- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
»Ψωμί με προζύμι στα ξύλα, όπως το έφτιαχναν παλιά, και πραγματικά αρωματικό μέλι από τη Λακωνία. Πρατήριο ΝΙΚΟΛΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αθηνάς 39, 210 3222.622
»Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά έτοιμο να μπει στο γουόκ. Φρεσκοκομμένες μπουκιές ανακατεμένες με διάφορα λαχανικά συν τα σωστά μπαχαρικά. Κρεοπωλείο ΜΑΓΓΙΝΑΣ, Αγ. Τρύφωνος 31, Κηφισιά, 210 8087.036
»Άλειμμα με μαύρη σοκολάτα και ελληνικά φρούτα από τη ΓΕΩΔΗ, με φυσικά συστατικά και χαμηλά λιπαρά. Ένα από τα καλύτερα αλείμματα σοκολάτας που κυκλοφορεί στην αγορά. Σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και επιλεγμένα παντοπωλεία. www.geodinet.gr
»Φρέσκο χειροποίητο φύλλο, όπως αυτά που ανοίγουν στα χωριά. Cook in the safe side γιατί σύμφωνα με τις στατιστικές, το φύλλο είναι το 70% του κόπου προετοιμασίας μιας πίτας, αλλά και το 60% της επιτυχίας της. Πρατήριο Άρτου ΘΕΟΧΑΡΗ, Σωκράτους 2 & Ευριπίδου, 210 3212.195
Γεύση από… ΔΝΤ
● Είσαι στη στοά του νούμερου 2 της Καρ. Σερβίας και μπαίνεις στο ασανσέρ. Φτάνεις στο τέρμα και προσγειώνεσαι σε μια ταράτσα με πιάτο την Αθήνα, 3-4 τραπεζάκια, μπιφτέκια ζυμωμένα από χέρι όχι από κουμπί, πραγματικές πατάτες τηγανητές, νορμάλ σαλάτα και ψωμάκια με λιωμένο τυρί και ντομάτα. Θα κάνεις υπομονή, δεν θα βιάζεσαι, θα δεις τους άφραγκους hipsters να παίρνουν μεσημεριανό και θα πληρώσεις λίγα. Ο κωδικός είναι «πάμε στον Κρητικό»…
● Λίγο πιο κάτω στη στοά με τα φωτοτυπάδικα (στο νούμερο 10) μια γλυκύτατη γιαγιά χαμογελά στο αριστερό σου χέρι. Θα σου φτιάξει ομελέτα με € 2, θα σου ψήσει χοιρινά φιλετάκια-μπουκιές με € 5 και θα σου κόψει στο χέρι τη σαλάτα που αρμόζει στην εποχή. Λες ευχαριστώ και γυρνάς στο γραφείο… - Π.Μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.