Θεματα

5 διαφορετικά brunch για μια απολαυστική Κυριακή

Τα βασιλικά πρωινά είναι δικαίωμά μας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 διαφορετικά brunch για μια απολαυστική Κυριακή
Φωτογραφία: My Luu/ Pixabay

Kobra, Μεγάλη Βρετανία, Frater & Soror, It, Joshua Tree: 5 εστιατόρια της Αθήνας που στέλνουν delivery το νόστιμο brunch τους

Αν έχεις βαρεθεί να αρχίζεις τις Κυριακές σου με ένα ταπεινό τοστάκι, αν δεν σου βγαίνει με τίποτα το ποσέ αυγό ή αν απλά βαρέθηκες να φτιάχνεις μόνος σου το πρωινό σου, προτείνουμε να ζήσεις αυτή την Κυριακή όπως σου αξίζει: με ένα επικό brunch, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και είναι τόσο νόστιμο που θα σε κάνει να πετάξεις το πάπλωμα από πάνω σου. Καλή Κυριακή!

Kobra

Από τις πιο νόστιμες αφίξεις που είχαμε το 2020 το Kobra άνοιξε κάνοντας το δικό του χαμό (κυρίως χάρη στην ιντριγκαδόρικη κουζίνα του σεφ Άνταμ Κοντοβά), μέχρι που ήρθε το lockdown και του έκοψε τη φόρα. Το Kobra δεν πτοήθηκε, όμως, κι εδώ και λίγο καιρό λανσάρει μέσω Wolt και e-food το καινούργιο του project “Kobra Coffee & Toast”. Μεταφράζω: φανταστικά τοστ, λουκούλλεια σάντουιτς (και μια αλλιώτικη πρόταση σε pancakes) που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της φαντασίας σου. Οπωσδήποτε δοκίμασε το BLT Sandwich με λευκό προζύμι, καπνιστό μπέικον, μαύρο σκόρδο και πατάτες Kobra.

Μεγάλη Βρετανία

Το brunch της Μεγάλης Βρετανίας

Όταν το εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης λέει “brunch” εννοεί φρεσκοψημένα κρουασάν, αφράτα τσουρέκια, baton με καραμελωμένη σφολιάτα, και ένα σωρό ακόμα λιχουδιές, όπως ζυμαρικά candele γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι ή καπνιστός σολομός και balik με αβοκάντο και αυγό ορτυκιού, που φτάνουν στην πόρτα σου μέσα σε πορσελάνες και λευκές λινές πετσέτες (τα οποία μετά μένουν στο σερβίτσιο σου). Με άλλα λόγια, ένα βασιλικό πρωινό με τα όλα του. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Frater & Soror

To Egg Sandwich στο Frater & Soror
Egg Sandwich

Τι θα έλεγες αυτή τη φορά να φας τα pancakes με τηγανιτό κοτόπουλο; Ή μήπως προτιμάς μια τσιαπάτα με πανσέτα, μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα παρμεζάνας; Και δεν θα περιγράψω καν το Egg Sandwich γιατί σέβομαι την πείνα του άλλου. Θα προτείνω μόνο να προσθέσεις στην παραγγελία σου κι ένα από τα εξαιρετικά cocktails, για να θυμηθείς τις ανέμελες μέρες. Παραγγελίες μέσω Wolt και e-food.

It

Από τα πρώτα στέκια της πόλης που καθιέρωσαν το brunch, το It δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Στον κατάλογο του brunch θα βρεις μια υγιεινή προσέγγιση του θέματος και τα νοστιμότερα (και βιολογικά!) αυγά σε κάθε τους εκδοχή. Φανταστική η ομελέτα με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και θυμάρι. Παραγγελίες μέσω e-food, Wolt και BOX.

Joshua Tree

Αν ψάχνεις ένα χορτοφαγικό ή και vegan brunch το Joshua Tree είναι εδώ για εσένα! Θα βρεις από πληθωρικά σάντουιτς και vegan hot dog και Mac N’ Cheese, μέχρι μια ωδή στα pancakes (τα οποία σε κάποιες εκδοχές τους περιέχουν και vegan πραλίνα).  Δοκίμασε επίσης τα σούπερ υγιεινά (και γευστικά) bowls. Παραγγελίες μέσω Wolt και e-food.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ