- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mama Roux- Street Food πάρτι στο κέντρο της πόλης
Γιορτάζει τα 3 του χρόνια με jazz και κουζίνα creole
Κάποια μαγαζιά δείχνουν τη δυναμική τους μόλις ανοίξουν – περίπτωση Mama Roux. Πριν από τρία χρόνια, από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, ήταν στο στόμα όλων. Απλό, καθόλου στημένο, low budget (ή και no budget όπως, θυμάμαι, μου έλεγαν τότε), άπλωσε στην Αιόλου τραπεζάκια και μαζί μια μποέμικη, ταξιδιάρικη αίσθηση. Σήμερα συνεχίζει απτόητο, πάνω στην ίδια συνταγή που του χάρισε την επιτυχία. Ιδιοκτήτης του ο John Higgins, ένας Αμερικάνος μουσικός με πάθος για τη μουσική, αλλά και για τις διαφορετικές fusion κουζίνες. Το multi ethnic all day εστιατόριο-στέκι του καλύπτει ευχάριστα τις ανάγκες όσων κινούνται τριγύρω.
Μπορείς δηλαδή να ξεκινήσεις την ημέρα σου με πρωινό (€7,50), να επιστρέψεις μετά τις δουλειές ή τις βόλτες στο κέντρο για ένα ποτό (σούπερ κοκτέιλ σε happy hour τιμές), να γιορτάσεις γενέθλια μαζεύοντας την παρέα σε δείπνο με φαλάφελ (€6,50), κοτόπουλο ταντούρι (€10,50) ή ταϊλανδέζικα νουντλς με κάρι (€9,50), να κάτσεις μόνος σου και να απολαύσεις ένα μεξικάνικο burrito καυτερό όσο τραβάει η όρεξή σου (€7,50), να πας νωρίς το μεσημέρι τις Κυριακές για το περίφημο downtown Sunday brunch και να φύγεις απόγευμα έχοντας πιει και κάνα δυο κοκτέιλ. Το ψάχνουν συνέχεια στο Mama Roux και στην κουζίνα τους.
Που πίσω της κρύβονται Ασιάτες, Άραβες, Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι: Η Βελγίδα Sandra Berten που έχει ζήσει στο Ιράκ, τη Σενεγάλη, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μπουρούντι, τη Γουινέα και (ζηλεύω) δεν ξέρω σε πόσες ακόμη άκρες της Γης, και βάζει στα πιάτα της όχι μόνο γεύση αλλά και κουλτούρα των πολιτισμών που γνώρισε. Ο Ahmad Alraee, ο «Τζίμι Χέντριξ του φαλάφελ» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του (γελούσα προχτές που είδα στην κάρτα με το πιάτο από τη Δαμασκό τη φράση «are you Σύριος»), ο Βασίλης Σπόρος που ταξιδεύει συνέχεια και εμπνέεται από τα southern BBQs, τις γεύσεις Νέας Ορλεάνης και την ασιατική κουζίνα, ο Jean Louis από το Βέλγιο που είναι ο ειδικός στα της γαλλικής κουζίνας, ο Μπάμπης Ζιντίλης, νεαρότατος και «μορφή» έτσι όπως κυκλοφορεί με τον κότσο και τα ράστα μαλλιά του και φτιάχνει τα γλυκά.
Και βέβαια ο ίδιος ο John Higgins, που μεταφέρει αγάπη και γνώσεις στη μεξικάνικη παράδοση και ενώνει όλο το team κάνοντας focus στην ποιότητα και τις πρώτες ύλες. Μεθαύριο Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 21.00 γιορτάζουν τα γενέθλια των τριών χρόνων με Southern Barbeque Street Food πάρτι, με γεύσεις της creole κουζίνας, με (λίγο νωρίτερα, στις 20.30) Street Parade (οι περίφημες παρελάσεις της Ν. Ορλεάνης) συνοδεία live μουσικής από συγκρότημα χάλκινων-πνευστών, τους Βrass Βand, και με live blues & rythmes μουσικές από τους Gumbo Ya Ya (η μπάντα του John), δημιουργώντας μοναδική νεο-ορλεανέζικη ατμόσφαιρα. Να πάτε, είναι μια αλλιώτικη στιγμή του αθηναϊκού κέντρου και όλοι περνούν καλά.
Αιόλου 48, 213 0048382, Δευτ. 09.00 - 18.30, Τρ. - Σαβ. 09.00 - 00.30, Κυρ. 12.30 - 18.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.