Wine & Spirits

Monograph, 5 κρασιά, ένα ταξίδι στη Μεσόγειο

Η νέα σειρά της Gaia εμπνέεται από τις ποικιλίες του Νότου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gaia-anoigma.jpg

Αν ψάξεις στο λεξικό τον ορισμό της «μονογραφίας», θα βρεις αυτό: «συγγραφικό έργο που εξετάζει διεξοδικά και από όλες τις πλευρές ένα θέμα». Αν η νέα σειρά κρασιών της Gaia ήταν λέξεις θα ήταν ακριβώς αυτό: μια μονογραφία στον κόσμο του κρασιού. Από αυτή την άποψη, το όνομά στην ετικέτα τους ταιριάζει πολύ: Monograph.

Πέντε νέες προτάσεις, πέντε κρασιά με χαρακτήρα που εμπνέονται από τις ποικιλίες του Μεσογειακού Νότου για να μας χαρίσουν αυτές τις μικρές αλλά πολύτιμες καθημερινές στιγμές απόλαυσης. Ας τις γνωρίσουμε…

monograph-mosxofilero.jpg
MONOGRAPH ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ. Η ορεινή καταγωγή του αρκαδικού τοπίου κληροδότησε σε αυτό το υπέροχο Μοσχοφίλερο αρωματική ένταση και οξύτητα, που απογειώνει εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης. Αρώματα τριαντάφυλλου κυριαρχούν από την πρώτη γουλιά προσφέροντας πολλούς γευστικούς συνειρμούς. Υπέροχο σαν απεριτίφ αλλά και ιδανικό για να συνοδεύσει πιάτα με έντονο χαρακτήρα.

MONOGRAPH MULTI. Τρεις από τις εκλεκτότερες ελληνικές λευκές ποικιλίες (Ροδίτης Αλεπού, Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο) ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια νέα εμπειρία με ένταση, διάρκεια και βάθος. Οι δύο κυρίαρχες είναι συγγενείς από χρόνια και από γειτονικούς τόπους ενώ το κοσμοπολίτικο Ασύρτικο με σαντορινιά καταγωγή τις συμπληρώνει υπέροχα.  Σερβίρεται μόνο του σαν απεριτίφ αλλά συνοδεύει εξαιρετικά, εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης.

MONOGRAPH ΑΣΥΡΤΙΚΟ. Ένα ανάλαφρο και ίσως διαφορετικό Ασύρτικο - από αυτό που ξέρουμε στη γενέθλια γη της Σαντορίνης – γεννήθηκε, καλλιεργώντας την ποικιλία με γνώση και επιμονή στα  ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη στο Κούτσι της Νεμέας. Νεανικό, φιλικό και δροσερό με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών αλλά και τροπικών φρούτων συνοδεύει ιδανικά τα θαλασσινά.
monograph-agiorg-syrah.jpg
MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ/SYRAH.
Για τη δημιουργία του επιλέχτηκαν δυο απόλυτα συμπληρωματικές ποικιλίες του μεσογειακού νότου που για αρκετά χρόνια καλλιεργούνται στους αμπελώνες της GAIA WINES στο Κούτσι Νεμέας. Το μεν Αγιωργίτικο θα δώσει το έντονο φρούτο και τις μαλακές τανίνες ενώ το Syrah λόγω της ελληνογαλλικής καταγωγής του θα δώσει πικάντικο χαρακτήρα και βάθος στη γεύση. Με βαθύ κόκκινο χρώμα, σύνθετο άρωμα και δυνατή γεύση, συνδυάζεται ιδανικά με μια μεγάλη γκάμα πικάντικων εδεσμάτων και υψηλής γευστικής έντασης.

MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ. Από σταφύλια των λόφων που περιβάλλουν τη Νεμέα, το καθημερινό αυτό Αγιωργίτικο είναι  λαμπερό, ερυθροϊώδες και σχετικά σύνθετο για την νεαρή του ηλικία. Γευστικά ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου, του  ροδιού και της καραμέλας βουτύρου. Ένα νεανικό κρασί  που ταιριάζει  ακόμα και με τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πίνοντάς το σε χαμηλή θερμοκρασία κοντά στους 8ο – 10ο C, σαν απεριτίφ ή για να συνοδεύει εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.