Wine & Spirits

6 ροζέ κρασιά για να πιάσεις τον Μάη

Λουλουδένια χρώματα κι αρώματα στον αέρα και στα ποτήρια μας

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6 ροζέ κρασιά για να πιάσεις τον Μάη
Φωτογραφία: Elina Fairytale/ Pexels

6 ελληνικά, αρωματικά και δροσερά κρασιά, ό,τι πρέπει για να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά και την Άνοιξη

Πρωτομαγιά και όλα γύρω μοσχομυρίζουν άνοιξη. Δεν είναι μαγικό; Λουλούδια, εξοχή, πικ νικ, φίλοι, καλό κρασί και αργία, τι άλλο να ζητήσει κανείς… Η φύση στα χρωματιστά της και τα ροζέ κρασιά στις δόξες τους. Σας έχω ετοιμάσει λοιπόν μια mini rose wine list για να την απολαύσετε –σας εύχομαι- με καλή παρέα, δίπλα στο λουλουδένιο πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας.

Negoska - Μικρό Κτήμα Τίτου

Negoska - Μικρό Κτήμα Τίτου
Η έκπληξη της ημέρας ας είναι η ροζέ Νεγκόσκα από το Μικρό Κτήμα Τίτου, η οποία μάλιστα κυκλοφορεί για πρώτη φορά αυτή την άνοιξη. Ο ροζέ «μονόλογος» της Νεγκόσκας αποκαλύπτει αρώματα που θυμίζουν ροζ γκρέιπφρουτ, φλούδα νερατζιού, και κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, ρόδι και cranberry. Η ομορφιά της άνοιξης «ανθίζει» στο ποτήρι παρέα με λίγες νότες γιασεμιού, ενώ η γεμάτη φρεσκάδα οξύτητα του κρασιού και ο ντελικάτος γευστικός του χαρακτήρας φέρνουν τη δροσιά. Φυσικά και μπορεί να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και μόνη της, αλλά δοκιμάστε να την συνδυάσετε με γαριδομακαρονάδες, snacks με αλλαντικά, και ανοιξιάτικη διάθεση.
Ενδεικτική τιμή: 14,00 €

Psithiros - Silva Wines

Psithiros - Silva Wines
Φρέσκο, αρωματικό και τριανταφυλλένιο σου ψιθυρίζει όλα τα χαρίσματα των δύο ποικιλιών που το δημιούργησαν. Κοτσιφάλι και Grenache Rouge σε υπέροχη συνεργασία προσφέρουν απλόχερα αρώματα κόκκινων φρούτων που θυμίζουν φράουλα, κεράσι και ρόδι. Λίγες βοτανικές και φυτικές νότες κάνουν λίγο αργότερα εμφάνιση ενώ διακριτικά στοιχεία βανίλιας από την σύντομη «γνωριμία» του κρασιού με το δρύινο βαρέλι προσθέτουν τη χάρη τους στην γευστική του παλέτα. Θα το έπαιρνα μαζί μου στο πρωτομαγιάτικο πικ νικ και θα το συνόδευα εύκολα με σαλάτες ή δροσερά φρούτα.
Ενδεικτική τιμή: 12,00 €

Pamidi - Κτήμα Βουρβουκέλη

Pamidi - Κτήμα Βουρβουκέλη
Το Παμίδι, μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες της Θράκης, δίνει ένα ροζέ να το πιεις στο ποτήρι. Φρέσκος χαρακτήρας με λουλουδάτα στοιχεία και αρώματα φράουλας, κερασιού και βατόμουρου. Στο στόμα συναντάμε την «ζωντανή» οξύτητά του που ισορροπεί υπέροχα με το φρουτώδες σύνολο. Μεσογειακές γεύσεις και θαλασσινά, θα το απογειώσουν, αλλά ακόμα και αν το ανοίξετε solo θα συμπεριφερθεί σαν ένα ντελικάτο απεριτίφ του ονείρου.
Ενδεικτική τιμή: 13,00 €

Μπλε Τρακτέρ - Κτήμα Κυρ Γιάννη

Μπλε Τρακτέρ - Κτήμα Κυρ Γιάννη
Γιορτάστε την άνοιξη με ένα κρασί εμπνευσμένο από το πρώτο τρακτέρ της οικογένειας Μπουτάρη και αφιερωμένο στον έλληνα αμπελουργό! Merlot μου αγαπημένο και πολυδυναμικό, έδωσες και πάλι τον καλύτερο σου εαυτό,  χαρίζοντας σε αυτό το μπουκάλι, αρώματα που θυμίζουν κόκκινα φρούτα, όπως φράουλα, κεράσι και δαμάσκηνο, καθώς και ανοιξιάτικες νότες λευκών λουλουδιών και τριαντάφυλλου. Το στόμα είναι δροσιστικό με φρουτώδη υπόσταση. Συνοδεύει πιάτα ζυμαρικών, ψαρικά και συνταγές της μεσογειακής κουζίνας.
Ενδεικτική τιμή: 9,70 €

La vie en Rose - Κτήμα Παλυβού

La vie en Rose - Κτήμα Παλυβού
Βαφτισμένο στο όνομα της άνοιξης, έχει την ικανότητα να σε συνεπάρει με τον εξωστρεφή και ευωδιαστό χαρακτήρα του. Μοσχοφίλερο, 100%, τι άλλο… Τριανταφυλλένιο στην όψη, όνομα και πράγμα, λουλουδένιο στην μύτη με νότες που θυμίζουν γιασεμί, βιολέτες και τριαντάφυλλα, και δροσερό στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και μακριά επίγευση. Στο αρωματικό του σύνολο θα συναντήσετε επίσης στοιχεία που μοιάζουν με λουκούμι και ροδόνερο, αλλά και φρουτώδεις αποχρώσεις που σκορπίζουν αίσθηση φρεσκάδας. Ιδανικό welcome drink, αλλά ταιριάζει τόσο τέλεια και με φρουτοσαλάτες εποχής.
Ενδεικτική τιμή: 13,50 €

Ρόδινος - Κτήμα Αποστολάκη

Ρόδινος - Κτήμα Αποστολάκη
Τα αποστάγματα του Κτήματος είναι κορυφή αλλά και τα κρασιά του αποτελούν πραγματική πρόκληση. Σε ένα χαρμάνι από Ξινόμαυρο και Grenache Rouge, θα συναντήσετε τα χαρακτηριστικά αρώματα των κόκκινων φρούτων που παραπέμπουν σε φράουλα, ρόδι, κεράσι και βατόμουρο. Ανθικές νότες θα κάνουν την βόλτα τους από το ποτήρι σας, ενώ το τριανταφυλλένιο του χρώμα θα λάμψει κάτω από τον ήλιο του ανοιξιάτικου τοπίου. Αυτό το ευκολόπιοτο ροζέ θα το αγαπήσει όλη η παρέα.
Ενδεικτική τιμή: 9,50 €

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ