Wine & Spirits

Το top κρασί του Απόστολου Μούντριχα

Ο οινολόγος, ψυχή και μυαλό του κτήματος Αβαντίς, μας συστήνει το κορυφαίο κόκκινο κρασί τους

98150-196535.jpg
Γιάννης Δημόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 611
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351349-728890.jpg

Ποιο είναι για εσάς το δικό σας κορυφαίο κόκκινο κρασί;

Κορυφαίο κόκκινο κρασί για μένα είναι το Αβαντίς Syrah. 

Τι ποικιλία είναι;

Ποικιλία 100% Syrah. 

Σε ποια περιοχή παράγεται; Υπάρχει συγκεκριμένο αμπελοτόπι;

Παράγεται στον ιδιόκτητο Αμπελώνα στο δάσος Αφρατίου, σε 7 διαφορετικά κτήματα. 

Πώς φτιάχνεται το κρασί (οινοποίηση);

Ξεκινάμε με χειρωνακτικό τρύγο, αυστηρή επιλογή Α΄ ύλης, η οινοποίηση είναι κλασική, ερυθρά οινοποίηση, με παλαίωση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. 

Το Αβαντίς Syrah παράγεται στον ιδιόκτητο Αμπελώνα στο δάσος Αφρατίου, σε 7 διαφορετικά κτήματα.

Περιγραφή του κρασιού (όψη, μύτη, στόμα).  

Βαθύ κόκκινο χρώμα. Αρώματα μαύρων φρούτων (δαμάσκηνο, βατόμουρα), μαρμελάδα ψημένου φρούτου με νύξεις βανίλιας, πλούσιο μπουκέτο μπαχαρικών κανέλας και πιπεριού. Στόμα πλούσιο μπαχαρένιο πληθωρικό με ώριμες αισθητές τανίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση. 

Με τι φαγητά το συνδυάζουμε;

Μπορούμε να το συνδυάσουμε με Barbeque, μαγειρευτά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες, ώριμα κίτρινα τυριά. 

Ιδανικό σερβίρισμα; (Θερμοκρασία, πότε ανοίγουμε τη φιάλη, χρειάζεται μετάγγιση;)

Θερμοκρασία από 16-18°C, ανοίγουμε τη φιάλη 30΄ πριν το σερβίρισμα και κάνουμε τη μετάγγιση του κρασιού. 

Πόσες φιάλες παράχθηκαν στη συγκεκριμένη χρονιά; 

Τη χρονιά 2014 παράχθηκαν 56.000 φιάλες. 

Υπάρχει δυνατότητα παλαίωσης; Πότε θα είναι στα καλύτερά του; 

Παλαίωση 10 χρόνια, η καλύτερη στιγμή για να το απολαύσετε είναι στα 5-6 χρόνια. 

Ποιες είναι οι καλύτερες χρονιές του;

Καλύτερες χρονιές: 2001, 2005, 2007, 2013, 2014. 

Πού θα το βρούμε και σε τι τιμή; 

Σε επιλεγμένες κάβες, σε super market και σε διάφορα εστιατόρια, στο site μας www.avantisestate.gr και στο site www.houseofwine.gr. Τιμή: €12-13. 

Αβαντίς Syrah

Μπορούμε να βρούμε και παλιότερες χρονιές;

Στο οινοποιείο μας και σε κάποια Wine Bar που κρατάνε συλλογές. 

Αυτό είναι το τοπ κρασί σας. Είναι και το αγαπημένο σας;

Το κορυφαίο κρασί του Κτήματος Αβαντίς είναι το Collection, το αγαπημένο δικό μου είναι το Αβαντίς Srah. 

Μπορείτε να μας πείτε μια ιστορία που αφορά το κρασί αυτό;

Γύρω από το Αβαντίς Syrah υπάρχει μεγάλη ιστορία. Το Αβαντίς Syrah είναι γνωστό στην ελληνική αγορά τα τελευταία 15-18 χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια το ονομάσαμε κλασικό γιατί αποτελεί για το οινοποιείο και τους οινόφιλους μια κλασική αξία, με μια φανταστική σχέση ποιότητας και τιμής. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.