- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Motiv: Καλός καφές και βελούδινο basque cheesecake στο Παγκράτι
Το νέο coffee shop της γειτονιάς με τις μεγάλες τζαμαρίες και το minimal design
Motiv: Το νέο coffee shop του Παγκρατίου
Όσοι διασχίζουν καθημερινά την Εμ. Μπενάκη σίγουρα κατά πάσα πιθανότητα έχουν κοντοσταθεί και πάρει καφέ από το Motiv στη γωνία με τη Φειδίου. Έχουν γνωριστεί με την ομάδα του- νέα, φρέσκα παιδιά που διηγούνται πίσω από τον industrial πάγκο την περιπετειώδη διαδρομή κάθε ποικιλίας καφέ που θέλουν να δοκιμάσουν, από τη φάρμα του μέχρι την κατάληξή του στο φλιτζάνι, και έχουν φύγει με ένα μεγάλο χαμόγελο. Το Μοtiv όμως απέκτησε αδερφάκι, ένα δεύτερο coffee shop προσγειώθηκε στην οδό Φορμίωνος, στα σύνορα Παγκράτι με Καισαριανή και εμείς ως coffee enthousiasts το επισκεφτήκαμε.
Το design του, που επιμελήθηκε το γραφείο JoNat Architects, είναι μίνιμαλ και βιομηχανικό, με τεράστιες τζαμαρίες μέσα από τις οποίες μπαίνει το φως, ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι κατάλληλο για όσους θέλουν να φέρουν λάπτοπ ή να διαβάσουν καθώς πίνουν καφέ, κι ένα μικρό παρασκευαστήριο που διαμορφώνεται ακόμη και από το οποίο θα πηγαινοέρχονται πιατέλες με pairings για όσους θέλουν να γλυκαθούν. To τρυπιτό σίδερο που συναντάμε συχνά σε αποθήκες κυριαρχεί στο εσωτερικό του και παντρέυεται με τα ξύλινα στοιχεία, αλλά και τις αλοκάσιες, τους φίκους και τους πόθους που δίνουν νότες φρεσκάδας στον χώρο, ενώ για όποιον το επιθυμεί, έξω υπάρχουν πάγκοι - αγαπημένο σποτ όλων όσοι έχουν σκυλάκι και θέλουν να εκμεταλεύονται περισσότερο τις μέρες με λιακάδα. Παράλληλα, από το ηχείο παίζει όλη μέρα indie μουσική που σε μεταφέρει κατά κάποιο τρόπο σε coffee shop του εξωτερικού, ενώ στα ράφια επίσης μπορείς να βρεις τον βασικό εξοπλισμό για καφέ στο σπίτι.
Ο καφές επιλέγεται από την ομάδα του Μοtiv (και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο), εναλλάσσεται συχνά και επειδή έρχεται σε μικρές ποσότητες ελέγχεται και καλύτερα ως προς την προέλευσή του και τα γευστικά του χαρακτηριστικά. Ο καφές ροής τους είναι από Βραζιλία, Νικαράγουα και Γουατεμάλα με χαμηλή οξύτητα που πιάνει τα περισσότερα γούστα και στη γεύση του μπορείς να εντοπίσεις σοκολάτα αλλά και ξηρούς καρπούς. Παράλληλα στο κατάστημα φιλοξενείται ένας πολύ φρουτένιος καφές από την Ουγκάντα, φυσικής επεξεργασίας, που παραπέμπει στη γεύση των berries και φέρνει στη μύτη πολύ ανθικό άρωμα ενώ ο καφές τους από την Αιθιοπία είναι σαν να δοκιμάζεις ένα ζελεδάκι ροδάκινο. Ιδιαίτερη επιλογή είναι και η Gesha από την Κολομβία, ένας πολύ ποιοτικός καφές που μπορείς να γευτείς επιτόπου ή και να πάρεις μαζί σου για το σπίτι. Φυσικά ο Βασίλης, ο μπαρίστα, θα σου εξηγήσει όλες τις πληροφορίες για τους καφέδες μοναδικής προέλευσης που αξίζει να δοκιμάσεις.
Εμείς δοκιμάσαμε έναν διπλό espresso από την Ουγκάντα μαζί με ένα κομμάτι βελούδινο, creamy, βάσκικο cheesecake και το προτείνουμε σαν τον απόλυτο συνδυασμό καφέ με φαγώσιμο. Βέβαια, εκτός από αυτό μπορείς να διαλέξεις και μια χορταστική babka, αφράτα knots με πραλίνα, μπισκότα με κομμάτια από διάφορα είδη σοκολάτας, κέικ σοκολάτας που θυμίζει brownie, κέικ λεμονιού με berries, carrot cake με γλάσσο λεμονιού αλλά αυτό που δεν θα το βρεις εύκολα παντού είναι το λεγόμενο Black Out: Ένα ζουμερό κέικ με καφέ και κακάο... αυτό και αν ταιριάζει με καφέ!
Motiv, Φορμίωνος 42, Παγκράτι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.