- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι μπίρες για σκύλους είναι ακόμη μία λιχουδιά για τον τετράποδο φίλο σας
Αύγουστος σε ελληνικό νησί. Είπαμε να βγούμε για ποτό, οπότε διαλέξαμε ένα pet friendly bar μια που είχαμε μαζί μας τον Μαξ (γερμανικός ποιμενικός – ετών δύο). Όλα συνηθισμένα μέχρι εδώ, ο Μαξ κουλουριάστηκε ήσυχα σε μια γωνιά και εμείς αρχίσαμε να χαζεύουμε τον κατάλογο. Όταν το μάτι έπεσε στη φράση «μπίρα για σκύλους», κοιταχτήκαμε και βάλαμε τα γέλια. Αποφασίσαμε να κεράσουμε μία γύρα τον μερακλή Μαξ, παρότι η μπίρα του (€6) κόστιζε οριακά περισσότερο από τη δικιά μας.
Η σερβιτόρα καταφτάνει με ένα μπουκάλι μπίρας. Αν εξαιρέσεις την ετικέτα, που προειδοποιεί ότι πρόκειται για μπίρα για σκύλους και όχι για ανθρώπους, είναι ολόιδιο με οποιοδήποτε άλλο μπουκάλι μπίρας στον πλανήτη. Και καθώς η κοπέλα αδειάζει την μπίρα σε ένα μπολ, ο κατά τ’ άλλα ήσυχος και μέχρι εκείνη τη στιγμή παντελώς αδιάφορος στο περιβάλλοντα χώρο Μαξ ξυπνάει από το λήθαργο, πηδάει πάνω στη σερβιτόρα και κοντεύει να αναποδογυρίσει το σύμπαν! Κυριολεκτικά, άρχισε να εξαφανίζει το περιεχόμενο του μπολ πριν ακόμα αυτό ακουμπήσει το πάτωμα.
Η μπίρα για σκύλους δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αν και δεν νομίζω ότι την έχω πετύχει ποτέ ξανά σε ελληνικό κατάλογο. Η μόδα άρχισε πριν λίγα χρόνια στην Αμερική (γιατί.. πού αλλού;) και από εκεί άρχισε να διαδίδεται στον κόσμο. Προφανώς και δεν περιέχει αλκοόλ (ΠΟΤΕ μην επιχειρήσετε να δώσετε αλκοόλ στο σκύλο σας!). Στην πραγματικότητα οι περισσότερες «μπίρες» για σκύλους είναι ζωμοί κρέατος με διάφορα βότανα και λαχανικά, όλα κατάλληλα για τη δίαιτα των τετράποδων και σχεδιασμένα ώστε να βοηθήσουν το πεπτικό τους σύστημα.
Με άλλα λόγια δηλαδή πρόκειται για ακόμη μία λιχουδίτσα. Υποθέτω ότι η ονομασία «μπίρα» και η ανάλογη συσκευασία ήταν απλώς θέμα… μάρκετινγκ. Σατανικού μεν, ιδιοφυούς δε (θα το παραδεχτώ). Κυρίως γιατί στηρίχτηκε στην ατάκα «τώρα μπορείς να βγεις για μπίρες με τον καλύτερό σου φίλο» (ασχολίαστο).
Υ.Γ. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ναι, μπορείτε κι εσείς να πιείτε την μπίρα του σκύλου σας (δεν κρίνουμε). Απλώς, αν δεν σας αρέσει η σκυλοτροφή, πιθανότατα δεν θα σας αρέσει ούτε η σκυλόμπιρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.