- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Θα μπορούσα να πω πληθωρικός γκουρμέ και να είμαι πιο σωστή μια και στο γλυφαδιώτικο ρεστό ξεδιπλώνεται κυρίως η έντονη προσωπικότητα του σεφ-ιδιοκτήτη του. Οι φήμες έρχονται εδώ και πολύ καιρό καταιγιστικές στ’ αυτιά μου και προχτές βράδυ πιάνω αγκαζέ τη δική μου πληθωρική, γκουρμέ και κολλητή φιλενάδα και αντάμα τον παίρνουμε το δρόμο για τα νότια. Ο Ηλίας Σκουλάς πριν φτάσει στο σήμερα έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο προσωπικό του κοντέρ. Έχει ξεκινήσει σαν παιδί καλής οικογενείας που θα σπούδαζε δικηγόρος αλλά ένας έρωτας τον έκανε μάγειρα στην Περούτζια, έχει περάσει τον Ατλαντικό και τα ’χει ζήσει τα χρόνια του στο Σαν Φραντσίσκο, έχει φτιάξει τη δική του ροκ μπάντα, έχει δημοσιογραφήσει σε περιοδικά, έχει στήσει τηλεοπτικές εκπομπές (Νηστικό Αρκούδι), έχει ανοίξει κι έχει κλείσει εστιατόρια που ακούστηκαν πολύ (Ψιψίνα), έχει ζήσει στα ανώγια (η οικογένειά του έφερε τη θρυλική Vespa στην Ελλάδα), αλλά και στα κατώγια-άφραγκος. Κατά καιρούς τον έχουν αποκαλέσει (κι ο ίδιος το υποδαυλίζει) αναρχικό, αιρετικό, προβοκάτορα της γαστρονομίας, Ταραντίνο της γεύσης, αλλιώτικο γκουρμέ.
Και η αλήθεια είναι πως προχτές όλα ήταν αλλιώς. Στο μαυροκόκκινα φωτισμένο και με νύξεις νεοϋορκέζικης νύχτας ρεστό του μας περίμενε με κοκτέιλ, μας πέρασε σε σφηνάκια βότκας μαζί με σφηνάκια αχινού (shot of Heaven τα λέει), μας τάισε χτένια με κάτι σαλτσέ από πάνω σκούρο και μαυροκόκκινο και στην ερώτησή μου απάντησε με σαρδόνιο γελάκι «α… η αγαπημένη μου μοσχαρίσια κοπανιστή σπλήνα… δεν είναι καταπληκτικό ταίρι με τα χτένια;». Καταπληκτικό, ξεκαταπληκτικό, εγώ είχα ήδη πιάσει το υπονούμενο, ο Σκουλάς τής αλλάζει τα φώτα της γαστρονομίας και με δεδομένο τα όσα γευτήκαμε προχτές έχω να πω πως καλά της κάνει.
Φάγαμε πολλά και νόστιμα, μια και για να «ισιώσω» από την σπλήνα την ψιλοκομμένη ο Ηλίας με γύρισε στο μεγαλύτερο χιτ του ρεστό του, τα κρεατικά. Μας έφερε, έτσι για να αλλάξουμε γεύση, σούσι… μοσχάρι με μια ξωτική σάλτσα, μας πέρασε σε αυγά με πατάτες ψητές στον ξυλόφουρνο και με χοντρούτσικες φέτες από εξαιρετικό χαμόν ιμπέρικο, μας αποτελείωσε (νομίζαμε) με ένα καταπληκτικής νοστιμιάς πιάτο, ριγκατόνι με φουαγκρά και λάδι τρούφας, τέ-λει-ο! Πληθωρικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει, επέμεινε και εντέλει απίθωσε πάνω στο τραπέζι μια ξύλινη τάβλα με δυο ευμεγέθη, ζουμερά κομμάτια κρέατος, καρφωμένα σε μίνι σούβλα-ξίφος. Ήταν ψημένα για ώρες πολλές και καπνισμένα με δεν ξέρω κι εγώ τι μυρωδικά και ήταν τόσο βαθιά η νοστιμιά της κάθε μπουκιάς που τα συγκαταλέγω στα top της χρονιάς.
Να σημειώσω πως Δευτέρα βράδυ το Food Mafia δώσ’ του και γέμιζε, πως οι μουσικές είναι ένα επίσης πληθωρικό mix από rock, jazz, soul και ό,τι άλλο θες μουσικές που δίνουν τρομερή ambiance στο χώρο, πως οι τιμές δεν είναι της πλάκας αλλά ούτε και η ποιότητα που είναι πολύ ψαγμένη. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για κάθε φορά που θέλετε να γευτείτε κάτι αλλιώτικο, πειραγμένο και συνδυασμένο εκρηκτικά, πραγματικά με «ψυχή και προσωπικότητα».
Ανοιχτά κάθε βράδυ, κουζίνα σερβίρει μέχρι 1 μ.μ., Σ/Κ και μεσημέρι, περίπου €30-40 το άτομο.
Φιλικής Εταιρείας 10, πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8942177
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.