- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η σωστή ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μια πολύ σημαντική δουλειά. Είμαι σίγουρη, βέβαια, ότι υπάρχουν πολλοί σαν εμένα που απεχθάνομαι τη γεύση του νερού. Ή μάλλον την έλλειψη γεύσης του νερού, με αποτέλεσμα να μην πίνω όσο θα έπρεπε.
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει λύση! Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά και λίγη φαντασία για να μετατρέψουμε το «βαρετό και άνοστο» νερό σε ένα must πολύχρωμο και εύγεστο ρόφημα. Βρήκαμε κάποιες τέλειες προτάσεις στο brit.co, τις δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε. Ακολουθήστε τις ή αφήστε τις να σας εμπνεύσουν, και κάντε την ενυδάτωση απολαυστική.
1. Νερό με ράσμπερι και λάιμ
450 γρ. ράσμπερι
2 λάιμ
πάγο
Κόβουμε τα λάιμ σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μαζί με τα ράσμπερι σε μια μεγάλη κανάτα νερού. Με την πίσω πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας, τα πιέζουμε ελαφρώς μέχρι να βγάλουν λίγο χυμό. Προσθέτουμε τον πάγο και το νερό και το αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα.
2. Νερό με αγγούρι και βότανα
10 λεπτές φέτες αγγούρι
2 φέτες λεμονιού
2 κλωναράκια φρέσκια μέντα
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού και αγγουριού σε μια κανάτα νερό. Τρίβουμε το δεντρολίβανο και τη μέντα ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση και τα ρίχνουμε στην κανάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
3. Νερό με καρπούζι και βασιλικό
2 φέτες καρπούζι, κομμένες σε τρίτα ή τέταρτα
Μια μικρή χούφτα βασιλικό
Πάγο
Γεμίζουμε μια κανάτα με τα φρούτα και τον πάγο. Τρίβουμε ελαφρώς το βασιλικό ώστε να απελευθερώσει γεύση. Συμπληρώνουμε με νερό και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
4. Νερό με λεμόνι και μέντα
4 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας
6-8 φλιτζάνια παγάκια
Μερικά κλωναράκια φρέσκιας μέντας
Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα. Τρίβουμε τη μέντα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών μας και την προσθέτουμε στην κανάτα μαζί με τα λεμόνια και το νερό. Καλύπτουμε και καταψύχουμε για 1-8 ώρες. Στραγγίζουμε το μείγμα λεμονιού-νερού και πετάμε τα βότανα.
5. Νερό με μάνγκο και φράουλες
1 φρέσκο ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
πάγο
Ρίχνουμε το μάνγκο, τις φράουλες και το νερό σε μια κανάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Σερβίρουμε με πάγο.
6. Νερό με καρπούζι και μέντα
Μια χούφτα φύλλα μέντας
1/2 φλιτζάνι κομμάτια καρπουζιού
λάιμ
πάγο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
7. Νερό με ανανά και μέντα
Μια χούφτα φύλλα μέντας
Μισό ανανά κομμένο σε κομμάτια
Πάγο
Τρίβουμε τα φύλλα μέντας και τα ρίχνουμε στην κανάτα μαζί με τα κομμάτια ανανά. Τα πιέζουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να βγάλουν χυμούς και έπειτα συμπληρώνουμε με νερό και πάγο. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
8. Νερό με μούρα και φασκόμηλο
Λίγα φύλλα φασκόμηλου
1 κούπα μούρα
Πάγο
Ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου στην κανάτα και τα πιέζουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα μούρα και πιέζουμε ξανά ελαφρώς με την κουτάλα. Συμπληρώνουμε με πάγο και νερό και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
9. Νερό με γκρέιπφρουτ
1 γρέιπφρουτ κομμένο σε φέτες
Πάγο
Ρίχνουμε σε μια κανάτα τις φέτες γκρέιπφρουτ και το νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Το βγάζουμε 10 λεπτά πριν το πιούμε και προσθέτουμε πάγο.
10. Νερό με ανανά, πορτοκάλι και τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κύβους
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κ. σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Ρίχνουμε τον ανανά, το πορτοκάλι, και το τζίντζερ σε μια κανάτα και τα πιέζουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Γεμίζουμε με νερό και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
11. Νερό με γρέιπφρουτ, μέντα και καρύδα
1 γκρέιπφρουτ
Λίγα φύλλα μέντας
πάγο
2 φλιτζάνια νερό καρύδας
Κόβουμε το γκρέιπφρουτ, έτσι ώστε να μείνει μόνο η ψίχα, και πετάμε τη φλούδα και ψίχα. Το ρίχνουμε σε μια κανάτα μαζί με το νερό καρύδας, τα φύλλα μέντας, τον πάγο και συμπληρώνουμε με νερό. Σερβίρουμε αμέσως.
12. Νερό με πορτοκάλι και δενδρολίβανο
8 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
4 φέτες φρέσκο πορτοκάλι
πάγο
Ρίχνουμε το δενδρολίβανο και το πορτοκάλι σε μια κανάτα και τα πιέζουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα. Συμπληρώνουμε με νερό και πάγο και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
13. Νερό με λεμόνι, θυμάρι και τζίντζερ
4 κ. γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
4 φέτες λεμόνι
8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
πάγο
Ρίχνουμε το τζίντζερ, το θυμάρι και τις φέτες λεμονιού σε μια κανάτα και πιέζουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε νερό και πάγο και σερβίρουμε κρύο.
14. Νερό με κεράσια και λάιμ
300γρ φρέσκα κεράσια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
1 λάιμ κομμένο σε λεπτές φέτες
Σε μια μεγάλη κανάτα, λιώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τα κεράσια και τις φέτες λάιμ. Προσθέτουμε νερό ή ανθρακούχο νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Σερβίρουμε με πάγο.
15. Νερό με ρόδι και δενδρολίβανο
2 κ. σ. ρόδι
1 κ. γ. φυσικό χυμό ροδιού
2 φύλλα δενδρολίβανου
Πάγο
Ρίχνουμε σε μια κανάτα το ρόδι, το δενδρολίβανο και τον πάγο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
16. Νερό με λεμόνι και λάιμ
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 λάιμ κομμένα σε λεπτές φέτες
2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
Ρίχνουμε το θυμάρι, τις φέτες λάιμ και λεμόνι σε μια κανάτα με νερό και πάγο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
17. Νερό με λεμονόχορτο και αγγούρι
Μισό αγγούρι
1 κοτσάνι λεμονόχορτο
Πάγο
Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και το ρίχνουμε σε μια κανάτα. Καθαρίζουμε το λεμονόχορτο από τις σκληρές άκρες και το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής, το συνθλίβουμε ελαφρώς με τον πλάστη και το προσθέτουμε στην κανάτα. Συμπληρώνουμε με νερό και πάγο και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.