Wine & Spirits

Η 25η συλλεκτική έκδοση του Metaxa Private Reserve έχει την ομορφιά του δάσους μετά τη βροχή

Παλαιωμένα οινικά αποστάγματα, αρωματικά σαμιώτικα κρασιά και βότανα της Μεσογείου σε μια σούπερ ντιζαϊνάτη συσκευασία

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
metaxa-anoigma.jpg

Αποξηραμένα λουλούδια με νότες δρυός. Φλούδα πικρών εσπεριδοειδών. Γλυκά μπαχαρικά, σοκολάτα, καφές και χρώμα βαθύ και κεχριμπαρένιο. Αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Ράπτης, ο 5ος Metaxa Master ξεπέρασε τον εαυτό του. Η 25η έκδοση του Metaxa Private Reserve είναι σίγουρα από τις πιο ξεχωριστές. 

th-metaxa-master-g_k_d_e-_eps_g-ky_a_e_g.jpg
Ο 5ος Metaxa Master, Κωνσταντίνος Ράπτης

Η ιστορία του Metaxa Private Reserve αρχίζει το 1992 όταν ο κ. Ράπτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Metaxa Master. Ο ίδιος λέει: «Δημιουργώ το Metaxa Private Reserve μία φορά το χρόνο, σε μία μόνο παρτίδα, επιλέγοντας blends που έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα της έκφρασής τους, κάποια από τα οποία προέρχονται από το πρώτο αποστακτήριο του Metaxa στον Πειραιά. Χωρίς αμφιβολία είναι η δημιουργία για την οποία νιώθω τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια».

Το Metaxa Private Reserve βγαίνει κάθε χρόνο σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η φετινή φιάλη εντυπωσιάζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά! Διαθέτει την κομψότητα της απλότητας, σφραγίζεται με ξύλινο πώμα, έχει ανάγλυφο το χαρακτηριστικό έμβλημα του Οίκου Μεταξά και επιπλέον μια αριθμημένη ετικέτα με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ράπτη. Σίγουρα μια φιάλη που αξίζει να κρατήσεις και αφού χαθεί το περιεχόμενο…

kapl2860.jpg
kapl3456.jpg

Όσο για τη γεύση του αποστάγματος, δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή να μιλήσει για αυτή, από εκείνη του δημιουργού: «Όταν γεύομαι το Metaxa Private Reserve, την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του, την ασύγκριτη απαλότητά του, κλείνω τα μάτια μου και νιώθω όπως όταν περπατώ σε ένα πυκνό δάσος το σούρουπο μετά τη βροχή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το χώμα, τα δέντρα, η βλάστηση, καθώς ξυπνούν από τη βροχή, αποκαλύπτουν την ένταση των αρωμάτων τους. Η υγρασία χαρίζει στην ατμόσφαιρα μια ιδιαίτερη αίσθηση. Το φως του ηλιοβασιλέματος, απαλό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό, διαπερνά την πυκνή φυλλωσιά. Η ομορφιά ενός δάσους μετά τη βροχή: Μια πρόσκληση για εξερεύνηση με όλες μας τις αισθήσεις. Αυτή ήταν η έμπνευσή μου για τη δημιουργία του Metaxa Private Reserve. Και αυτή είναι η ανάμνηση όπου με ταξιδεύει το Metaxa Private Reserve με κάθε του γουλιά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ