Smart Life

3 ιδανικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για την Πρωτομαγιά

Με τα εξελιγμένα καύσιμα Crystal Next της ελίν πας παντού

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταξίδι με το αμάξι
© Pexels

Crystal Next καύσιμα της ελίν: Unleaded Crystal Next και Diesel Crystal Next καλύπτουν τις ανάγκες των οδηγών 

«Πού θα πάμε τελικά;» ρωτάει η Ελένη την παρέα στο chat λίγες μέρες πριν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όσο προετοιμάζει μια μικρή βαλίτσα για την πολυαναμενόμενη απόδρασή τους. Άλλος προτείνει για αρχή Ναύπλιο, και άλλος Εύβοια, αλλά στο τέλος συμφωνούν. Το ταξίδι ξεκινάει για Αγκίστρι. Στο αμάξι της παρέας τώρα παίζει το «Best Day Of My Life» από American Authors και εκείνοι κάνουν μια μικρή στάση για να φουλάρουν στην ελίν πριν μπουν στο πλοίο για τον προορισμό τους. Φυσικά δεν ξεχνούν να προμηθευτούν καφέ και μπόλικα σνακ για το δρόμο. Για σένα πάλι, που δεν έχεις συμφωνήσει ακόμη με την παρέα πού θα πας το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σού έχουμε παρακάτω 3 ιδέες για να επισκεφθείς μέρη κοντά στην Αθήνα, έχοντας μαζί σου και το αμάξι σου, και να απολαύσεις ξέγνοιαστες στιγμές κοντά στη φύση και τη θάλασσα.

Αγκίστρι

Αγκίστρι
© EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Aπέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και σε περιμένει αν είσαι τυχερός για να κολυμπήσεις στη Σκάλα, το Μύλο, στη Χαλικιάδα ή τη Δραγωνέρα, με τα πεύκα μέχρι τη θάλασσα. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα παραδοσιακά σπιτάκια με τις ολάνθιστες αυλές που θα συναντήσεις, θα σε κάνουν να το ερωτευτείς αμέσως. Αξίζει και η ανάβαση στο Μετόχι ή ακόμη και να κάνεις πεζοπορία με την παρέα σου, αφού διαθέτει δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών.

Τζια

Τζια
© Malhar Garud / Unsplash

H Υδρούσα, όπως την έλεγαν παλαιότερα φηµίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τους γραφικούς οικισµούς και τις µαγευτικές παραλίες της. Η Χώρα ενδείκνυται για ατέλειωτες βόλτες με τα πόδια, ενώ αξίζει να κάνεις μια στάση στο παραθαλάσσιο χωριό Ποίσσες -που απέχει 10 χλμ. από τη Χώρα-. Η θέα από το εκκλησάκι της Παναγίας της Καστριανής είναι απολαυστική, ενώ στα do to είναι η επίσκεψη και στον Πύργο της Αγίας Μαρίνας. Στο κοσμοπολίτικο νησί θα κάνεις τις πρώτες βουτιές της χρονιάς και θα το διασκεδάσεις!

Πόρος

Πόρος
©Ernests Vaga / Unsplash

Γραφικός και καταπράσινος ο Πόρος, είναι ιδανικός για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα. Τα καλντερίμια και τα αρχοντικά νεοκλασικά στην παραλία σου τραβούν αμέσως την προσοχή. Στα must του νησιού είναι να δεις το ιστορικό ρολόι, που είναι το σήμα κατατεθέν του, να περάσεις απέναντι, στο λιμανάκι του Γαλατά για να δεις το Λεμονοδάσος, και φυσικά να πας στο Μπούρτζι, το νησάκι με έκταση 30 στρέμματα στην ανατολική είσοδο του λιμανιού του.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς προσφέρεται για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις και γιατί όχι -αν το επιτρέπει και ο καιρός- και για τα πρώτα μακροβούτια της χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση, θα χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας για να μη χάσουμε την ευκαιρία μιας ακόμα εκδρομής μακριά από την πόλη. Για τους οδηγούς είναι πάντα σημαντικό τι καύσιμο θα επιλέξουν σε αυτές τις διαδρομές για τα οχήματά τους. Ακόμη και αν ο προορισμός τους είναι να πάνε σε ένα νησί, όπως η παρέα της Ελένης, τα ποιοτικά καύσιμα είναι αυτά που θα τους χαρίσουν απεριόριστες βόλτες και σε εκείνους τους προορισμούς.

ελίν

Η Ελένη ανήκει σε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά με την επιλογή του κατάλληλου καυσίμου για το αυτοκίνητό της. Στο παλιό της αυτοκίνητο προκλήθηκε ζημιά στη μηχανή και επηρεάστηκε η διάρκεια ζωής του κινητήρα, όπου σε συνδυασμό και με άλλα μηχανικά προβλήματα, αναγκάστηκε στην αγορά ενός νέου. Από τότε, για εκείνη η επιλογή πάντοτε ποιοτικού καυσίμου είναι μονόδρομος. Υποσχέθηκε στον εαυτό της να είναι πιο προσεκτική, έκανε λίγη παραπάνω έρευνα, και κατέληξε στα εξελιγμένα καύσιμα Crystal Next της ελίν.

Τα καύσιμα Crystal Next, και συγκεκριμένα τα Unleaded Crystal Next και Diesel Crystal Next, ενσωματώνουν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας της ελίν. Η σειρά Crystal Νext δεν καλύπτει απλώς τις ουσιαστικές ανάγκες των οδηγών, αλλά ενσωματώνει και πρωτοποριακές φόρμουλες που διασφαλίζουν την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση της κατανάλωσης, την καλύτερη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Από τότε που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα καύσιμα Crystal Next, η Ελένη έχει δει ότι μπορεί να διανύσει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει διπλή οικονομία και ακόμα μικρότερη επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού της. Γι’ αυτό και τα προτιμά για τα ταξίδια με την παρέα της, γιατί τους βγαίνουν πολύ πιο οικονομικά τα έξοδα. Τα καύσιμα αυτά έχουν υποβληθεί τόσο σε δοκιμές σε εργαστηριακές όσο και σε πραγματικές συνθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων διανύθηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα, με διαφορετικούς τύπους οχημάτων (όπως Ford Ranger, Mercedes GLA, Mercedes VITO, Renault Master, Mercedes Atego) με αποτελέσματα που ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

ελίν

Η Ελένη θέλει πάντοτε να κάνει αγορές με eco friendly συνείδηση, συνεπώς τα επιλέγει επίσης, γιατί είναι και ειδικά μελετημένα έτσι ώστε να προστατεύουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Το καινούργιο αυτοκίνητο της Ελένης χρησιμοποιεί το Diesel Crystal Next που προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου έως 10%1, με αποτέλεσμα να μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω δωρεάν χιλιόμετρα, από το πρώτο κιόλας γέμισμα. Προστατεύει παράλληλα τον κινητήρα της, μειώνοντας τα κόστη συντήρησης, ενώ δρα και κατά των προβλημάτων που δημιουργεί η βακτηριακή μόλυνση. Χάρη στη μοναδική σύνθεσή του, που δεν περιέχει βιοκτόνα, διασπά αποτελεσματικά την κόλλα που συγκρατεί την αποικία των βακτηρίων, απομονώνει και διασκορπίζει τους μικροοργανισμούς και προλαμβάνει τη δημιουργία νέας μόλυνσης, αφού δεν επιτρέπει στα βακτήρια να κολλήσουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν λάσπη. Η σύνθεση του Diesel Crystal Next είναι επίσης σχεδιασμένη για να βελτιώνει την καύση και να εκπέμπει λιγότερη αιθάλη, φροντίζοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον. Ποιοτικά, οικονομικά και φιλικά στο περιβάλλον! Ό,τι καλύτερο για την Ελένη.

ελίν

Τις φορές ωστόσο, που επιλέγουν για τα ταξίδια τους να μετακινηθούν με το αμάξι του -τωρινού συνοδηγού της- Αλέξανδρου, το καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι το Unleaded Crystal Next. Ο Αλέξανδρος επιλέγει το Unleaded Crystal Νext, γιατί προσφέρει μέχρι και 8%2 εξοικονόμηση καυσίμου και αναδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητες του κινητήρα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μέγιστη οικονομία. Προστατεύει ακόμη από φθορά, μιας και οι τριβές στον κινητήρα μειώνονται, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής του και μειώνοντας τα έξοδα συντήρησης. Η ξεχωριστή του φόρμουλα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, ενώ συμβάλλει στη μέγιστη απόδοση κάθε κινητήρα ανεξάρτητα από τον τύπου του αυτοκινήτου. Ένα από τα σημαντικότερα είναι ότι αυξάνει και τη λιπαντικότητα του κινητήρα και έχει ισχυρότατη αντιρρυπαντική δράση σε σχέση με την απλή βενζίνη, προστατεύοντας το περιβάλλον. Η λίπανση παίζει καθοριστικό ρόλο στο προσδόκιμο ζωής του κινητήρα, οπότε διαλέγοντας την Unleaded Crystal Next, ο Αλέξανδρος ενισχύει την προστασία του κινητήρα του. Τέλος, με τη βελτίωση στην ιπποδύναμη από τις πολύ χαμηλές στροφές, διευκολύνεται στις πιο γρήγορες προσπεράσεις, για περισσότερη ενεργητική ασφάλεια. Ο Αλέξανδρος, λοιπόν, ξέρει τι έχει επιλέξει και έχει δει ήδη τη διαφορά και στο δικό του αμάξι τόσο στην καθημερινότητα τους όσο και στα μεγάλα ταξίδια.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα καύσιμα της ελίν καλύπτονται από την αξιοπιστία της εταιρίας, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην ελληνική αγορά ενέργειας και καυσίμων από το 1954 και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στη χώρα. Η ελίν διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων, ενώ αποτελεί τη μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που εφαρμόζει το καινοτόμο πρόγραμμα τριπλού ελέγχου ποιότητας των καυσίμων και λιπαντικών της, τη «Δέσμευση Ποιότητας», σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής της αλυσίδας με τη συμμετοχή των κορυφαίων ανεξάρτητων φορέων παγκοσμίου βεληνεκούς Bureau Veritas και Lloyd’s Register. 

Τόσο η προηγμένη σύνθεση των καυσίμων Crystal Next όσο και η τριπλή «Δέσμευση Ποιότητας» είναι η απόλυτη εγγύηση για τους οδηγούς ότι με την επιλογή ενός πρατηρίου ελίν, δεν αγχώνεσαι για τίποτα και ετοιμάζεσαι να εξερευνήσεις όλους τους μυστικούς προορισμούς που έχεις προγραμματίσει, χωρίς να σου συμβαίνουν συνέχεια απρόοπτα στον δρόμο. Απόλαυσε το ταξίδι σου, happy traveler!

ελίν

1 Έκθεση 220/20 (26.3.2020) του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του οχήματος, τις συνθήκες οδήγησης, την επιλεγμένη διαδρομή κτλ..

LAT/AUTH Report No 19.RE.0067.V1, 22/04/2019.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ