Όλα μοιάζουν με σκηνικό ρομαντικής ταινίας στον Πύργο Πετρέζα. Το πέτρινο κτίσμα σε συνδυασμό με τα δέντρα του κήπου αλλά και τον αμπελώνα (που εκτείνεται σε περισσότερα από 60 στρέμματα μέσα στο κτήμα), θυμίζει ιταλικό χωριό. Όλο αυτό το παραμυθένιο ντεκόρ αποτελεί το «πλαίσιο» για έναν χώρο εκδηλώσεων που μάλιστα έχει τη δική του κουζίνα, την οποία επιμελείται ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και Gourmet βραβεία Executive Chef, Μιλτιάδης Κιούκας.
Το μενού που ετοιμάζει, δένει τέλεια με τα εκλεκτά κρασιά του παραδοσιακού οινοποιείου που στεγάζεται μέσα στο κτήμα. Άλλωστε, η αρχική ιδέα για το κτήμα αφορούσε αυτό ακριβώς: την παραγωγή καλού κρασιού και τη δημιουργία ενός παραδοσιακού σπιτιού-οινοποιείου που να είναι ανοιχτό για κάθε επισκέπτη.
Ο Πύργος στόχευε από την αρχή της ιστορίας του το 1980, στη φιλοξενία. Σήμερα αναλαμβάνει από οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι επίσημα γεύματα και συναντήσεις γευσιγνωσίας, αλλά ο χώρος παραμένει ζεστός, ανθρώπινος, φιλόξενος και σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγει από παραμύθι με πριγκιποπούλες και πυργοδέσποινες. Έχει έξι αίθουσες (800 τ.μ.), μια εκπληκτική βεράντα (400 τ.μ.) και έναν ονειρικό κήπο 1.800 τ.μ. που κλέβει όλα τα βλέμματά και τις ρομαντικές καρδιές. Ναι, αν ψάχνεις ένα χώρο για οποιαδήποτε εκδήλωση, σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις.
Οι μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του Μιλτιάδη Κιούκα είναι άλλο ένα παραμύθι από μόνες τους. Πάρτε μια (μικρή μόνο) γεύση από τις νοστιμιές: ταραμάς σε μαύρο ψωμί από μελάνι σουπιάς μαζί με ξιδάτο γαύρο, τηγανίτα πατάτας με αυγό ορτυκιού και λούντζα Μυκόνου, κριθαράκι με καραβίδες και σπορπίνα, πιτάκι-φωλιά με μελιτζάνα, ντοματίνια και σάλτσα φέτας, συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφίδες και δεντρολίβανο, σαλάτα σπανάκι με τραγανό προσούτο και κατσικίσιο τυρί, κανελόνι με μανιτάρια πράσο και γραβιέρα, πουρές σελινόριζας, πατάτες φούρνου με χονδρό αλάτι και κόλιανδρο. Από τα γλυκά μας ενθουσίασε η πραλίνα φουντουκιού, η πεντανόστιμη τάρτα λεμονιού και φράουλας με παγωτό φιστίκι και οι ανεπανάληπτες δίπλες με ανθότυρο.
Στον Πύργο Πετρέζα ξεκινούν μία σειρά από γαστρονομικές και οινολογικές βραδιές που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει τη μοναδική του κουζίνα. Η πρώτη συνάντηση γευσιγνωσίας ξεκινά σήμερα 30 Οκτωβρίου (αλλά ακολουθούν κι άλλες) με ένα εκλεπτυσμένο μενού πέντε πιάτων, το οποίο θα συνοδεύει μια σειρά από σπάνια και συλλεκτικά κρασιά σε φιάλες magnum από το Κτήμα Άλφα. Παρών θα είναι και ο διεθνώς διακεκριμένος οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Άλφα Άγγελος Ιατρίδης.
3ο χλμ. Λεωφ. Σπάτων Πικερμίου, Σπάτα, 210 6039396
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.