- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Choes Wine Bar: Μια μοναδική οινογευστική εμπειρία στην Κέρκυρα
Στην υγειά της Κέρκυρας
Ψάχνεις έναν λόγο να αφήσεις ένα κομμάτι της καρδιάς σου στην Κέρκυρα; Μόλις τον βρήκες!
Η Κέρκυρα ξέρει πώς να σε κρατήσει είτε είσαι ντόπιος είτε απλός επισκέπτης. Ένα από τα κόλπα της είναι οι ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρει και μία από αυτές μπορείς να τις ζήσεις και στο Choes Wine Bar, ένα μαγαζί-ύμνος στο καλό κρασί που σε καλεί σε ένα ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα, αποκλειστικά μέσα από γηγενείς ποικιλίες. Με 15 ετικέτες κρασιών διαθέσιμες σε ποτήρι – είτε ολόκληρο είτε μισό – και 50 ετικέτες συνολικά, εδώ το κρασί είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ποτό.
Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα wine flights, όπου οι επισκέπτες δοκιμάζουν και συγκρίνουν τρία ή περισσότερα ελληνικά κρασιά, ανακαλύπτοντας τα μυστικά των ποικιλιών. Στο Choes Wine Bar τιμώνται τα κρασιά ήπιας παρέμβασης, χωρίς να αποκλείονται πιο κλασικές επιλογές.
Από Δευτέρα έως Σάββατο (11:00 – 00:00), το μαγαζί προσαρμόζεται στις εποχιακές προτιμήσεις των επισκεπτών: το καλοκαίρι κυριαρχούν το Σαββατιανό, το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά και το Amyntaio Sparkling, ενώ τον χειμώνα οι επιλογές στρέφονται προς το Ξινόμαυρο, το Λημνιό και το Αγιωργίτικο. Μεταξύ των ανερχόμενων ποικιλιών, ξεχωρίζει το Μαυροτράγανο.
Για τους λάτρεις της γευσιγνωσίας, προσφέρονται τρία sessions ημερησίως, μόνο με κράτηση, όπου παρουσιάζονται πέντε κρασιά συν ένα έκπληξη, συνοδευόμενα από προσεγμένο wine pairing με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και finger food. Η εμπειρία ξεκινά με το ίδιο κρασί για όλους, και στη συνέχεια οι επισκέπτες επιλέγουν ανάμεσα σε λευκά ή κόκκινα.
Αν αναζητάς ένα μέρος που αναδεικνύει τον πλούτο των ελληνικών κρασιών αλλά κι έναν επιπλέον λόγο να αφήσεις ένα κομμάτι της καρδιάς σου στην Κέρκυρα, το Choes Wine Bar είναι ο απόλυτος προορισμός.
Instagram: choes.greekwine
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.