Θεματα

Neropistolo: Το νέο bakery του Συντάγματος σερβίρει κι ένα νεροπίστολο μαζί με κάθε τραγανή σφολιάτα

Εκεί που τα φανταστικά κρουασάν παντρεύονται με τα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεροπίστολο

Neropistolo: Επισκεφτήκαμε το νέο bakery του Συντάγματος

Το δρομάκι της οδού Βουλής συνήθως μυρίζει κίμτσι που γαρνίρει ψωμάκια, yakitori και μπέργκερ που τσιτσιρίζουν στο γκριλ και soba noodles που αχνίζουν μέσα στον ζωμό τους. Όλα αυτά τα βράδια. Γιατί τα πρωινά η ξελιγωτική μυρωδιά του γαλλικού βουτύρου και του φρεσκοψημένου κρουασάν είναι αυτή που σκεπάζει γλυκά τα πάντα. Το Neropistolo Bakery δεν έχει παρά μόλις δύο εβδομάδες που άνοιξε στην πιο γαστρονομική γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, στην πάνω πλευρά του Συντάγματος, για να δώσει στην αριστοτεχνικά φουρνισμένη σφολιάτα την θέση που της αξίζει.

Νεροπίστολο

Μέσα στον λιλιπούτειο αλλά ψηλοτάβανο και μακρόστενο χώρο του, συναντώ τον εμπνευστή του, τον Σπύρο Αργυρίου ο οποίος βρίσκεται και πίσω από το Eatalians Mario & Luigi, το δημοφιλές  ιταλικό της Ηλιούπολης, αλλά και το all day bar Geluκ μαζί με τον συνιδιοκτήτη και φίλο του Γιώργο Σταματελόπουλο. Τον σχεδιασμό του χώρου, ανέλαβε ο λάτρης και βαθύς γνώστης του design o Yatzer –Κώστας Βογιατζής, ο οποίος πολύ κομψά και αβανταδόρικα πάντρεψε στοιχεία από ξύλο με ανοιχτόχρωμα πλακάκια, αρκετές μπλε λεπτομέρειες, έναν φωτοσωλήνα που παραπέμπει σε κύμα, αλλά και μια κάβα γεμάτη… νεροπίστολα.

Νεροπίστολο

«Όταν ψάχναμε για το όνομα έπεσαν πολλές ιδέες στο τραπέζι ήταν όμως το Νεροπίστολο που ήχησε καλύτερα στα αυτιά μας. Είναι διασκεδαστικό, παιχνιδιάρικο και μεμιάς μας μεταφέρει πίσω, στην ανεμελιά των παιδικών μας χρόνων» θα μου απαντήσουν στην ερώτηση για το πώς εμπνεύστηκαν το όνομα λίγο πριν μου συστήσουν την ταλαντούχα baker, Γεωργιάννα Φοντριέ που έχει δώσει το στίγμα της σε μερικά από τα πιο γνωστά bakery projects σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ για το Neropistolo, συνεργάζεται με τον κορυφαίο boulanger Kamel Saci.

Νεροπίστολο

Μπροστά μας απλώνεται η μεγάλη γυάλινη βιτρίνα με τα προσφερόμενα, πολλά από τα οποία αλλάζουν καθημερινά και προστίθενται νέα με αναφορές από αρτοποιεία του εξωτερικού, πάντα ανάλογα με την διάθεση της ομάδας. Πάνω στην τζαμαρία είναι τοποθετημένα νεροπίστολα με καρτελάκια που περιγράφουν το κάθε προϊόν. Συνήθως πρωταγωνιστούν τα μυρωδάτα κρουασάν βουτύρου  ή τα γεμιστά κρουασάν με σοκολάτα valhrona,  διάφορα ρολάκια, είτε γλυκά με κρέμα  λεμονιού και πραλίνα φιστικιού είτε αλμυρά με φέτα και μαραθόσπορο ή chorizo Δράμας και παλαιωμένη γραβιέρα Ίου. Θα βρει κανείς brioche σοκολάτας με κροκάν φουντουκιού  και ρευστή σοκολάτα γάλακτος, αφράτα choux με πραλίνα φουντουκιού και ganache καθώς και κάποιο γλυκάκι έκπληξη κάθε φορά.

Νεροπίστολο

Συνεχίζοντας με τις αλμυρές επιλογές, το Νεροπίστολο φτιάχνει και τη δική του φοκάτσια που την γεμίζει με γαλοπούλα καπνιστή και μια σάλτσα ceasar/miso, φτιάχνει ψωμί Ciabatta πάνω στο οποίο απλώνει aioli μαϊντανού και απάκι χοιρινό και ανοίγει στην μέση τα ωραία του κρουασάν για να τα γεμίσει με γίδινο τυρί, σάλτσα ντομάτας και χοιρινό λαιμό. Όλα τους πεντανόστιμα και σε χορταστική ποσότητα που μπορεί κάποιος να τα απολαύσει μαζί με καφέ της εταιρείας Cafeistas που φτιάχνει ο εξαιρετικός μπαρίστα του Νεροπίστολου. Στο χέρι ή στα τραπεζάκια που έχουν στηθεί στο πεζοδρόμιο της οδού Βουλής. Τελευταία νόστιμη λεπτομέρεια: κάθε τραπεζάκι στολίζεται από -τι άλλο- ένα πολύχρωμο νεροπίστολο!

Νεροπίστολο

Βουλής 35
Καθημερινά από τις 08.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ