Θεματα

Eftichia σημαίνει specialty coffee, λαχταριστό παγωτό και δροσερό smoothie

Γεύσεις, χρώματα, χωνάκια, cookies, δροσερά ροφήματα και άλλες χορταστικές ιστορίες

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eftichia

Eftichia: To coffee και ice cream spot που είναι ο παράδεισος των Πετραλώνων

Ποια είναι η «Ευτυχία», πού είναι η «Ευτυχία» είναι οι πρώτες ερωτήσεις κάθε επισκέπτη και περαστικού στο λιλιπούτειο coffee και ice cream spot των Πετραλώνων «Eftichia». Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία, στην περίπτωσή μας όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος απαντάω στον εαυτό μου... Κι όμως η Ευτυχία υπάρχει τελικά. «Ευτυχία είναι το συναίσθημα του να πίνεις ένα γευστικό, ποιοτικό καφέ και να απολαμβάνεις το πιο λαχταριστό παγωτό» απαντά γεμάτη ενθουσιασμό η Κατερίνα όσο ετοιμάζει ένα freddo cappuccino μέτριο με γάλα αρακά. Διασχίζοντας την οδό Αθηνοδώρου όποια στιγμή της μέρας κι αν περάσεις θα διαπιστώσεις πώς είναι σημείο συνάντησης για όλη τη γειτονιά. Μικρά παιδιά ζητούν μια γύρα από το βελούδινο παγωτό πάβλοβα και φυστίκι με έξτρα πουράκι, μια κοπέλα παραγγέλνει κρύο τσάι -ειδικό για τους πόνους της περιόδου-, και ένας κύριος ζητάει το δροσερό milkshake του με γεύση σορμπέ ρόδι από τη Smoothie Scientist, Δανάη. Η μυρωδιά τους μπλέκεται φανταστικά με το άρωμα του καφέ που μόλις σερβιρίστηκε και μου σπάει τη μύτη κι εγώ τα λιγουρεύομαι όλα, ήδη «εγκλιματισμένη» στους ρυθμούς των house κομματιών που ακούγονται. Pastel χρώματα παντού, δυο πέδιλα σκι, πολύχρωμοι πίνακες με παγωτά και αναπαυτικά καθισματάκια εκτός και εντός του spot  συνθέτουν μια άκρως ινσταγκραμική διακόσμηση μέσα στη μουντίλα της γειτονιάς και σου φτιάχνουν την διάθεση όσο περιμένεις να γευτείς αυτό που έπεται. Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει «Φάτε τα όλα».

Η Άννα Μπάκα

Αυτό το «σπιτικό» στέκι που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αποκαλούνται με το μικρό τους είναι δημιούργημα της Άννας Μπάκα και του Γιώργου Μουστάκη. «Ξεκίνησα να κάνω προπονήσεις στη σχολή box του Γιώργου έχοντας τον ως δάσκαλο, πολύ γρήγορα γίναμε φίλοι και διαπιστώσαμε στην γειτονιά μια βασική έλλειψη. Δεν υπήρχε κανένας χώρος που να προσφέρει καφέ με ξεχωριστή γεύση και παγωτό που να αξίζει, όλα τα υπόλοιπα έγιναν πολύ γρήγορα. Το Νοέμβριο του 2021 κάναμε την αρχή. Θέλαμε να είναι κάτι cute και να φτιάχνει τη διάθεση σε όποιον περνάει, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό κλίμα που να αισθάνεται άνετα όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος της παρέας μας. Μια στάση που να σε ταξιδεύει» μου λέει η Άννα χαμογελώντας.

Η Άννα Μπάκα
Eftichia


Βρέθηκα εδώ ένα ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού, μην μπορώντας να αποφασίσω πού να εστιάσω πρώτα την προσοχή μου. Το μενού είναι πληθωρικό: specialty καφέδες για όλα τα γούστα, κρύες σοκολάτες όπως bueno, λευκή, γάλακτος με φυστικοβούτυρο και μόκα «άχαστη» που λέμε και στο χωριό μου, milkshakes vegan και μη που σε κάνουν να τα σκέφτεσαι για μέρες, λαχταριστά smoothies, φυσικούς χυμούς μούρλια αλλά κυρίως φοβερό παγωτό τσουρέκι με ολόκληρα κομμάτια, το οποίο καταβρόχθισα μέσα σε ένα ξεροψημένο φούξια χωνάκι, το ξαναέφαγα και …το ξαναέφαγα να το πω άλλη μια φορά; Pavlova, αγαπημένo φουντούκι, κι ακόμη macaron από άλλο πλανήτη, φιστίκι Αιγίνης, καρύδα, salted caramel για όλα τα γούστα, τρομερό passion fruit vegan, καϊμάκι που σε ταξιδεύει, brownies με bitter σοκολάτα που λιώνει στο στόμα σου,  δροσερό sorbet μανταρίνι και μαστίχα, το λίγο πιο ξινό sorbet ρόδι και φυσικά βανίλια pecan με σιρόπι καραμέλα που αξίζει να δοκιμάσεις. Ναι ναι όπως αντιλαμβάνεστε κανένα δεν μου ξέφυγε!

Eftichia
© Εftichia
Eftichia
© Eftichia

Σειρά έχουν οι μπάρες. Κάθισα και τις χάζευα για αρχή από μακριά κι έπειτα όλο και πιο κοντά τους, τραγανιστές και εν τέλει άκρως χορταστικές. Με κοιτούσαν, τις κοιτούσα και τι να κάνω; Tο «κονέ» έγινε πιο σύντομα και από ερωτικό ειδύλλιο. Μπάρα με αφυδατωμένη φράουλα και ruby σοκολάτα,  μπάρα με λευκή σοκολάτα και καρύδι, μπάρα με φουντούκι και σοκολάτα γάλακτος, μπάρα με μπισκότο και cranberries είναι μερικά από όσα καλούδια μπορούν να συνοδεύουν τέλεια το κρύο ή ζεστό σου ρόφημα(από χαμομήλι μέχρι τσάι female care και nine months, ειδικό για εγκύους όπως αποκαλύπτει και το όνομα του μέχρι αφέψημα κάνναβης) ή το Botanical drink σου.

Eftichia
© Eftichia
Eftichia
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Δεν έφυγα εννοείται πριν μάθω τι γεύση έχουν και τα Soft chocolates chip cookies, τα muffins και το Bostock με καραμελωμένο brioche με σιρόπι, κρέμα αμυγδάλου, ανθό πορτοκαλιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Yummy, πιστέψτε με!

H Κατερίνα και η Δανάη
© Μαριάννα Μανωλοπούλου
Eftichia
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Τips για το τέλος: Η Eftichia λειτουργεί και με delivery (μέσω efood και Wolt) και takeaway για να είσαι πάντα χορτάτος από τις 7 το πρωί έως τις 23:00 ενώ τα παιδιά αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για την ποιότητα ακόμη μια φορά και να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο wine bar, το Agape Athens στο Θησείο. Feel free to join!

Eftichia Coffee & Ice Cream
Αθηνοδώρου 25, Πετράλωνα, 2103425988

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ