- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![Madame Fraise Madame Fraise](/images/1074x600/jpg/files/2024-04-25/madame-fraise__1_.jpg)
8 φούρνοι και ζαχαροπλαστεία με τέλειο τσουρέκι στην Αθήνα
Τι κάνει το τέλειο τσουρέκι; Είναι η παλιά οικογενειακή συνταγή ή εκείνη που δεν σκέφτηκε κανείς άλλος; Είναι η μαεστρία στο ζύμωμα ή τα αγνά υλικά, το φρέσκο βούτυρο και το μοσχομυριστό μαχλέπι; Δεν έχει και τόση σημασία. Είτε αυτό που ψάχνεις είναι το παραδοσιακό τσουρέκι, το ορθόδοξο, είτε το τσουρέκι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, θα το βρεις στους παρακάτω φούρνους και ζαχαροπλαστεία.
8 τσουρέκια για κάθε γούστο
Madame Fraise
![Madame Fraise Madame Fraise](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/madame-fraise__2_.jpg)
Η φινετσάτη Madame Fraise δεν μας έχει συνηθίσει σε παραδοσιακές συνταγές. Κι όμως, το τσουρέκι της είναι βασισμένο σε μία οικογενειακή πατροπαράδοτη συνταγή, που έχει φτάσει στο σήμερα περνώντας από γενιά σε γενιά. Αυτή τη συνταγή οι pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γεωργία Τσαμπάνη την απογειώνουν προσθέτοντας το δικό τους προσωπικό φινίρισμα, την πλούσια ζαχαροπλαστική τους εμπειρία, και τα πιο ποιοτικά υλικά που μπορούν να βρεθούν. Κι αν εξακολουθείτε να θέλετε κάτι διαφορετικό, υπάρχει πάντα το ξακουστό Noble Panettone που για χάρη των ημερών βγαίνει και στην πασχαλινή του έκδοση: με γεύση τσουρέκι, πορτοκάλι confit, φυσικά αρώματα από μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης. Πρόκειται για μία limited edition έκδοση, που όταν εμφανίστηκε πέρυσι έγινε sold out αμέσως. Οπότε… προλάβετε! Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086
oZé
![oZé oZé](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/oze-tsoureki.jpg)
Κοιτάς τη βιτρίνα. Σκέφτεσαι «δεν μπορεί». Ξανακοιτάς τη βιτρίνα. Ας σου γλυτώσω λίγο χρόνο: ό,τι βλέπεις είναι τσουρέκι. Ναι και τα κρουασάν. Ναι, ναι, και αυτό το γλυκό που μοιάζει με βουτυρένιο brioche. Και το άλλο που μοιάζει με crumble. Όλα αυτά τα φανταστικά γλυκά φτιάχνονται με ζύμη τσουρεκιού στο εργαστήριο του βάθους. Τι να πρωτοδιαλέξεις; Το τσουρέκι-κρουασάν με γέμιση φιστίκι. Είναι (τσουρεκένιο) έπος! Λ. Παπάγου 56, Ζωγράφου, 2107773601
Ρεμούνδος
![Ρεμούνδος Ρεμούνδος](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/remoundos.jpg)
Αυτός ο φούρνος είναι από τους πιο παλιούς σε όλη την Κυψέλη. Το 1953 άνοιξε στο ίδιο ακριβώς σημείο που λειτουργεί και σήμερα από την τρίτη γενιά της οικογένειας. Η νέα γενιά, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος Ρεμούνδος σπούδασαν την τέχνη του αρτοποιού στο Λονδίνο και έφεραν νέο αέρα στον ιστορικό φούρνο, όμως για το μοσχοβολιστό τσουρέκι τους ακολουθούν με ευλάβεια τη συνταγή του παππού τους: Αγνά υλικά (μαχλέπι, μαστίχα και βέλγικο βούτυρο), επίμονο ζύμωμα και καλή καρδιά. Κυψέλης 37, Κυψέλη, 210 8215808
Φούρνος Βυζάντιον
![Φούρνος Βυζάντιον Φούρνος Βυζάντιον](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/vyzantion.jpg)
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο ιστορικός αυτός φούρνος (άνοιξε το 1958 παρακαλώ) ανεβάζει ρυθμούς για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την αυξημένη πελατεία του. Όλοι θέλουν μία πλεξούδα από το διάσημο κι έξτρα αρωματικό τσουρέκι του με μαστίχα και μαχλέπι, φτιαγμένο με μία παλιά, παραδοσιακή συνταγή, που όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αξεπέραστη. Αγίου Μελετίου 67, 210 8640969
Bread B.C.
![Bread B.C. Bread B.C.](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/bread-bc.jpg)
Το new age bakery έγινε αμέσως γνωστό για το χειροποίητο, αληθινό ψωμί του που φτιάχνεται αποκλειστικά με φυσικό προζύμι. Ζυμώνουν οι άνθρωποι, το κάνουν καλά, χρησιμοποιούν μόνο αγνά υλικά, οπότε αναμενόμενο είναι μάλλον που το τσουρέκι τους δεν παίζεται. Μαστιχωτό και μοσχομυριστό έχει μαχλέπι, μαστίχα, πορτοκάλι, φυσική βανίλια και ολόφρεσκο βούτυρο. Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961
Antonis Selekos Conceptual Desserts
![Antonis Selekos Conceptual Desserts Antonis Selekos Conceptual Desserts](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/selekos.jpg)
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα τσουρέκια, όλα χειροποίητα, να έχεις να διαλέγεις. Τσουρέκι με μανταρίνι, πορτοκάλια και μαστίχα Χίου, τσουρέκι με πορτοκάλι, μαστίχα Χίου και salted caramel spread με ανθό αλατιού Μεσολογγίου, γεμιστό τσουρέκι με κρέμα φουντουκιού, πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια με ανθό αλατιού, και γεμιστό τσουρέκι με κρέμα φιστίκι Αιγίνης, πραλίνα φιστίκι Αιγίνης χωρίς ζάχαρη και ολόκληρα φιστίκια με ανθό αλατιού. Ζαλίστηκα ήδη! Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888
Άρτιστον
![Άρτιστον Άρτιστον](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/artiston.jpg)
Τσουρέκι σωστό, αφράτο, παραδοσιακό από εκείνο που το φέρνεις στο σπίτι και μοσχοβολάει όλη η πολυκατοικία. Ξέρει καλά να πλάθει τσουρέκια αυτός ο φούρνος, και πώς αλλιώς; Από το 1910 (!), που άνοιξε μέχρι σήμερα έχει ζυμώσει τόνους! Σπ. Τρικούπη 61 και Μετσόβου, Εξάρχεια, 210 8211029
Holy Llama
![Holy Llama Holy Llama](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/holy-llama.jpg)
Ποιος είπε ότι τα vegan τσουρέκια δεν μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικά; Πριν απαντήσεις, απλά δοκίμασε το γεμιστό τσουρέκι με κάστανο και βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα που μόλις ξεφούρνισε το Holy Llama. Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.