8 superfoods της άνοιξης για να μας βοηθήσουν
Εσύ τι θα βάλεις στο πιάτο σου για να είσαι υγιής;
Μένουμε σπίτι και τρώμε σωστά με 8 superfoods της άνοιξης που μας κρατάνε υγιείς
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σιγά-σιγά, όμως οι καιροί είναι δύσκολοι. Επειδή λοιπόν δεν χαιρόμαστε τον ανοιξιάτικο καιρό και τον υπέροχο ήλιο των ημερών όπως συνηθίζουμε, ενώ παράλληλα μας λείπει η πολυχρωμία της φύσης, ίσως πρέπει να τη βάλουμε στο πιάτο και το επόμενο γεύμα μας.
Ας επιλέξουμε λοιπόν να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με λαχταριστά εποχιακά φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν σχεδόν μαγικές ιδιότητες. Γεμάτα από αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν από τις αρρώστιες, βοηθητικά στοιχεία για boost μεταβολισμού και πολλά άλλα οφέλη, τα παρακάτω superfoods σε κάνουν να νιώσεις λίγο άνοιξη, έστω για τις ώρες των καθημερινών σου γευμάτων. Κάτι είναι και αυτό!
Μάραθος
Αν έχεις προβλήματα πέψης ή πρηξίματος, ο μάραθος είναι το καλύτερο γιατρικό! Γεμάτος από φυτικές ίνες, ποτάσιο και τις βιταμίνες C και Β, θα βοηθήσει σίγουρα με τα στομαχικά προβλήματα, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν πως μπορεί να απαλύνει τους πόνους περιόδου. Και επιπλέον προσθέτει υπέροχη γεύση σε όποιο πιάτο κι αν προστεθεί, ειδικά σε σαλάτες.
Αβοκάντο
Υπάρχει λίστα με superfoods που σέβεται τον εαυτό της και δεν συμπεριλαμβάνει το αβοκάντο; Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε Ω9, βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στα καρδιαγγειακά προβλήματα, είναι επίσης χρήσιμο για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές με βασικό συστατικό το αβοκάντο εκεί έξω, αλλά έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στο κλασικό avocado toast.
Αρακάς
Μία υπέροχη πηγή πρωτεΐνης (ειδικά για τους vegans και τους vegetarians ή τέλος πάντων όσους έχουν βαρεθεί το κοτόπουλο) που βοηθάει στη διαχείριση του βάρους σου, την αντιγήρανση και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Με καλαμπόκι και cottage τυρί είναι μούρλια.
Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι φυσική πηγή φυτικών ινών, πλούσια σε φυλλικό οξύ και στις βιταμίνες A, C, E και K. Περιέχουν επίσης χρώμιο το οποίο επάγει την έκκριση της ινσουλίνης, ορμόνη ζωτικής σημασίας για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, του λίπους και της πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα. Και επιπλέον, πηγαίνουν απίθανα σε ομελέτες και διάφορες άλλες αυγοκαταστάσεις. Μπορείς να τα δοκιμάσεις και σε μορφή σούπας. Εξαιρετικά!
Σέλινο
Ίσως αισθανθείς λίγο σαν κουνελάκι τρώγοντάς το ωμό, όμως η ταλαιπωρία του σαγονιού σου αξίζει και με το παραπάνω. Το σέλινο περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες C, B1, και B2 και βοηθάει σε παθήσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Δρα επίσης κατά των αρθριτικών και των ρευματικών παθήσεων. Και πάει ωραία στο φρικασέ.
Ραπανάκι
Κατ' αρχάς γίνεται να υπάρχει ένα λαχανικό που ονομάζεται ραπανάκι, είναι στρογγυλό και φούξια και να μη σου φτιάχνει τη διάθεση μόνο που το σκέφτεσαι; Και σαν να μην έφτανε η χαριτωμενιά τους, τα ραπανάκια βοηθούν στην πέψη, έχουν ψευδάργυρο, φώσφορο και βιταμίνη C και σε κάνουν να νιώθεις φουσκωμένος παρόλο που έχουν ελάχιστες θερμίδες.
Φύτρα φασολιών
Aν σου αρέσει το ταϊλανδέζικο, την έχεις συναντήσει σε πολλά πιάτα. Μάθε πως είναι και πλούσια σε βιταμίνη C , A, B και Ε, καθώς και σε ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο. Αυξάνει και τον μεταβολισμό σου, έτσι για μπόνους. Αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το ταϊλανδέζικο.
Ρόκα
Η ρόκα σχετίζεται με την καλή υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου, χάρη στη βιταμίνη Κ που περιέχει, και βοηθά στην αύξηση της αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Μπορεί να είναι λίγο πικρή αλλά γι'αυτό υπάρχει το βαλσάμικο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.