- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πράσινος Λόφος
Ακούω από γύρω γύρω συνέχεια καλά σχόλια κι ένα βράδυ με ντεμί καιρό παίρνω η περίεργη το δρόμο για τον Πράσινο Λόφο
Ακούω από γύρω γύρω συνέχεια καλά σχόλια κι ένα βράδυ με ντεμί καιρό παίρνω η περίεργη το δρόμο για τον Πράσινο Λόφο που έχει αναλάβει από φέτος η Μυρσίνη Λαμπράκη. Είναι στην Αργυρούπολη, μέσα στα πεύκα, άρα πράγματι πράσινος, μια κοντινή «εξοχή» που την ξέρουν ντόπιοι και μη. Κάθομαι έξω, μαθαίνω ότι θα το ρυθμίσουν και για το χειμώνα το «μέσα - έξω - κάπνισμα». Συναντώ Μυρσίνη κομψή μέσα στη μαγειρική στολή της και δυναμική όπως πάντα. Με βάζει αμέσως στο κλίμα: «Τέρμα οι… κροκόδειλοι και οι αφροί κολοκύθας, ο κόσμος σκοτώνει για να φάει ένα σωστό στιφάδο, ένα φαΐ σπιτίσιο». Στον κατάλογο κάνω «γκλουπ» διαβάζοντας πολλές μικρές αμαρτίες ελληνικής κουζίνας μαζί με επιρροές από την Ανατολή μέχρι και τα βάθη της. Όπως το εξαιρετικό πιάτο από το Ισπαχάν, με πικάντικους κεφτέδες που «πατάνε» πάνω σε γλυκές φέτες ξινόμηλου. Συνεχίζουμε πιο αμαρτωλά με κεφτεδάκια Καρς πεντανόστιμα, που έρχονται πάνω σε πουρέ σκόρδου – συστήνω ανεπιφύλακτα. Αδειάζουμε με απανωτές πιρουνιές μια πρωτότυπη σαλάτα βλίτων με ντοματούλες κονφί και καραμελωμένα κρεμμύδια, το ίδιο πιάτο το χειμώνα θα γίνεται με σταμναγκάθι. Προχωράμε ακάθεκτοι σε τυρί ταλαγάνι σαγανάκι με μαρμελάδα μοσχολέμονου. Περνάμε σε αχνιστό γαμοπίλαφο με αρνί και κοτόπουλο, το φτιάχνει με τα χεράκια της η Κρητικιά Μυρσίνη (που επιμελείται όλο το μενού, αλλά η ίδια μαγειρεύει τις Πέμπτες), και το φτιάχνει καλά. Συμπληρώνουμε με κοκκινιστό τας κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας – μούρλια. Ζητάμε έλεος, γιατί η Μυρσίνη όπως κάθε νοικοκυρά θέλει να μας τρατάρει και καγιανά με σύγκλινο Μάνης, και χταπόδι στη λαδόκολα γκιούλμπασι, και αρνί από τον Ψηλορείτη οφτό, και γουρουνοπούλα Καλαμάτας, και κεμπάπ γιαουρτλού, και σελινάτο χοιρινό, και τελειωμό δεν έχει… Πίνουμε χύμα κρασάκι και περνάμε στα γλυκά. Όλα σπιτικά, με αύρα μαμάς. Καρυδόπιτα με πλούσια κρέμα από πάνω –«υπάρχουν παρέες που κατεβάζουν ένα ταψί ολόκληρο» λέει περήφανα η Μυρσίνη–, σοκολατόπιτα, πορτοκαλοσιμιγδαλένιος χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας, κιουνεφέ και άλλα πολλά. Στον Λόφο θα ξαναπάω γιατί έχω αφήσει πολλά που μου γυάλισαν αδοκίμαστα, γιατί η Μυρσίνη φέτος είναι σε μεγάλες ρέντες –έφευγε την άλλη μέρα για Σεούλ, όπου στήνει τριώροφο ελληνικό εστιατόριο ονόματι Greek Joy–, γιατί ο χώρος είναι απλός, αγαπά τις μεγάλες παρέες και τα παιδάκια ενώ επιτρέπει και τα σκυλάκια, γιατί οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές (περίπου 20 ευρώ το άτομο), γιατί γνώρισα και το συμπαθέστατο Κώστα-ιδιοκτήτη που μου υποσχέθηκε πως θα την αλλάξει τη μουσική – αδύνατον να τρως κεμπάπια συνοδεία Χούλιο Ιγκλέσιας απ’ τα 80s. Ανοιχτά όλη τη βδομάδα μεσημέρι-βράδυ.
Πράσινος Λόφος, Λόφος Τρουμπάρι, Αργυρούπολη (από Λ. Αλίμου 89), 210 9913.811
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.