Θεματα

8 νόστιμα στέκια της εξωτικής Αθήνας

Η λαχτάρα σου για ένα τροφαντό burrito – εντάξει, ας είναι και bao – είναι μεγάλη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 751
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
appetizer-bowl-chili-close-up-286283.jpg

8 στέκια με κουζίνες από την Καραϊβική, την Ασία και την Λατινική Αμερική για να ζήσεις την εξωτική πλευρά της Αθήνας.

Το καλοκαίρι ονειρευόμαστε ταξίδια μακρινά, τους κοκοφοίνικες της Καραϊβικής, την ακαταμάχητη κουζίνα της Ασίας, τις πολύχρωμες γειτονιές της Λατινικής Αμερικής. Ευτυχώς –για όλους– η Αθήνα έχει μια έντονη εξωτική πλευρά τόσο μεγάλη όσο και η λαχτάρα σου για ένα τροφαντό burrito – εντάξει, ας είναι και bao...

Άρχισε την καλοκαιρινή εξωτική σου βόλτα από την Κηφισιά και το μοναδικό Dos Hermanos (Κυριαζή 24, 2108087906), το πρώτο αυθεντικά μεξικάνικο στέκι της Αθήνας. Στην πολύχρωμη αυλή του με τη λατινοαμερικάνα ψυχή θα έχεις συντροφιά τη Φρίντα Κάλο, όσο εσύ απολαμβάνεις πληθωρικές quesadillas, fahitas, φο-βε-ρά χειροποίητα nachos και ένα σωρό ακόμα μεξικάνικα μυστικά. Μη χάσεις τη μοναδική συλλογή από premium tequilas, αλλά και τις καλύτερες margaritas του κόσμου!

dos_hermanos.jpg
Dos Hermanos

Η βόλτα στο Σύνταγμα είναι κλασική και αγαπημένη. Στα στενά γύρω από την Απόλλωνος, χτυπάει η κινεζική φλέβα της Αθήνας, αλλά δεν λείπουν και τα λατινοαμερικάνικα όπως το Mamacita (Απόλλωνος 9Β, 2103210240). Στην ίδια γειτονιά και η γιαπωνέζικη pub του Άρη Βεζενέ, το υπέροχο Birdman (Βουλής 35, 2103212800), με τέλεια κοκτέιλ και εμπνευσμένες γιαπωνέζικες «μπουκίτσες» – ρίξε μια ματιά και στο νέο delivery menu, το «Ekiben», διαθέσιμο μόνο για take away ή delivery μέσω της Wolt. Ακριβώς δίπλα και το λαχταριστό Sushimou (Σκούφου 6, 2114078457) του Αντώνη Δρακουλαράκου με sushi που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου.

thai_zab.jpg
Thai Zab

Πάμε τώρα μέχρι το Γκάζι για τις αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις του Thai Zab (Δεκελέων 22, 2111115486), από τα χέρια του ταϊλανδού σεφ Den. Στα οπωσδήποτε τα νουντλς Pad Thai, τα καλύτερα, λένε, της Αθήνας… Από το Γκάζι και την Ταϊλάνδη, φύγαμε γραμμή για τη Ν. Ερυθραία και την Άπω Ανατολή. Αν σου αρέσει η fusion - Japanese κουζίνα, το BOA Sushi (Χ. Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, 2168004040) θα γίνει το αγαπημένο σου ραντεβού. Φοβερά bao, special rolls, αλλά και χαβανέζικο poke είναι μερικά από τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις.  

boa_sushi.jpg
Boa Sushi

Κάθε καλοκαιρινή βόλτα, αναπόφευκτα καταλήγει στη θάλασσα… Δεν γίνεται να μιλάμε για εξωτισμό και να μην αναφέρουμε τη… «ναυαρχίδα» Matsuhisa (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510) με το πιο αυθεντικό sushi στην Αθήνα. Πρόσφατα εγκαινίασε και το UMI bar, μια ολοκληρωμένη premium bar εμπειρία, ικανή να καταπλήξει κάθε λάτρη του mixology. Μένουμε στα νότια για ένα πέρασμα και από το ολοκαίνουργιο Huracan (Λ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, 2108940080) με αρχηγό στην κουζίνα τον master των ιαπωνοπερουβιανών γεύσεων Θάνο Στασινό και μενού εμπνευσμένο από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Όλα αυτά σε άκρως εξωτικό κήπο. Αχ Αθήνα... πάντα έχεις τον τρόπο σου να μας ταξιδεύεις!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ