- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μια ωραία έκπληξη θα περιμένει όσους επισκεφθούν σήμερα και αύριο (3 και 4 Δεκεμβρίου) τη Fuga. Εδώ, και μόνο για αυτές τις δύο μέρες, μαγειρεύει ο διάσημος Ιταλός σεφ Gianluca Guglielmi, που έχει επιμεληθεί το μενού πολλών κορυφαίων εστιατορίων στην Ιταλία.
Για δύο μέρες λοιπόν, το a la carte menu της Fuga, εμπλουτίζεται με παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Φρέσκα ζυμαρικά, νιόκι, ραβιόλι, τα φημισμένα lasagne ragu al Bolognese και cotoletta di vitello alla Milanese, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα.
Αναλυτικά το μενού: fritto misto di verdure e salsa di yogurt alle erbe (τηγανιτά λαχανικά και σάλτσα γιαούρτι με μυρωδικά), insalata del ghiaccio, pomodorini appassiti, pancetta e gorgonzola (σαλάτα με iceberg, σπιτική λιαστή ντομάτα, τραγανή πανσέτα, κρουτόν και σάλτσα gorgonzola), raviolia formaggio (ραβιόλι τυριών με ξύσμα λεμόνι, βούτυρο και φρέσκο δυόσμο), cotoletta alla Milanese (χοιρινό καρέ με μικρές πατάτες φούρνου) και semifreddo al croccante (ιταλικό σεμιφρέντο με καραμελωμένα αμύγδαλα και πικρή σάλτσα πορτοκάλι). Το γεύμα έχει €30/άτομο και οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.
Κόκκαλη 1 (στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής), 210 7242979
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.