- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Next Generation: Σταύρος Βαρθαλίτης
«Επαγγελματικά, όσο καλό μου έκανε το παιχνίδι άλλο τόσο ζημιώθηκα από την κρίση που είχε ήδη προκύψει»
Ο σεφ και νικητής του Masterchef 2020 Σταύρος Βαρθαλίτης μιλάει για τη χρονιά που πέρασε και τα σχέδιά του για το 2021.
Βγαίνοντας από το Masterchef ομολογώ δεν ήταν εύκολη η καινούργια πραγματικότητα. Χάθηκα με φίλους, κλείστηκα σπίτι όπως όλοι μας, περιορίστηκα, πάλεψα για να καταλάβω ότι αυτό είναι κάτι ανώτερο, κι έτσι προσαρμόστηκα! Επαγγελματικά, όσο καλό μου έκανε το παιχνίδι άλλο τόσο ζημιώθηκα από την κρίση που είχε ήδη προκύψει. Εστιατόρια στα όρια χρεοκοπίας, περιορισμένο μπάτζετ και πολλά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας τους. Κέρδη που πέτυχα μέσα από σκληρή δουλειά και από το βήμα που μου δόθηκε από το παιχνίδι, τα έχασα. Παρόλα αυτά είχα χρόνο για το άλλο μου όνειρο, το digital κομμάτι, στο οποίο έχω συγκεντρωθεί και προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου. Τρέχω τόσο για το κανάλι μου στο YouTube όσο και την ιστοσελίδα που στήνω με την ομάδα μου και δόξα τω Θεώ η στήριξη του κόσμου είναι συγκινητική.
Τα σχέδιά μου για το 2021 είναι να κερδίσω τον χώρο μου στην αγορά εργασίας και να εδραιωθώ ως brand μέσα από καλές και μακροχρόνιες συμφωνίες. Στα σχέδιά μου φυσικά είναι και το καλοκαίρι του ’21, να κάνω ένα πρότζεκτ όπου θα τρώει ο κόσμος από τα χέρια μου και θα με γνωρίσει από κοντά. Το μεγαλύτερο έπαθλο που πήρα από το παιχνίδι είναι η αποδοχή, η στήριξη και η αγάπη του κόσμου, και ο βασικότερος στόχος μου για τη νέα χρονιά είναι να βρω τρόπους, όταν τελειώσει όλο αυτό που περνάμε, να το επιστρέψω πίσω διπλά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα εστιατόρια αυτής της πόλης παίζουν τη θάλασσα στα δάχτυλα
80 καταστήματα με γλυκές & αλμυρές λιχουδιές, σπάνια τοπικά προϊόντα και ξεχωριστές γεύσεις
Tι λένε οι διατροφολόγοι
Πού τα πίνει η Αθήνα «στα όρθια»;
Δύο φίλοι έφεραν την κουλτούρα του αμερικανικού burger στο κέντρο της πόλης
Ο διάσημος σεφ μας μιλάει για το «81», το καινούργιο του βιβλίο, αλλά και για πολλές ακόμη ιστορίες της ζωής του
Η «μαύρη λίστα» και τι λένε οι ειδικοί
Από τα εστιατόρια και τα καλλυντικά μέχρι το κρασί και το εναλλακτικό κρέας, ο βιγκανισμός εξελίσσεται σε μια νέα πολιτισμική και οικονομική δύναμη
Ο γνωστός σεφ και ο τετράχρονος γιος του φτιάχνουν κέικ και κλέβουν καρδιές
Η βάση είναι ξεκάθαρη: 100% φρέσκος ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς, αφράτα buns, σπιτικές σος, πατάτες κομμένες στο χέρι. Αλλά αυτό που μένει είναι η λεπτομέρεια.
Εδώ και 50 χρόνια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης
Ένα ψαράκι τόσο δα, που είναι όμως ελληνικότατο, ντόπιο, σχετικά οικονομικό, πολύ τσαχπίνικο και με τρομερή διατροφική αξία
Και όχι, το λεμόνι δεν ψήνει το ωμό ψάρι και δεν σκοτώνει τα βακτήρια στα όστρακα
Από επικό gelato μέχρι artisanal προφιτερόλ και τα τουλουμπάκια που έγιναν viral
Ένα γλυκό με έντονη... γλυκύτητα, τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά
Τα πάντα εδώ είναι ολόφρεσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριό τους, με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και τέχνη
Από το 2023 έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.