- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εκεί, γύρω στις αρχές της άνοιξης, έπεσε σύρμα στο γραφείο. Στο Μπουρνάζι λέει γίνεται χαμός, είναι ένα κρεατάδικο που συρρέουν τα πλήθη, τζιπάρες και εφοπλιστές, πολιτικοί, ηθοποιοί κι αστέρια του ποδοσφαίρου, όλη η κοσμική ελίτ εκεί το τρώει το σωστό κοψίδι. Δεν ξέρω ποιος πρωτοκατέβηκε από την Εκάλη ή, έστω, από τις παρυφές του Λυκαβηττού και φούντωσαν οι φήμες, αλλά το Μπουρνάζι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει μια πόλη μέσα στην πόλη. Προχτές το βράδυ ξαναβρέθηκα στην πλατεία του και χάζεψα για μια ακόμη φορά. Κόσμος και ντουνιάς, και κάθε δεύτερο σπίτι με μια ταβέρνα-καφετέρια-εστιατόριο στην πρόσοψη – όταν το κέντρο μιας πόλης «σκοτεινιάζει», αναπτύσσονται περιφερειακά τα «απόκεντρα». Στο Μπουρνάζι ο κόσμος κι ο ντουνιάς τρώει πολύ, τρώει καλά, πληρώνει ακόμη καλύτερα. Θα πάει, ναι, στο προαναφερθέν με τα σωστά κοψίδια, είναι το Base Grill και είναι πράγματι εξαιρετικό, για κρέατα καλά που κόβονται μαεστρικά στα τραπέζια με κάτι μαχαίρες να, σαλάτες υπερμεγέθεις, φωλιά από τηγανητές πατατούλες που πάνω της ξαπλώνουν αυγά μάτια. Θα πληρώσει, πλήρης και με τα κρασιά του, γύρω στα € 25-30. Λίγο παρακάτω απ’ το Base θα πάει στον Κούνδουρο και τις Μαγεργιές του, κρητικό αυθεντικό και νοστιμότατο μαγαζί, με τον ιδιοκτήτη του Νίκο Κουνδουράκη να φέρνει από το νησί κρέατα, τυριά, λάδια, ρακές και άλλα για να μαγειρέψει όπως ακριβώς και η γιαγιά του. Με φιλόξενη, απλή ατμόσφαιρα και κρητική μουσική, θα πληρώσει κάποιος περί τα € 25. Πιο πέρα βρίσκεται η παλιά, δοκιμασμένη και πολυαγαπημένη σε μικρούς-μεγάλους Δάφνη, με τις δύο σάλες της στολισμένες με ωραία μπιχλιμπίδια, με τις αυλές και τα λουλούδια της, με την Αριστέα, τη φοβερή μαγείρισσα-ιδιοκτήτρια να φτιάχνει καθημερινά τού κόσμου τα πιάτα (πάνω από 35 συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα) με κρεατικά, μαγειρευτά και τέλεια γλυκά στο τέλος. Εδώ ακόμη πιο φθηνά, γύρω στα € 20 το άτομο. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Γκαλερί του Μεζέ, με όνομα που τα λέει όλα. Δηλαδή θα κάτσει κάποιος στα τραπεζάκια της, φωτιστικά λουλουδάτα και άλλες χαριτωμένες ντιζαϊνιές θα του ξεκουράσουν το μάτι, πίνακες και έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών θα βάλουν την απαραίτητη arty πινελιά, ενώ γρήγορα θα καταφτάσουν πιάτα ελληνικά και παραδοσιακά, μια σταλιά πιο δημιουργικά και πειραγμένα, όπως τηγανιά αγριογούρουνο, μακαρονάδα θαλασσινή, κουνελάκι με άγρια μανιτάρια, € 18-22 το άτομο και με κρασί, το μεσημέρι δε, 1-7 μ.μ. έχει happy hour με έκπτωση 15%, άσχημα δεν το λες... Στα υπ’ όψιν πως όλα τα παραπάνω ανοίγουν μεσημέρι-βράδυ.
Base grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, 210 5757.455
Κούνδουρος, Αγ. Παρασκευής 51, 210 5713.546
Δάφνη, Μ. Αλεξάνδρου 86, 210 5773.721
Γκαλερί του Μεζέ, Μ. Αλεξάνδρου 61-63, 210 5720.047-8
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τα πρώτα κρύα, αλλάζουν και οι ανάγκες του οργανισμού
Θεατρική έξοδος με ποτό, φαγητό ή γλυκό; Αυτά τα μαγαζιά τα έχουν όλα
SOUL Street Coffee στο Περιστέρι: Γνώρισε τα χαρμάνια Dimello AMERICA και AFRICA και ανακάλυψε τον καφέ που σου ταιριάζει.
Στο Περιστέρι, το Bumblin Athens συνδυάζει μια καταπράσινη αυλή, καφέ, λαχταριστές γεύσεις και ιδιαίτερα κοκτέιλ, σε ένα νέο στέκι με χαλαρή διάθεση και μουσική που σε κρατά μέχρι αργά
Από τα αφράτα pancakes μέχρι τα λαχταριστά burgers και τα cocktails
Ζουμερά κρεατικά, χορταστικές σκεπαστές και παραδοσιακές γεύσεις στο Περιστέρι
Νέες γαστρονομικές προτάσεις, φθινοπωρινά ροφήματα και δραστηριότητες για παιδιά
Ο ιδιοκτήτης της ο Πόλυς είναι ο χασάπης, ο ψήστης και ο μάγειρας μαζί
Ποιος λέει ότι τα υγιεινά σνακ (πρέπει να) είναι βαρετά ή άνοστα;
Το σύγχρονο καφενείο της πλατείας Μεσολογγίου που σε κρατάει από τον καφέ μέχρι το τελευταίο ποτήρι κρασί
Δύο αδέλφια από τη Βαυαρία, ο Cedric και ο Christopher von Halem φέρνουν το ψωμί της πατρίδας τους στην Αθήνα
Τι είναι αυτές οι ουσίες και σε τι διαφέρουν από την κοινή ζάχαρη
Η πιο... off-broadway πλατεία στη Γούβα Παγκρατίου απέκτησε ξαφνικά ζωή
Μια νέα τάση από το εξωτερικό, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα
Θεσσαλονίκη, τα Michelin Bib Gourmant σου πάνε πολύ!
Σιροπιαστά και σοκολατένιες πάστες στα καλύτερα sweet spots της πόλης
Το γαλακτομπούρεκό του έχει γίνει σήμα κατατεθέν
Στο La Ruche Patisserie Naturelle η ποικιλία συναντά τη γλυκιά απόλαυση
Εδώ κάθε επίσκεψη μοιάζει με μια νέα σελίδα σε ένα ημερολόγιο γεύσεων
Το γαλακτομπούρεκο που εδώ έχει γίνει viral
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.