- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πάρτι με sushi και θαλασσινά στη Βαρβάκειο και στο Hasapika Central Market την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα
Πολύς ο κόσμος, υπέροχοι θαλασσινοί μεζέδες, μεγάλα κέφια
Παραμονή της Καθαράς Δευτέρας η Βαρβάκειος Αγορά σκαρώνει ένα μεγάλο πάρτι και το Hasapika Central Market συμμετέχει με νόστιμες εκπλήξεις, συνεχίζει και ανήμερα
Η Βαρβάκειος Αγορά έχει ένα έθιμο εδώ και δεκαετίες. Την Κυριακή πριν από κάθε Καθαρά Δευτέρα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας της ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θα την επισκεφθεί με σκοπό να προμηθευτεί όλα τα καλά για το τραπέζι της Σαρακοστής. Έτσι, αν τύχει και βρεθείς στη μεγάλη αγορά κάποια στιγμή αργά το βράδυ, όταν η Αθήνα γυρίζει σπίτι της από τα μασκέ πάρτι, θα βρεθείς μπροστά σε μασκαρεμένους που αγοράζουν καλαμαράκια, ταραμά και χταποδάκια! Μοιάζει (και είναι!) ένα μεγάλο, υπέροχο πάρτι.
Σε αυτό το πολύχρωμο πάρτι θα συμβάλει φέτος με τη νοστιμιά και το κέφι του και το Hasapika Central Market, το λαχταριστό στέκι της Βαρβακείου. Το μενού έχει χταπόδια, γαρίδες και μύδια στα κάρβουνα! Και όχι μόνο... Ο βραβευμένος σεφ Michel θα σερβίρει επί τόπου λουκούλλειες θαλασσινές μακαρονάδες με χειροποίητα ζυμαρικά, γαρίδες και μύδια, ενώ ο Θεσσαλονικιός σεφ Δημήτρης Δαούτης θα μας ταξιδέψει στα καλοκαιρινά ακρογιάλια με πιάτα όπως σαγανάκι λεμονάτο, βελούδινη ταραμοσαλάτα, ζουμερό μυδοπίλαφο και τέλειους χταποδοκεφτέδες. Το Hasapika έγινε γνωστό για το ακαταμάχητο sushi του οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει το “sushi kiosk”, ένα περίπτερο αφιερωμένο στους λάτρεις της (ασιατικής) ωμοφαγίας.
Όλα αυτά θα σερβίρονται στα τραπεζάκια που θα έχουν στηθεί κατά μήκος όλης της ψαραγοράς ειδικά για την περίσταση, ενώ αν προτιμάτε μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι για να απολαύσετε τη βόλτα και το πάρτι της Βαρβακείου ή ακόμα και πακέτο για το σπίτι. Τι πιο ωραίο, όμως, από το να τα ευχαριστηθείτε εκεί, περιτριγυρισμένοι από τις μυρωδιές που σκορπούν στην ατμόσφαιρα τα ψησίματα των θαλασσινών μεζέδων μαζί με τσιπουράκι ή ένα ποτηράκι ούζο;
Αυτά τα ωραία θα συμβαίνουν στη Βαρβάκειο μέχρι και τις 02.00 το ξημέρωμα της Κυριακής, αλλά αν δεν τα προλάβετε, μην στεναχωριέστε… Το Hasapika θα τα επαναλάβει και την επόμενη μέρα, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τη δύση του ηλίου. Καλή και νόστιμη Σαρακοστή!
Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.