Αυτά είναι τα νέα premium κρασιά σε συσκευασία pouch tap και είναι ό,τι πιο value for money
Ο δημιουργός των κρασιών Cavistas Μπάμπης Θάνος, μας εξηγεί γιατί είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να γνωρίσεις τις ελληνικές ποικιλίες
Τα τελευταία χρόνια οι οινοπαραγωγοί έχουν κάνει τεράστια βήματα στην παραγωγή ποιοτικού, εμφιαλωμένου κρασιού. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά κρασιά, από ελληνικές ποικιλίες που ανθίζουν εντός και εκτός Ελλάδας. Και εμείς, οι οινόφιλοι, θέλουμε να δοκιμάσουμε τα πάντα, να γνωρίσουμε καλύτερα όλες αυτές τις ποικιλίες, τα αρώματα, τη γεύση και το αποτύπωμά τους. Αλλά πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα πάντα και μάλιστα στις καλύτερες τιμές; Όχι πολύ συχνά. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Ο Μπάμπης Θάνος, επιχειρηματίας και γνώστης του κρασιού, δραστηριοποιείται με πάθος τα τελευταία 27 χρόνια με το ποιοτικό κρασί μέσα από την Cava Napoleon και πριν λίγο καιρό δημιούργησε μια νέα σειρά προϊόντων με την επωνυμία Cavistas που έχει σκοπό την ανάδειξη επιλεγμένων ελληνικών ποικιλιών κρασιού σε μορφή ασκού pouch tap.
«Ήταν κάτι που υπήρχε στην άκρη του μυαλού μας και ωρίμασε υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες στις οποίες ο καταναλωτής αναζητά διαρκώς νέα προϊόντα με καλή σχέση ποιότητας-τιμής», λέει ο Θάνος. «Αυτή όμως η οικονομική κατάσταση κρύβει και έναν κίνδυνο, ο καταναλωτής να καταλήξει σε φθηνές και κακές λύσεις στην επιλογή του κρασιού. Η σειρά Cavistas έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού και του ανώνυμου χύμα ή ακόμη και επώνυμου αλλά αμφιβόλου ποιότητας. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον οινόφιλο να γνωρίσει και να απολαύσει εξαιρετικής ποιότητας ελληνικές ποικιλίες με τον πιο οικονομικό τρόπο. Το περιεχόμενο του είναι εφάμιλλο ποιότητας εμφιαλωμένου, είναι μια σειρά premium κρασιών με value for money λογική. Στα επόμενα πλάνα της εταιρίας είναι η ανάπτυξη του προϊόντος στο εξωτερικό και ήδη ο Cavistas ταξιδεύει στην Ευρώπη περιμένοντας τα πρώτα δείγματα γραφής που είναι ήδη ελπιδοφόρα!».
Στη σειρά Cavistas θα βρείτε πέντε μοναδικές προτάσεις, που περιλαμβάνουν τις πιο γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και δύο υπέροχα blends. Πιο αναλυτικά θα ανακαλύψετε:
Το Μοσχοφίλερο, ένα ιδιαίτερο κρασί µε διακριτικά αρώματα, έντονη φρεσκάδα, ζωηρή ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Το Αγιωργίτικο, ένα βελούδινο κρασί µε βαθυκόκκινο χρώµα, αρώµατα βύσσινου, βατόµουρου και µια αίσθηση µπαχαρικών στο στόµα.
‘Ενα γοητευτικό ροζέ από Αγιωργίτικο, με λαμπερό τριανταφυλλί ροζέ χρώμα, απαλά αρώματα κόκκινων φρούτων, ώριμων κερασιών, τριαντάφυλλου και μελιού.
Μαλαγουζιά-Ασύρτικο. Η αρωµατική Μαλαγουζιά και οι «µεταλλικές» οξύτητες του Ασύρτικου, εκφράζονται µε ιδανική ισορροπία µέσα από αυτό το ιδιαίτερο χαρµάνι.
Αγιωργίτικο-Ξινόμαυρο. Η συνύπαρξη των δυο κορυφαίων ελληνικών ποικιλιών, του στιβαρού Ξινόµαυρου µε το βελούδινο Αγιωργίτικο, µας δίνει ένα μεγάλο κρασί με δύναμη και χαρακτήρα.
Η καινοτομία της συσκευασίας pouch tap έγκειται στην πρωτοποριακή δομή των υλικών της, που εξασφαλίζουν στο προϊόν υψηλή αντοχή, αντιοξείδωση και εύκολη ψύξη. Επίσης, διαθέτει και οικολογικό profile λόγω της απουσίας του κλασικού χάρτινου κουτιού, ενώ δεδομένου του μικρού όγκου εξασφαλίζει την εύκολη μεταφορά.
*Μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα Cavistas μέσω του e-shop στο www.cavistas.gr και από την Cava Napoleon (Λεωφ. Κύπρου 94, Αργυρούπολη, 210 9933952).
**Μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Cavistas για την Καθαρά Δευτέρα, κάνοντας like και share στη σελίδα Cavistas και Cava Napoleon και share στο άρθρο στο Facebook. 3 τυχεροί θα κερδίσουν από 1 κιβώτιο με 1 Cavistas Μοσχοφίλερο & 1 Cavistas Μαλαγουζιά-Ασύρτικο που θα συνοδεύσουν ιδανικά το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω Facebook.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.