- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σταθερή αξία στο καλό ιταλικό φαγητό εδώ και χρόνια, το Vincenzo είναι το αυθεντικό, χαλαρό, φιλικό εστιατόριο που θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά, χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ.
Σε στιλ ιταλικής τρατορίας, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί, με πολλά φυτά και μικρές οάσεις δροσιάς, όπως η μπροστινή πρασιά ή η πίσω αυλή, που σε κάνουν να περνάς τέλεια και τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Το κομβικό του σημείο στη Γλυφάδα το έχει κάνει στέκι της περιοχής και όχι μόνο. Όλοι θα περάσουν από εδώ στο lunch break, μετά τη θάλασσα, το γραφείο ή σ’ ένα διάλειμμα από το shopping στα γύρω καταστήματα. Αλλά και το βράδυ είναι πάντα γεμάτο με παρέες που έρχονται εδώ από κάθε μεριά της πόλης για να απολαύσουν τις άφθαστες ιταλικές συνταγές, και μάλιστα σε τιμές εξαιρετικά προσιτές.
Οι σερβιτόροι ακόμα κι όταν στο μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα είναι πάντα γελαστοί και περιποιητικοί, απόλυτα συντονισμένοι με τη χαρούμενη, «έξω καρδιά» ατμόσφαιρα του Vincenzo.
Αυτή η ατμόσφαιρα αυθεντικής ιταλικής ταβέρνας είναι ο ένας λόγος που οι θαμώνες του δεν το αποχωρίζονται ποτέ, ο άλλος, ο κυρίαρχος, είναι το φαγητό.
Το Vincenzo έχει ένα μακρύ-μακρύ κατάλογο και έτσι κάθε φορά που πας μοιάζει σαν να είναι η πρώτη. Η open κουζίνα με το που μπαίνεις μέσα σε συνεπαίρνει με τις μυρωδιές της. Για μια καλή εκκίνηση έχεις να διαλέξεις από σκορδόψωμα και μπρουσκέτες μέχρι μύδια αχνιστά με λευκό κρασί – είναι πολλά τα πεντανόστιμα ορεκτικά, ενώ και οι σαλάτες είναι πολλές, πλούσιες και πάντα φρεσκοκομμένες.
Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αδυναμία στην περίφημη πίτσα του Vincenzo. Λεπτή, με τραγανή ζύμη και φρέσκα υλικά σε εμπνευσμένους γευστικούς συνδυασμούς που την κάνουν τόσο περιζήτητη.
Όσο για τα ζυμαρικά, εκεί πια είναι το μεγαλείο! Σπαγγέτι άλιο όλιο, κοχύλια με μπρόκολο, φετουτσίνι με πορτσίνι, τρενέτε με πέστο, τρικολόρε με ρικότα και σπανάκι, νιόκι τέσσερα τυριά, πένες με μελιτζάνα, σειρά ολόκληρη με ποικιλίες θαλασσινών συνδυασμών, ό,τι και να λιγουρευτείς ο… ιταλοφάγος, εδώ θα το βρεις.
Όσοι πάλι δεν αποχωρίζονται το κρέας, παραπονεμένοι δεν θα μείνουν. Κομψά και light πιάτα με κοτόπουλο, φιλέτο ή σκαλοπίνια για όσους θέλουν να κρατήσουν τη γραμμή τους.
Για το επιδόρπιο στο Vincenzo πάντα πρέπει να κρατάς λίγο χώρο. Αυθεντικό, αφράτο τιραμισού, προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα και παγωτό, πανακότα, είναι μερικοί μόνο πειρασμοί που ποτέ κανείς δεν τους αντιστάθηκε!
VINCENZO: Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8941.310, 14.00 έως 1.00 κάθε μέρα
INFO
Αυθεντικές γεύσεις στο κλασικό πια ιταλικό της Γλυφάδας που προσελκύουν λάτρεις του είδους από όλη την Αθήνα. Η πίτσα του Vincenzo είναι από τις καλύτερες, με φρεσκότατα υλικά και τη ζύμη όπως ακριβώς πρέπει να είναι: λεπτή και τραγανή. Όσο για τις (φημισμένες πια) μακαρονάδες του βγαίνουν σε ένα σωρό παραλλαγές και ικανοποιούν άπαντες. Ο χώρος του είναι λιτός και μαζί ζεστός, διατηρεί όμως μια όμορφη εσωτερική αυλή με χαλικάκι και πρασινάδα.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι και πώς παρασκευάζεται
Η παλιά Αθήνα δεν είχε μία μόνο γαστρονομική ταυτότητα
Από την προσεκτική επιλογή της πρώτης ύλης έως το εξειδικευμένο καβούρδισμα, οι Handpickers αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του specialty καφέ σε κάθε φλιτζάνι.
Τελικά είναι ωραία να φτιάχνεις το δικό σου ψωμί!
Σε αναπάντεχη πιάτσα, με καλά ποτά, πίτσες, νάτσος και χοτ ντογκ
Δεν είσαι βέρος Θεσσαλονικιός αν δεν έχεις «κολαστεί» με τα ροδίνια της οικογένειας Τριανταφυλλίδη
Με τα πρώτα κρύα, αλλάζουν και οι ανάγκες του οργανισμού
Θεατρική έξοδος με ποτό, φαγητό ή γλυκό; Αυτά τα μαγαζιά τα έχουν όλα
SOUL Street Coffee στο Περιστέρι: Γνώρισε τα χαρμάνια Dimello AMERICA και AFRICA και ανακάλυψε τον καφέ που σου ταιριάζει.
Στο Περιστέρι, το Bumblin Athens συνδυάζει μια καταπράσινη αυλή, καφέ, λαχταριστές γεύσεις και ιδιαίτερα κοκτέιλ, σε ένα νέο στέκι με χαλαρή διάθεση και μουσική που σε κρατά μέχρι αργά
Από τα αφράτα pancakes μέχρι τα λαχταριστά burgers και τα cocktails
Ζουμερά κρεατικά, χορταστικές σκεπαστές και παραδοσιακές γεύσεις στο Περιστέρι
Νέες γαστρονομικές προτάσεις, φθινοπωρινά ροφήματα και δραστηριότητες για παιδιά
Ο ιδιοκτήτης της ο Πόλυς είναι ο χασάπης, ο ψήστης και ο μάγειρας μαζί
Ποιος λέει ότι τα υγιεινά σνακ (πρέπει να) είναι βαρετά ή άνοστα;
Το σύγχρονο καφενείο της πλατείας Μεσολογγίου που σε κρατάει από τον καφέ μέχρι το τελευταίο ποτήρι κρασί
Δύο αδέλφια από τη Βαυαρία, ο Cedric και ο Christopher von Halem φέρνουν το ψωμί της πατρίδας τους στην Αθήνα
Τι είναι αυτές οι ουσίες και σε τι διαφέρουν από την κοινή ζάχαρη
Η πιο... off-broadway πλατεία στη Γούβα Παγκρατίου απέκτησε ξαφνικά ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.