- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι πιο ιδιαίτερες γεύσεις που θα βρεις στα παγωτατζίδικα της Αθήνας
Από παγωτό με γεύση άπερολ μέχρι παγωτό αβοκάντο και με ολόκληρες τουλούμπες
Παγωτά: Πού θα βρεις τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις στην Αθήνα
Όταν ήμασταν μικροί, μετρούσαμε μπάνια και παγωτά. Όσα περισσότερα «Σικάγο», «καραμπόλα», «πατούσα» και γρανίτα «σπρώξε-γλείψε» καταναλώναμε από το περίπτερο, τόσο περισσότερο φουσκώναμε από περηφάνια. Και μπορεί να πέρασαν τα χρόνια της αθωότητάς μας, αλλά η ανάγκη για δροσιά, κι ένα γλυκό αντίδοτο στις θερμές αθηναϊκές ημέρες, παραμένει.
Παγωτά: Τα πιο ιδιαίτερα που θα βρεις στην Αθήνα
Ο Αύγουστος μας βρίσκει να δίνουμε ραντεβού στα καλά παγωτατζίδικα της πόλης, για γεύσεις γνώριμες κι αγαπημένες, αλλά και νέες, διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Στο Dolce far Niente (Τσάμη Καρατάσου 26) στην Ακρόπολη πάμε τρέχοντας για παγωτό με ολόκληρα σιροπιαστά τουλουμπάκια.
Στην ξακουστή Χαρά (Πατησίων 337) δηλώνουμε ενθουσιασμένοι με τη λαμπρή τους ιδέα να φτιάξουν παγωτό κιουνεφέ. Στο Μαραμπού στο Παγκράτι (Αρχελάου 17) στεκόμαστε στην ουρά για παγωτό ανθόγαλα με θυμάρι και λεμόνι.
Στο Εpic Gelato (Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη) διστάζουμε ανάμεσα σε παγωτό αμυγδαλωτό με καραμελωμένα αμύγδαλα και ανθόνερο, σε παγωτό με γεύση λουκούμι τριαντάφυλλο, αλλά και σε σορμπέ με κεράσι και ούζο.
Τα παίρνουμε όλα! Στο Τυράκειον στον Άγιο Δημήτριο (Ερατοσθένους 71) φτάνουμε για το παγωτό από κατσικίσιο γάλα από την Κέα μαζί με θυμαρίσιο μέλι, για το φραγκόσυκο από τις φραγκοσυκιές του νησιού και για το παγωτό ρυζόγαλο με την κοκκώδη υφή. Στο Κόκκιον στου Ψυρρή (Πρωτογένους 2) δροσιζόμαστε με σορμπέ μανταρίνι και τζίντζερ, παγωτό καφέ με μπέιλις και παγωτό ωμό αμύγδαλο με φασόλι τόνκα.
Η Εκλεκτή στο Παγκράτι (Αστυδάμαντος 15) παντρεύει το σήμερα με το παρελθόν και προσφέρει από παγωτό με γεύση μουστάρδα- καλά ακούσατε- μέχρι παγωτό-πολίτικο εκμέκ και παγωτό καιμάκι με σαλέπι.
Για όσους επιθυμούν μια νότα από αλκοόλ στο παγωτό τους, στο διάσημο Le Greche στην καρδιά του Συντάγματος, (Μητροπόλεως 16) θα βρουν παγωτό Ricotta με Aperol και φλούδες περγαμόντο ενώ στο Fatto a mano στο Περιστέρι (Kώστα Βάρναλη 21), πέρα από παγωτό αβοκάντο και το σορμπέ φραγκόσυκο που μας έκαναν εντύπωση, ανακαλύψαμε στο κατάλογο και παγωτό με γεύση ρακόμελο, με κανέλλα και γαρύφαλλο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σοβαρό λάθος και οι εναλλακτικές
Η διάσημη αφρικανική συνταγή και πώς θα τη φτιάξεις
Ζωντανή πόλη, πανέμορφες εξοχές, αμπελώνες, φάρμες, οινοποιεία και όλα του κόσμου τα καλά
Και γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κοιτάμε;
Το σημείο συνάντησης της Θεσσαλονίκης ζωντανεύει ξανά
Στην Πέτρα της Λέσβου οι γυναίκες μαγειρεύουν τη δική τους ιστορία εδώ και 43 χρόνια
Εδώ όπου η τρομπέτα συναντά τη σούβλα!
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις!
Η οικογενειακή επιχείρηση που έβαλε τη δική της υπογραφή στο αθηναϊκό brunch επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στο εξωτερικό και σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση μετά τη μεγάλη έξαρση κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ
Γίνονται σε λίγα λεπτά με τα ωραία λαχανικά του καλοκαιριού
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία, φυσική ομορφιά και καλό φαγητό
Τα μυστικά της επιτυχίας για το λατρεμένο λαδερό του καλοκαιριού
To γκουρμεδοκαλόκαιρο στη Βουρβουρού
Μια παλιά συσκευασία δίνει την απάντηση
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.