Wine & Spirits

Οινική δοκιμή με ελεύθερη είσοδο στη σκιά της Ακρόπολης

Το Winepoint φέρνει στο κέντρο της Αθήνας μια ολόκληρη οινοπαραγωγική περιοχή!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350362-726876.jpg

Το Winepoint είναι από τα πρώτα wine bars που άνοιξαν στην Αθήνα (για την ακρίβεια είναι το δεύτερο). Από το 2011 η διαδρομή του είναι ταυτισμένη με τα αρώματα του ελληνικού αμπελώνα. Διαδρομή που διαρκώς εμπλουτίζεται με όλα τα καινούργια διαμάντια των τοπικών ποικιλιών. Στα ράφια του βρίσκει πια κανείς 270 ετικέτες, όλες τους ελληνικές. Οι 35 από αυτές είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Οι άνθρωποι που θα σε εξυπηρετήσουν είναι όλοι οινολόγοι, ενώ ο ιδιοκτήτης, ο βαθύς γνώστης και άκρως επικοινωνιακός Ξενοφών, όλο ταξιδεύει, ψάχνει και ανακαλύπτει νέους οινοπαραγωγούς ανά την Ελλάδα. Κάθε τόσο, λοιπόν, παρουσιάζει στο wine bar του, εκεί, στη σκιά του Ιερού Βράχου και από μια αξιόλογη οινοπαραγωγική περιοχή.

Στο Winepoint θα βρεις 270 ελληνικές ετικέτες. Οι 35 από αυτές και σε ποτήρι.

Την Κυριακή 23 Απριλίου είναι η σειρά της Αιγιαλείας να συστηθεί στους Αθηναίους. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Νομού Αχαΐας και περιλαμβάνει τις περιοχές από την Αιγείρα, την Ακράτα και το Διακοπτό μέχρι το Αίγιο. Το μεγάλο ατού της περιοχής είναι ο προσανατολισμός της, που σε συνδυασμό με τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και τα εύφορα εδάφη δίνουν σταφύλια-θαύμα! Μερικές από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι ο Ροδίτης, το Μαύρο Καλαβρυτινό, η Μαυροδάφνη, το Μοσχάτο Ρίου, ο Σιδερίτης και το Λαγόρθι. 

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, από τα συνολικά 12 οινοποιεία της περιοχής, τα 10* έρχονται στο Winepoint και μεταφέρουν στις αποσκευές τους περισσότερες από πενήντα ετικέτες. Το καλύτερο όμως σημείο αυτής της οινοσυνάντησης είναι ότι έχει ελεύθερη είσοδο. Μία κίνηση που όχι μόνο δείχνει σεβασμό στο οινόφιλο κοινό, αλλά και μια ειλικρινή διάθεση για αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να κάνουν όλα τα wine bars: να μας μαθαίνουν και να μας συστήνουν τις ωραίες ποικιλίες του τόπου μας. Η γνώση πάντα λειτουργεί αμφίδρομα, με κοινά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Και σίγουρα έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε, καθώς όπως λέει και ο Ξενοφών «η Ελλάδα βγάζει καλά κρασιά από τον Νότο μέχρι τον Βορρά και από τη Δύση έως την Ανατολή!».

Αθ. Διάκου και Πορίνου 2, Ακρόπολη, 210 9227050, Fb: Winepoint

*Αναλυτικά τα οινοποιεία που συμμετέχουν: Κτήμα Κιντώνη, Οινοφόρος, Κτήμα Αχαιών, Τετράμυθος, Οινοποιείο Καρανικόλας, Εδανός, Οινοποιείο Rira, Οινοποιείο Κροκίδας, Οινοποιείο Κανακάρης, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.