Όλο ακούω για αυτά τα καινούργια FLOCAFE Espresso Room, που ανοίγουν τελευταία. Φίλοι, γνωστοί και λοιποί με τσιγκλάνε: «μα δεν έχεις πιει ακόμα αυτό τον καφέ; Πώς είναι δυνατόν;».
Πες-πες, ψήθηκε ο καφές και βρέθηκα ένα όμορφο πρωινό του Δεκεμβρίου (που ήταν πολύ πρωινό και το μάτι δεν είχε ανοίξει καλά ακόμα), να πίνω καφέ σωστό στο FLOCAFE Espresso Room, στο Γαλάτσι.
Για να καταλάβουμε όμως τι σημαίνει «καφές σωστός», πρέπει να κάνουμε rewind και να το πάρουμε από την αρχή. Γιατί η εμπειρία του καφέ ξεκινά από το περιβάλλον στο οποίο τον πίνεις. Και πράγματι, τούτος ο όμορφος χώρος, σε προϊδεάζει από την αρχή για αυτό που πρόκειται να σου συμβεί, τη μύησή σου δηλαδή, στην τέχνη του καφέ. Μπαίνω λοιπόν και εγώ στο καινούργιο FLOCAFE Espresso Room και κοιτάω γύρω-γύρω. Bλέπω ένα μεγάλο ζεστό χώρο με άνετα καθίσματα, τραπεζάκια που δημιουργούν αίσθηση σπιτιού και ένα σωρό αντικείμενα (τσουβάλια καφέ, σακουλάκια με κόκκους καφέ, βιβλία), που όλα τους ξεκαθαρίζουν ότι εδώ πρόκειται για ένα μέρος ολοκληρωτικά αφιερωμένο στον καφέ.
Τα μεγάλα παράθυρα αφήνουν το γλυκό φως του πρωινού να μπαίνει στο χώρο ενώ η ιδιαίτερη lounge μουσική που παίζει κάπου στο βάθος, σε ηρεμεί. Είναι ο ιδανικός χώρος για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, να κάνεις μια ωραία συζήτηση, μα πάνω από όλα να πιεις μια κούπα απόλυτα ποιοτικού καφέ. Με αιχμαλωτίζει η μυρωδιά από καφέ που αλέθεται εκείνη ακριβώς τη στιγμή και με πιάνει πάνω στην… ανάγκη. «Θέλω επειγόντως καφέ», σκέφτομαι.
Το καταπληκτικό λοιπόν, με τα FLOCAFE Espresso Room, είναι ότι έχουν τρία πλούσια νέα χαρμάνια, που δεν θα βρεις αλλού: το America Latina (είναι από τη Βραζιλία και την Κολομβία και διακρίνεται για τη γεμάτη γεύση του, την ισορροπημένη του οξύτητα καθώς επίσης και για το πλούσιο άρωμά του, που θυμίζει εσπεριδοειδή), το African Earth (από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta, με μια χαρακτηριστική έντονη γεύση που αποκαλύπτει νότες ξηρών καρπών και αποτελεί την κλασική επιλογή των Ιταλών) και το Honduras Premium (εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα. Χαρακτηρίζεται από ιδανικό σώμα, διακριτικό άρωμα μελιού και επίγευση πικρής σοκολάτας που διαρκεί). Συνεπώς, μπορείς να επιλέξεις το χαρμάνι που θες, σε οποιονδήποτε καφέ (espresso, espresso freddo, cappuccino και freddo cappuccino) και ακόμα καλύτερα μπορείς να πάρεις τα αγαπημένα σου χαρμάνια (φρεσκοαλεσμένα ή σε κόκκους) και στο σπίτι.
Εμείς ήπιαμε espresso με χαρμάνι Honduras Premium και Flo White Signature Cappuccino, με μυστική συνταγή των FLOCAFE Espresso Room. Και τα δύο ήταν ότι έπρεπε για την ώρα: το άρωμά τους με ξύπνησε γλυκά και από τη γεύση τους κατάλαβα ότι πράγματι πρόκειται για εξαιρετική ποικιλία καφέ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
Ακόμη θα βρείτε πρωτότυπα coffee cocktails με βάση τον καφέ (υπάρχουν και με αλκοόλ), specials, μία μεγάλη ποικιλία σε τσάγια και τέλειες σοκολάτες (αυτή με το chili & mango έχει την πιο ωραία μυρωδιά του κόσμου). Από τα Coffee Cocktails, δοκίμασα το πολύ αρωματικό White Cinnamon, με μπόλικη κανελίτσα, που με έκανε να χαμογελάσω (είμαι λάτρης του είδους).
Εξίσου ωραίο ήταν και το Cappuccino με χαρμάνι America Latina. Λοιπόν στο τελευταίο, μας έγινε μια latte art παρουσίαση, που όταν πάτε να την ζητήσετε οπωσδήποτε. Σε αυτήν, ο barista (στην περίπτωσή μας ο γλυκύτατος Γιώργος) βγαίνει από την μπάρα του και φτιάχνει το cappuccino σου μπροστά σου. Με το ένα χέρι κρατάει το espresso, με το άλλο το αφρόγαλα και με μία μαγική κίνηση χύνει το αφρόγαλα μέσα στο espresso και φτιάχνει εικόνες- σωστές ζωγραφιές!
Αξίζει να πούμε ότι όλοι οι baristi των FLOCAFE Espresso Room, έχουν εκπαιδευτεί από τον πρωταθλητή barista Σταύρο Λαμπρινίδη, και η διαδικασία παρασκευής του καφέ γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα WBC (World Barista Championship).
Αλλά η εξειδίκευση δεν σταματά εδώ. Όλο το προσωπικό είναι πλήρως εκπαιδευμένο και σε ετοιμότητα για να σε ενημερώσει για τα χαρμάνια, να σου λύσει τις απορίες και να σου προτείνει τον καφέ που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου. Δοκίμασέ τους όσο θέλεις, οι άνθρωποι είναι ξεφτέρια και ξέρουν τα πάντα γύρω από αυτό που προσφέρουν.
Έτσι, ενώ μπουκώνομαι με τα έξοχα μπισκοτάκια (με λεμόνι, σοκολάτα με λευκής σοκολάτας και σοκολάτα) που έρχονται ως συνοδευτικό για τον καφέ, μαθαίνω για το ποιος είναι ο σωστός χρόνος που πρέπει να τρέχει ο καφές στη μηχανή, για το ποια θερμοκρασία πρέπει να έχει ακριβώς το αφρόγαλα, για το πόσο ζεστή πρέπει να είναι η κούπα και ένα σωρό άλλες πληροφορίες για το πώς πρέπει να είναι ένας σωστός καφές, που ούτε είχα φανταστεί ποτέ.
Η κουβέντα όσο να πεις με πείνασε και σαν μεγάλη γλυκατζού επέλεξα cake σοκολάτα (με επικάλυψη bitter σοκολάτας) και το (τρομερό) cake κανέλα (με καρύδια, σταφίδες και επικάλυψη λευκής σοκολάτας). Ήταν υπέροχα, αλλά αν δεν είσαι του γλυκού, μαθαίνω πως υπάρχουν και ωραία αλμυρά όπως mini sandwiches (brioche και αφράτα κρουασανάκια), tartines και παραδοσιακά σνακ.
Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε στα 5 νέα καταστήματα FLOCAFE Espresso Rooms, στο Δέλτα Φαλήρου, στη Νέα Ερυθραία, στον Άγιο Στέφανο, στο Γαλάτσι και στο The Mall Athens στο Μαρούσι. Αν κανένα από αυτά δεν σας πέφτει κοντά, κάντε λίγη υπομονή γιατί σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν αρκετά νέα καταστήματα. Αλλά αν έχετε προγραμματίσει κάποιο ταξίδι για αυτές τις γιορτές, θα συναντήσετε ένα νέο κατάστημα FLOCAFE Espresso Rooms στο Σείριο, και δύο ακόμα στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Κω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.