- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δείπνο στην Ορεινή Κορινθία με την 3αλφα και τους Nomade et Sauvage
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Τα πιάτα με όσπρια που δοκιμάσαμε από τους 3αλφα και Nomade et Sauvage
Η 3άλφα είναι η ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στον κλάδο παραγωγής οσπρίων και ρυζιών για περισσότερα από 50 χρόνια. Οι Nomade et Sauvage, από την άλλη, είναι μια ομάδα ταλαντούχων μαγείρων που συνδυάζει την γαστρονομία με τον νομαδισμό, στήνοντας υπαίθρια γεύματα στην φύση. Τι μπορεί να προκύψει όταν αυτοί οι κόσμοι ενωθούν; Ένα παραμυθένιο δείπνο-ωδή στην ελληνικότητα, σαν αυτό που απολαύσαμε πρόσφατα στην ορεινή Κορινθία.
Το ραντεβού δόθηκε στην φύση, σε μια μαγευτική τοποθεσία κοντά στο χωριό Κρυονέρι και δίπλα στο δάσος. Στην υπαίθρια κουζίνα που είχε στηθεί στο σημείο μοσχομύριζαν χταποδάκια που ψήνονταν και ρεβιθάδα που κόχλαζε στα τσουκάλια.
Πάνω στο εντυπωσιακά στολισμένο μοναστηριακό τραπέζι μας περίμενε ένα λαχταριστό καλοσώρισμα, και πιο συγκεκριμένα τρία κονσομέ, από την νέα προϊοντική σειρά της 3αλφα, "Έτοιμα Σπιτικά". Πρόκειται για τρεις σούπες Οσπρίων με Ζυμαρικά, Σούπα Μινεστρόνε, και Σούπα Οσπρίων με Δημητριακά και Λαχανικά που έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνονται άμεσα με ένα απλό ζέσταμα, προσφέροντας ένα γευστικό γεύμα που μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για γρήγορο μεσημεριανό στο γραφείο, υγιεινό γεύμα μετά το γυμναστήριο, ή ως θρεπτικό σνακ κατά τη διάρκεια εξορμήσεων όπως camping.
Κάθε σούπα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών μαγειρεμένων αργά στον ατμό με εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα και χωρίς την ανάγκη ψυγείου, εξασφαλίζοντας ότι κάθε μπουκιά θα είναι σαν να έχει μόλις μαγειρευτεί σε σπιτική κουζίνα.
Έπειτα, προχωρήσαμε στο πρώτο πιάτο, το καπνιστό σκουμπρί με άγριο σκόρδο και σιτάρι-δημιτριακό που θα μπορούσε να αποτελέσει την κατάλληλη γαρνιτούρα για οποιοδήποτε ψάρι, εξίσου θρεπτικό και υγιεινό, αντί της συνηθισμένης σαλάτας για παράδειγμα.
Ακολούθησε το προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο, με φασόλια, άγρια πράσα και σπαράγγια, ιδανικό για τις μέρες της Σαρακοστής και της νηστείας, όπως και οι γαρίδες γιαχνί με φακές που προσγειώθηκαν αμέσως μετά στο τραπέζι μας και όπως αποδείχθηκε ταίριαξαν αρμονικά.
Η ρεβιθάδα Σίφνου παντρεύτηκε με αντικριστό χταπόδι και έκλεψε τις εντυπώσεις. Το γεύμα μας ολοκληρώθηκε τέλεια με το επιδόρπιο, ατζέμ πιλάφι με κορινθιακή σταφίδα και λευκό πετιμέζι, που ήταν γλυκό τόσο-όσο και μαζί ελαφρύ.
Πέρα από τις 3 νέες, έτοιμες προς κατανάλωση σούπες "Έτοιμα Σπιτικά", στο προϊοντικό της portfolio η 3αλφα διαθέτει 25 είδη (εκ των οποίων οι 6 είναι αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής και προέλευσης), 11 είδη ρυζιών, 4 είδη έτοιμων προς κατανάλωση οσπρίων- τα «έτοιμα φυσικά» και 3 είδη υπερτροφών. Τον ερχόμενο Μάιο μάλιστα, έρχεται ένα ακόμα λανσάρισμα στην κατηγορία των snacks.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Martin Burg μας μιλά για το Arket Café που ανοίγει στην Αθήνα και φέρνει μαζί του ρούχα, καφέ και σκανδιναβικά γλυκά
Από αραντσίνο μέχρι τηγανιτή πίτσα και νεοϋορκέζικο bagel
Πας για κρασί και ποτό, φεύγεις με προϊόντα από όλη την Ελλάδα
Όταν μασάς πέντε μέρες για να τη φας κι όταν έχει τυρί εκεί που δεν πρέπει
Τα χρονικά όρια που καλό είναι να γνωρίζουμε
Ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης, ευρύχωρο, φωτεινό και μοντέρνο, με πολλές βιτρίνες
Σκηνικό που θυμίζει παλιό στάβλο και πιάτα που βάζουν φωτιά στις κρύες νύχτες
Το ερώτημα έχει ανοίξει μια μικρή… γαστρονομική μάχη
Ένα σεμινάριο γύρω από τα γαλλικά τυριά και το κρασί στο Nora's Deli στο Κολωνάκι
Συνεντεύξεις με τους Γάλλους σεφ που συμμετέχουν στο Merci Chef 2026
Η τεχνική είναι γνωστή σε κάθε σπίτι
Ο αθηναϊκός δρόμος με τις περισσότερες νέες αφίξεις ζει (ξεκάθαρα) τη δεύτερη νιότη του
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.