Wine & Spirits

6 Magnum φιάλες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Όπου Magnum και χαρά, ήρθαν τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά!

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pexels-nicole-michalou-5775052.jpg
Φωτογραφία: Nicole Michalou/ Pexels

7 υπέροχα κρασιά σε Magnum φιάλες για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Η πιο «wonderful time of the year» όπως λέω και ξαναλέω, έφτασε και φέτος και το τραπέζι μας θα στολιστεί με τα καλύτερα. Στο επίκεντρο ο βασιλιάς των φιαλών γιατί ως γνωστόν όπου κόσμος και γιορτή το «Μagnum» είναι πρώτο! Value for money, επιβλητικό, ασυνήθιστο, μα πάνω απ’ όλα καμαρωτό και εντυπωσιακό! Είναι το κρασί της οικογενειακής μάζωξης και της παρέας και όχι άδικα! Οι παρακάτω οινικές προτάσεις μου εύχομαι να γίνουν «μέλη» της προσωπική σας «Christmas List».

Γαλοπούλα & Wine partner

emphasis.jpg
Emphasis Chardonnay - Κτήμα Παυλίδη
Γι’ αυτούς που θα προτιμήσουν τη γαλοπούλα στην απλή εκδοχή της, μόνο με μυρωδικά και μπαχαρικά, προτείνω ένα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Μάνγκο, ανανάς και άλλα τροπικά φρούτα φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι αυτό το Chardonnay όχι μόνο δεν το προσπερνάς αλλά του δίνεις «έμφαση». Αρώματα μελιού και κεριού ξεμυτίζουν μέσα από ένα φόντο ψημένου ψωμιού. Στόμα στρογγυλό, βελούδινο, λιπαρό όσο πρέπει που παρασύρει μαζί του μια επιδέξια φρεσκάδα, χαρακτηριστική της επίγευσής του. Η «λιτή» γαλοπούλα πλάι του θα κάνει το απόλυτο ταίρι.
Ενδεικτική Τιμή 1,5L: 30,00€

 

 

classic_35_strofilia.jpg
Classic 35 - Οινοποιείο Στροφιλιά
Η γεμιστή με κιμά, σταφίδες, κάστανα,  γαλοπούλα θα βρει το άλλο της μισό σε μια φιάλη κόκκινο κρασί.  Εδώ ο «διάλογος»  Αγιωργίτικου και Cabernet Sauvignon προσφέρει νότες μπαχαρικών και ζουμερών κόκκινων φρούτων. Σμέουρα, κεράσια και δαμάσκηνα έρχονται σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά του ξύλου και του καφέ δίνοντας ένα κόκκινο κρασί που θα απογειώσει το χριστουγεννιάτικο γεύμα σου! Φυσικά και περνάει από βαρέλι, γι’ αυτό και ταιριάζει υπέροχα με τα πιο πικάντικα συστατικά της γέμισής σου.
Ενδεικτική Τιμή 1,5L: 45,00€

merlot_argyriou.jpg
Μerlot Αργυρίου- Οινοποιείο Αργυρίου
Μια αρωματική σύνθεση στοιχείων κόκκινων φρούτων, άγριου κερασιού και φρούτων του δάσους μαζί με διακριτικές νότες δρυ και βανίλιας. Αυτό το Merlot είναι ο τέλειος εκπρόσωπος του terroir του Παρνασσού. Στο στόμα βελούδινο, με πλούσια φρουτώδη γεύση που «χτυπάει κόκκινο». Μοιάζει υπέροχος συνοδός της γεμιστής γαλοπούλας ειδικά αν έχεις προσθέσει στη γέμιση αρκετές σταφίδες και γλυκά μπαχαρικά.
Ενδεικτική Τιμή 3L: 58,00€

Κοτόπουλο & Wine partner

Aiora Λευκό - Οινοποιείο Moschopolis
Ένα κρασί πασπαρτού για όλους και για όλα, value for money, ό,τι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η μύτη του εκφραστική, με αρώματα λεμονιού, λάιμ, πορτοκαλιού και λουλουδιών που δένουν υπέροχα με τη λεμονάτη σάλτσα. Οι βοτανικές νότες έρχονται σε αρμονία με τα βουτυράτα χαρακτηριστικά του φτιάχνοντας το τέλειο  αρωματικό προφίλ που περιμένεις από μια δυναμική ποικιλιακή  σύνθεση Ασύρτικου, Μαλαγουζιάς και Ξινόμαυρου.
Ενδεικτική τιμή 1,5L : 22,00 €

Χοιρινό & Wine partner

dalamaras_naoysa.jpg
Νάουσα Δαλαμάρα - Οινοποιείο Δαλαμάρα
Ένα Ξινόμαυρο, πρεσβευτής της ποικιλίας του. Στη μύτη ώριμο δαμάσκηνο, πελτές ντομάτας και ελιάς, μαύρα κεράσια, καπνός αλλά και δυναμικές νότες κανέλας. Παρόμοια  αρωματικά χρώματα πλαισιώνουν το στόμα και  το ντελικάτο μούδιασμα από τις σμιλεμένες τανίνες του. Πικάντικα χαρακτηριστικά που πηγάζουν κυρίως από την παραμονή του στο βαρέλι δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και δίνουν ένα κρασί που θα δέσει υπέροχα με το πληθωρικό χοιρινό του τραπεζιού.
Ενδεικτική τιμή 1,5L: 36,00€

gentilini_eclipse.jpg
Εclipse - Οινοποιείο Gentilini
Όλη η Κεφαλλονιά σε μια φιάλη! Ξηρή Μαυροδάφνη, με αρώματα μαυροκέρασου, βιολέτας, σταφίδας, βανίλιας και πιπεριού, άλλο να το λέω και άλλο να το δοκιμάζεις. Παλαιώνει 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, πράγμα ιδιαίτερα φανερό αρωματικά. Στο στόμα γεροδεμένο, με επιβλητικές τανίνες, όμως εκεί είναι κρυμμένη και όλη του η μαγεία!
Ενδεικτική τιμή 1,5L : 46.00€

Καλά Χριστούγεννα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ