Το top κρασί του Απόστολου Μούντριχα
Ο οινολόγος, ψυχή και μυαλό του κτήματος Αβαντίς, μας συστήνει το κορυφαίο κόκκινο κρασί τους
Ποιο είναι για εσάς το δικό σας κορυφαίο κόκκινο κρασί;
Κορυφαίο κόκκινο κρασί για μένα είναι το Αβαντίς Syrah.
Τι ποικιλία είναι;
Ποικιλία 100% Syrah.
Σε ποια περιοχή παράγεται; Υπάρχει συγκεκριμένο αμπελοτόπι;
Παράγεται στον ιδιόκτητο Αμπελώνα στο δάσος Αφρατίου, σε 7 διαφορετικά κτήματα.
Πώς φτιάχνεται το κρασί (οινοποίηση);
Ξεκινάμε με χειρωνακτικό τρύγο, αυστηρή επιλογή Α΄ ύλης, η οινοποίηση είναι κλασική, ερυθρά οινοποίηση, με παλαίωση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Περιγραφή του κρασιού (όψη, μύτη, στόμα).
Βαθύ κόκκινο χρώμα. Αρώματα μαύρων φρούτων (δαμάσκηνο, βατόμουρα), μαρμελάδα ψημένου φρούτου με νύξεις βανίλιας, πλούσιο μπουκέτο μπαχαρικών κανέλας και πιπεριού. Στόμα πλούσιο μπαχαρένιο πληθωρικό με ώριμες αισθητές τανίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση.
Με τι φαγητά το συνδυάζουμε;
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με Barbeque, μαγειρευτά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες, ώριμα κίτρινα τυριά.
Ιδανικό σερβίρισμα; (Θερμοκρασία, πότε ανοίγουμε τη φιάλη, χρειάζεται μετάγγιση;)
Θερμοκρασία από 16-18°C, ανοίγουμε τη φιάλη 30΄ πριν το σερβίρισμα και κάνουμε τη μετάγγιση του κρασιού.
Πόσες φιάλες παράχθηκαν στη συγκεκριμένη χρονιά;
Τη χρονιά 2014 παράχθηκαν 56.000 φιάλες.
Υπάρχει δυνατότητα παλαίωσης; Πότε θα είναι στα καλύτερά του;
Παλαίωση 10 χρόνια, η καλύτερη στιγμή για να το απολαύσετε είναι στα 5-6 χρόνια.
Ποιες είναι οι καλύτερες χρονιές του;
Καλύτερες χρονιές: 2001, 2005, 2007, 2013, 2014.
Πού θα το βρούμε και σε τι τιμή;
Σε επιλεγμένες κάβες, σε super market και σε διάφορα εστιατόρια, στο site μας www.avantisestate.gr και στο site www.houseofwine.gr. Τιμή: €12-13.
Μπορούμε να βρούμε και παλιότερες χρονιές;
Στο οινοποιείο μας και σε κάποια Wine Bar που κρατάνε συλλογές.
Αυτό είναι το τοπ κρασί σας. Είναι και το αγαπημένο σας;
Το κορυφαίο κρασί του Κτήματος Αβαντίς είναι το Collection, το αγαπημένο δικό μου είναι το Αβαντίς Srah.
Μπορείτε να μας πείτε μια ιστορία που αφορά το κρασί αυτό;
Γύρω από το Αβαντίς Syrah υπάρχει μεγάλη ιστορία. Το Αβαντίς Syrah είναι γνωστό στην ελληνική αγορά τα τελευταία 15-18 χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια το ονομάσαμε κλασικό γιατί αποτελεί για το οινοποιείο και τους οινόφιλους μια κλασική αξία, με μια φανταστική σχέση ποιότητας και τιμής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.