- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τις Κυριακές τις θέλουμε χαλαρές. Να μην θυμίζουν τη Δευτέρα που θα έρθει, παρά μόνο την ομορφιά που έχει μια μέρα ανάπαυλας. Να σηκωνόμαστε αργά, να πίνουμε καφέ αργότερα, να συζητάμε με αγαπημένους φίλους, στο φόντο να παίζει απαλή μουσική και μπροστά μας να υπάρχει καλομαγειρεμένο φαγάκι.
Στο Vezene τα έχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές φτιάχνουν ένα χώρο «πουπουλένιο», με ζεστή ατμόσφαιρα και πληθωρικά φαγητά και μένουν ανοιχτά για τις Κυριακές του Νοέμβρη και όλου του Δεκέμβρη, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ.
Το μενού είναι a la carte (αλλά και με μερικά πιάτα ημέρας), πλούσιο και εμπνευσμένο από την ταινία του Μάρκο Φερρέρι «La Grande Bouffe», ενώ στην κουζίνα του ταλαντούχου Άρη Βεζενέ, κυριαρχούν οι τεχνικές του καπνού, της θράκας ξύλου ελιάς και της ροτισερί. Οι πρώτες ύλες θυμίζουν χειμώνα αλλά έχουν κάτι κι από τη γλυκιά θαλπωρή των Χριστουγέννων: φραγκόκοτα, μοσχοβίτικη πάπια, χωριάτικο κοτόπουλο, πίτες, κυνήγια με χονδρά ζυμαρικά και πολλά- πολλά αυγά. Και όλα αυτά με jazz ήχους του Philippe Sarde να συμπληρώνει σε ατμόσφαιρα…
Βρασίδα 11, Αθήνα (πίσω από το Χίλτον), 210 7232002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.