- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το «Les Connaisseurs» έφτασε στο Golden Hall.
Το «Les Connaisseurs» της οδού Χάρητος γράφει τη δική του ιστορία από το 1989, όταν η Χαρούλα και ο Μενέλαος Παπαϊωάνου, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι. Στα ταξίδια τους ανακαλύπτουν και φέρνουν μαζί τους στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γαλλική χάρη και γαστρονομία.
Στο Les Connaisseurs απευθύνεται όποιος αναζητά τα πάντα, αλλά και τα καλύτερα. Από delicatessen, κρασιά (κυρίως από Βουργουνδία και Μπορντό), σαμπάνιες, εκλεκτές σοκολάτες και πραλίνες Ducs de Praslin, foie gras και pates του Ducs de Gascogne, ποικιλίες τσαγιών Mariage Freres, κονιάκ του οίκου Menuet, με δυο λόγια την αφρόκρεμα αυτού που ονομάζουμε «φίνα γεύση».

Πριν λίγους μήνες η νέα γενιά, οι αδελφές Λιάνα και Κάλλια Πατρώνη, έκαναν το επόμενο βήμα συνεχίζοντας την παράδοση και ανανεώνοντας την ιστορία «Les Connaisseurs». Με ένα δεύτερο κατάστημα στο Golden Hall στο Μαρούσι, όπου διατηρείται όλη η φινέτσα του πρώτου καταστήματος, αλλά παράλληλα προστίθεται μια ακόμη πινελιά: η τέχνη του Art de la Table. Αξεσουάρ κρασιού, λινά τραπεζομάντιλα, χειροποίητα σερβίτσια, παραδοσιακές γιαπωνέζικες τσαγιέρες, κεριά και αρωματικά χώρου Baobab προσφέρονται μαζί με τις συμβουλές των «connaisseurs», για να επιλέξετε το «κάτι», αυτό που κάνει την κάθε στιγμή αλησμόνητη. Χάρητος 23, Κολωνάκι, 210 7239195 Κηφισίας 37Α, Golden Hall, Μαρούσι, 210 6814366
Τι μπορεί να βρεις εκεί
Τα προσεκτικά διαλεγμένα προϊόντα γαστρονομίας του Les Connaisseurs προσφέρουν ξεχωριστές γεύσεις που βασίζονται πρώτα από όλα στα εξαίρετα υλικά και έπειτα στις παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής. Διαλέξαμε μερικά:

Από τη συλλογή του Art de la Table δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα γνωστά αρωματικά χώρου κεριά Baobab με τα διακριτικά αρώματα

Η φρέσκια «σπιτική» pasta Cipriani, εδώ και 60 χρόνια παρασκευάζεται από υλικά πρώτης ποιότητας και, αν διατηρηθεί σε σωστές συνθήκες, καταναλώνεται μέχρι και σε 2 χρόνια. Το μυστικό βρίσκεται στη ζύμη. Ένας συνδυασμός μοναδικής ελαστικότητας και λεπτότητας. Ζυμαρικά που γίνονται πολύ νόστιμα και μόνο με λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα ή γκρατιναρισμένα με σωταρισμένο μπέικον ή ζαμπόν. Το κάθε πακέτο σερβίρει 5 μερίδες. Χρόνος μαγειρέματος: 2 λεπτά. Από €6.90

Μέσα σ' αυτό το πολύ όμορφο κουτί υπάρχουν και οι εννέα σπεσιαλιτέ που έφτιαξαν τη φήμη του οίκου Mazet. Το μικρό κουτί μέσα στο μεγάλο αποτελεί μια μικρή έκπληξη. Η πολυπόθητη πραλίνα βασίζεται σε μία μυστική συνταγή της εποχής του Βασιλιά Λουδοβίκου ΙΓ΄, και η διαδικασία παρασκευής μένει μέχρι σήμερα απαράλλακτη, με αποτέλεσμα μια γεύση σκέτος πειρασμός και ένα καταπληκτικό άρωμα. €138 η συσκευασία

Ο οίκος MariageFrères μας μυεί στην τέχνη του τσαγιού με τις καλύτερες σοδειές του πλανήτη, τα σπανιότερα πράσινα και λευκά τσάγια, τα περίφημα «τσάγια εποχής» και τη σύνθεση καινούργιων μειγμάτων (mélanges). Συνοδεύονται από ειδικά σερβίτσια τσαγιού, όπως η διάσημη μαντεμένια τσαγιέρα. Από €14 το κουτί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.