- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φημίζεται για την εξαιρετική κουζίνα του. Αυτή τη φορά ετοιμάζει ένα γεύμα αλλιώτικο από τα άλλα, πίσω από το οποίο κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία.
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το Aleria θα είναι ανοιχτό από τις 13:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, διοργανώνοντας ένα «Eat & Drink For A Good Cause» για να στηρίξει με το δικό του τρόπο έναν πολύ δικό του άνθρωπο που περνά δύσκολες στιγμές.
Για εκείνη τη μέρα ο εξαιρετικός σεφ του εστιατορίου Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει special πιάτα της αστικής κουζίνας, τα οποία θα συνοδεύονται από τα εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Καριπίδη (Sauvignon ’13 και Merlot ’11).
Η όρεξη ανοίγει με πολίτικη σαλάτα με καπνιστό ορτύκι, συνεχίζεται με μπακαλιάρο σε κουρκούτι με αθηναϊκή μαγιονέζα και σαλάτα με κοκκινογούλια και ολοκληρώνεται με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι μπρεζέ με σπαστή πατάτα. Για το τέλος, υπάρχει κρέμα ελληνικού καφέ (καραμελωμένο τσουρέκι με παγωτό μαστίχα και γλυκό του κουταλιού μανταρίνι). Το μενού έχει €35/άτομο και όλα τα έσοδα από αυτή την ημέρα θα διατεθούν στον καλό σκοπό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.