- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Monograph, 5 κρασιά, ένα ταξίδι στη Μεσόγειο
Η νέα σειρά της Gaia εμπνέεται από τις ποικιλίες του Νότου
Αν ψάξεις στο λεξικό τον ορισμό της «μονογραφίας», θα βρεις αυτό: «συγγραφικό έργο που εξετάζει διεξοδικά και από όλες τις πλευρές ένα θέμα». Αν η νέα σειρά κρασιών της Gaia ήταν λέξεις θα ήταν ακριβώς αυτό: μια μονογραφία στον κόσμο του κρασιού. Από αυτή την άποψη, το όνομά στην ετικέτα τους ταιριάζει πολύ: Monograph.
Πέντε νέες προτάσεις, πέντε κρασιά με χαρακτήρα που εμπνέονται από τις ποικιλίες του Μεσογειακού Νότου για να μας χαρίσουν αυτές τις μικρές αλλά πολύτιμες καθημερινές στιγμές απόλαυσης. Ας τις γνωρίσουμε…
MONOGRAPH MULTI. Τρεις από τις εκλεκτότερες ελληνικές λευκές ποικιλίες (Ροδίτης Αλεπού, Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο) ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια νέα εμπειρία με ένταση, διάρκεια και βάθος. Οι δύο κυρίαρχες είναι συγγενείς από χρόνια και από γειτονικούς τόπους ενώ το κοσμοπολίτικο Ασύρτικο με σαντορινιά καταγωγή τις συμπληρώνει υπέροχα. Σερβίρεται μόνο του σαν απεριτίφ αλλά συνοδεύει εξαιρετικά, εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης.
MONOGRAPH ΑΣΥΡΤΙΚΟ. Ένα ανάλαφρο και ίσως διαφορετικό Ασύρτικο - από αυτό που ξέρουμε στη γενέθλια γη της Σαντορίνης – γεννήθηκε, καλλιεργώντας την ποικιλία με γνώση και επιμονή στα ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη στο Κούτσι της Νεμέας. Νεανικό, φιλικό και δροσερό με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών αλλά και τροπικών φρούτων συνοδεύει ιδανικά τα θαλασσινά.MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ. Από σταφύλια των λόφων που περιβάλλουν τη Νεμέα, το καθημερινό αυτό Αγιωργίτικο είναι λαμπερό, ερυθροϊώδες και σχετικά σύνθετο για την νεαρή του ηλικία. Γευστικά ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου, του ροδιού και της καραμέλας βουτύρου. Ένα νεανικό κρασί που ταιριάζει ακόμα και με τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πίνοντάς το σε χαμηλή θερμοκρασία κοντά στους 8ο – 10ο C, σαν απεριτίφ ή για να συνοδεύει εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.