση του ηλίου. Το χειρότερο σενάριο όμως δεν το σκέφτεσαι ποτέ σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί προετοιμάζεσαι πολλούς μήνες οπότε έχεις τον χρόνο να σκεφτείς και να σχεδιάσεις escape plans.
» Το κομμάτι της σωματικής προετοιμασίας είναι σημαντικό αλλά αποτελεί ένα μικρό ποσοστό της επιτυχίας. Κανένα σώμα δεν θα είναι ποτέ έτοιμο να αντιμετωπίσει μια τέτοια απόσταση. Όταν η θέληση όμως είναι μεγάλη η απόσταση μικραίνει...».
Τι είναι το Coastal Challenge
Το Coastal Challenge αποτελεί έναν αγώνα 250 χιλιομέτρων στη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής, διάρκειας 5 ημερών κατά τις οποίςε ο αθλητής ανεβαίνει ανηφόρες αθροιστικά 15.000 μέτρων. Ο αγώνας ξεκινά από μία ακτή της Κόστα Ρίκα, και στη συνέχεια μέσα από απομονωμένα μονοπάτια της τροπικής ζούγκλας καταλήγει σε ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού.
Η μεγαλύτερη δυσκολία όμως δεν είναι εκεί: Oι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν αυτήν την απόσταση κουβαλώντας τον εξοπλισμό μαζί τους. Tην ίδια ώρα η θερμοκρασία που αγγίζει τους 40C, η αφόρητη υγρασία και τα άγρια ζώα κι έντομα της περιοχής δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κίνδυνοι για εσωτερική αιμορραγία, έλκος και σήψη - Η περιπέτεια του Πέρεζ Χίλτον που νοσηλεύτηκε για 21 ημέρες
Η Κavita Patel, διευθύνουσα σύμβουλος της Roche Hellas για Ελλάδα & Κύπρο, στο Fortune Brainstorm Health Summit 2026
Εξιδεικευμένη ογκολογική παρέμβαση για τον καρκίνο της πυέλου
Σύγχρονες θεραπείες με έμφαση στην ποιότητα ζωής
Η ανάλυση κάλυψε περίοδο οκτώ ετών, κατά την οποία περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες εμφάνισαν σοβαρά καρδιαγγειακά επεισόδια
Τι κρύβεται πίσω από την πρωινή κόπωση - Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου
Ημερίδα: Ποιότητα ζωής στην άνοια: Η δύναμη της αποκατάστασης
Δερματολόγοι καταρρίπτουν μύθους και προειδοποιούν για τους πραγματικούς κινδύνους
Όλα όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»
Οι πιο συχνοί «ένοχοι» για διακοπές στον ύπνο είναι το ροχαλητό και η αϋπνία
Ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής μιλά για την ανάπτυξη των παιδιών
Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πλατφόρμα «Quality for All»
Για τη διάδοση του Χάρτη Σπανίων Παθήσεων
Ενιαίο διεθνές πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Με το σύνθημα: Φροντίζουμε την καρδιά, στηρίζουμε τα βήματά σας!
Η διαφορά ανάμεσα στο κρασί, τη μπίρα και τα «σκληρά» ποτά - Οι κίνδυνοι για την καρδιά και τον καρκίνο
Γιατί το TikTok δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ψυχίατρο - Οι κίνδυνοι της αυτοδιάγνωσης
Πρώιμες ενδείξεις και πώς μπορούμε να προστατευτούμε
Προσβάλλουν έως και το 10% του πληθυσμού, κυρίως τις γυναίκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.