Θεματα

Δροσερές ταράτσες για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού

Εκεί ψηλά, το αεράκι είναι πάντα δροσερό…

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 876
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΝΥΧ
Φωτογραφία: ΝΥΧ

Οι αθηναϊκές ταράτσες που ξεχωρίσαμε για αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα όταν φεύγεις από τη δουλειά και με τίποτα δεν θες να πάρεις τον δρόμο για το σπίτι. Και είναι κάποια ξενοδοχεία και εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας που σε τραβούν στα ψηλά, σε ταράτσες που βλέπουν το φεγγάρι κατάφατσα και σε κερνάνε κοκτέιλ και ρομάντζες. Το εστιατόριο ΝΥΧ στο rooftop του ξενοδοχείου Academias Hotel (Ομήρου 19, 6981518000) φημίζεται για το φοβερό του ηλιοβασίλεμα, την Japanese Fusion κουζίνα και τα υπέροχα κοκτέιλ. Μιλάμε για μεγάλη συλλογή σε sake, ιαπωνικά whiskey και gin, αλλά και έξτρα δημιουργικά cocktails (σ.σ. το Kimono να πάρεις!).

ΝΥΧ
Φωτογραφία: NYX

Τις νύχτες με φεγγάρι ανέβα στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Novotel Athens (Μιχαήλ Βόδα 4-6, 2108200700), εκεί σε περιμένει το Clair de Lune (σημαίνει το φως του φεγγαριού), με δροσερό αεράκι και θέα στη φωτισμένη πόλη. Διεθνής κουζίνα, signature cocktail και γαλλικό ρομάντζο. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος εκμεταλλεύεται και το St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416163) λανσάροντας το Sunset Aperitivo στο rooftop του Vertigo Pool Club. Καθημερινά (18.00-20.00) προσφέρει δροσιστικά cocktail και απεριτίφ μαζί με νόστιμα finger food. Την ίδια στιγμή και δίπλα ακριβώς, στα συναρπαστικά μπαλκόνια του La Suite Lounge Rooftop restaurant σερβίρεται το ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό μενού του chef Βασίλη Μήλιου, αλλά και το Summer Degustation Menu με έμφαση σε αγνά ελληνικά υλικά, τοπικά προϊόντα και πολλά αρωματικά από τον «Κήπο του chef». Όλα αυτά με θέα που ξεκινάει από τον λόφο του Λυκαβηττού και φτάνει μέχρι τα νησιά του Σαρωνικού.

Clair De Lune
Clair De Lune

Στο Mappemonde πάλι, στο rooftop του Athens Capital Hotel (Ελ. Βενιζέλου 4, 2144442000) δεν ξέρεις αν θες να πρωτοκοιτάξεις τη συγκλονιστική θέα ή το εντυπωσιακό έργο τέχνης που φιλοτέχνησε το 1988 ο Γιώργος Λάππας και που διατρέχει όλους τους ορόφους του κτιρίου. Βάλε στο πλάνο την ωραία μεσογειακή κουζίνα και τα δροσερά cocktails και έχεις την τέλεια νύχτα. Αν θες και μία τέλεια μέρα, να ξέρεις ότι το Olive Garden στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, 2103326000) με την ατελείωτη θέα, είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για πρωινό, ελαφρύ lunch (ιδανικό και για επαγγελματικές συναντήσεις) ή δείπνο με, comfort εκδοχή, πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Olive Garden
Olive Garden

Από την άλλη πλευρά της πόλης, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, συναντάμε το υπέροχης αισθητικής Mira Me (Ερμού 118, Μοναστηράκι, 2152151930), σκαρφαλωμένο στην ταράτσα του ομώνυμου Boutique Hotel με τον Ναό του Ηφαίστου να δημιουργεί μπροστά του συγκλονιστικό σκηνικό. Ελληνική αστική κουζίνα στη σύγχρονη εκδοχή της και διεθνείς γαστρονομικές πινελιές, ωραία κοκτέιλ, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Στο rooftop του arty ξενοδοχείου Mona (Κακουργοδικείου 4, Ψυρρή, 2103245804), τους καλοκαιρινούς μήνες στήνεται μια pop-up σειρά γαστρονομικών events που ονομάζεται Summer Supper Club Series (περισσότερες πληροφορίες στο www.mona-athens.com).

Mira Me
Mira Me

Αν τώρα λατρεύεις τη μαγεία της φωτισμένης Ακρόπολης, από πουθενά αλλού δεν θα τη δεις πιο κοντά απ’ όσο στο εστιατόριο Point A του ξενοδοχείου Ηρώδειον (Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, 2144025700). Να έρθεις εδώ, ιδανικά μια νύχτα με πανσέληνο να δεις το φεγγάρι να υψώνεται τεράστιο πάνω από τον Υμηττό. Highlight το φωτισμένο Μουσείο της Ακρόπολης, κι αυτό τόσο κοντά που μπορείς να δεις τα εκθέματα! Τι δεν λείπει ποτέ από τα αθηναϊκά καλοκαίρια; Μα φυσικά τα θερινά σινεμά! Και η αλήθεια είναι ότι θερινό σαν εκείνο της Μεγάλης Βρεταννίας (Βασ. Γεωργίου Α’1, 2103330748) δεν θα βρεις αλλού… Στον 7ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου έχει στηθεί και φέτος το Pool Your Cinema. Εδώ, μπροστά στην πισίνα και με φόντο τον λόφο του Λυκαβηττού θα δεις Πέμπτη με Κυριακή κλασικές ταινίες, αλλά και πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του Hollywood, ενώ ταυτόχρονα τσιμπολογάς finger food από τη βραβευμένη ομάδα των σεφ του ξενοδοχείου. Κλείνεις εισιτήριο στο www.grandebretagnestore.com.

Pool Your Cinema στη Μεγάλη Βρεταννία

Πάμε μία νοερή βόλτα στις Κυκλάδες και στο εστιατόριο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες (Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 2107640240) που τα τελευταία δέκα χρόνια μας ταξιδεύει στα κυκλαδονήσια μέσα από τα νόστιμα πιάτα του. Στη δροσερή βεράντα του με την αξέχαστη θέα, θα δοκιμάσεις ψάρια ημέρας μαγειρεμένα με δημιουργικό τρόπο, ολόφρεσκα θαλασσινά και εκπληκτική φάβα από τη Σχοινούσα – τη μικρή πατρίδα του ιδιοκτήτη. Καλοκαίρι χωρίς βόλτες στις γραφικές γειτονιές της Αθήνας δεν γίνεται. Σε κάποια από αυτές θα συναντήσεις το Theta Athens (Αδριανού 11, Θησείο, 2103318693), το όμορφο all day bar που σε περιμένει από το πρωί με υπέροχο καφέ, λαχταριστό brunch, νόστιμα πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας και εμπνευσμένα signature cocktails.

Buena Vista Social Bar

Θες κάτι πιο εξωτικό; Πάμε τρέχοντας για χορό, συ-να-ρπα-στι-κά cocktails και λατινοαμερικάνικες γεύσεις στο Buena Vista Social Bar (Αγίου Φιλίππου 7, 21032100017). Μία ολόδροση ταράτσα με τον Παρθενώνα σε πρώτο πλάνο και τη διάθεση στα ύψη. Το πρωί θα έρθεις για brunch, αργότερα για πεντανόστιμα πιάτα με street food χαρακτήρα όπως tapas, fajitas, tacos και churrascos. Με τίποτα μη χάσεις τα cocktails. Στα εξωτικά Πετράλωνα, αν βρεθείς, σε περιμένει μία μικρή, νόστιμη Ταϊλάνδη. Το ατμοσφαιρικό Andaman (Αλόπης 65, Πετράλωνα, 2112104939) με αυτή την ονειρεμένη ταράτσα, είναι το στέκι μας όταν μας ανοίγει η όρεξη για δροσιές, χάζι και αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα. Έχει και η Καλλιθέα, το δικό της κρυμμένο διαμάντι. Είναι η νόστιμη ταράτσα του North Bar (Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 2109523040) ανοιχτή από το πρωί έως το βράδυ με αρωματικούς καφέδες, brunch, νόστιμες προτάσεις σε φαγητό.

Και στο rooftop του The Athenian Callirhoe (Καλλιρρόης 32& Πετμεζά, 2109215353), έχεις μπροστά σου την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, στο βάθος τον Φαληρικό κόλπο. Εδώ η πανοραμική θέα της Αθήνας συνδυάζεται με υπέροχο μενού και απολαυστικά cocktails.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ