- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζεστά απογεύματα που δεν λέει να σκοτεινιάσει. Ελαφριά ρούχα, κουμπιά που ανοίγουν. Αν δεν είναι σεξ αυτό που θέλεις, τότε είναι ένα τερααάστιο φρουτένιο παγωτό.
Πεντέλη
Στην «εξαιρετική κυρία Δωδώνη», που λέει και ο Κραουνάκης, η οποία φημίζεται για τις δω-δεκάδες γεύσεις της, ας κάνουμε μία σίγουρη επιλογή: θεϊκές, ελαφριές γιαουρτογεύσεις (αγριοκέρασο γρρρρρ…) ή σορμπέ βατόμουρο (βαμμένα χείλη) ή κλασικό ρούμι-σταφίδα – καταναλώστε υπεύθυνα. Πεντέλη, πλ. Αγ.Τριάδος 4, 210 8042.406, www.dodoni.com.gr
Θησείο
Στα Haagen Dazs θέλουμε τις στιβαρές σούπερ-σοκολατένιες προτάσεις της (Belgian Chocolate, Choc Choc Chip κ.ά.), γιατί ποτέ η σοκολάτα δεν είναι αρκετή σε τούτη τη ζωή. Μερικοί από μας προτιμούν κάτι πιο φίνο – το Strawberry Cheesecake σε μικρό, κομψό κεσεδάκι. Όλοι φυσικά ξέρουμε ότι το σωστό παγωτό τρώγεται από συσκευασία-κουβά. Αδριανού 31, Θησείο, 210 3250.094
Ομόνοια
Οι Ιταλοί λένε πως οτιδήποτε τρώγεται μπορεί να γίνει και παγωτό. Τι θέλεις; Θέλεις μιλφέιγ; Το ’χουν. Θέλεις λίλα πάουζε τη μοβ αγελάδα; Έχουν. Θέλεις σοκοφρέτα; Θέλεις snikers, nutella, kinder, bounty, καρπούζι, πεπόνι, black forest; Έχουν. Και σε όλα τα χρώματα, σαν να διαλέγεις παπούτσια. Η Παγωτομάνια είναι το μέρος όπου, με αυθεντική ιταλική συνταγή και φαντασία, έχουν μετατρέψει σε παγωτό όλες τις γλυκές αγάπες της ζωής σου. Δηλαδή, πιο γλυκές δεν γίνεται. Πλ. Ομονοίας 10, 210 5237.791, www.pagotomania.com.gr
Κολωνάκι
Εδώ και χρόνια, οι εξαρτημένοι του παγωτού στο κέντρο ξέρουμε ότι αργά τη νύχτα μπορούμε να βρούμε μόνο στο Φίλιον τα μικρά,«πρόστυχα» σαν μπιζουδάκια κεσεδάκια κλασσικών γεύσεων βιολογικού παγωτού Kayak αλλά και νέων γεύσεων χωρίς ζάχαρη που στέλνουν τις τύψεις περίπατο. Τρέχοντας να προλάβουμε πριν μαζέψουν τις καρέκλες, μονολογούμε μέσα στο σκοτάδι: Βανίλια, φράουλα… και μία σοκολατίνα, παρακαλώ. Σκουφά 34, Κολωνάκι, 210 3612.850
Σύνταγμα & Κολωνάκι
Αν το κόμπλεξ της Αθήνας απέναντι στη Θεσσαλονίκη ήταν τα γλυκά – τώρα πια δεν είναι. Μετά τον Τερκενλή άνοιξε και Χατζής στη στερημένη μας πόλη κι έτσι μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε κωνσταντινουπολίτικες αμαρτωλές λιχουδιές, όπως χειροποίητο ντουντουρμά (καϊμάκι), ρυζόγαλο με γάλα βουβάλου και παγωτό με λίγες θερμίδες φτιαγμένο από μήλο, πορτοκάλι, καρότο και φρουκτόζη – για τα τσουρέκια θα μιλήσουμε άλλη φορά. (Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα, 210 3222.647/ Ακαδημίας 34, 210 3600.644, www.chatzis.gr)
Ίλιον, Ρέντη & Μαρούσι
Εδώ βασιλεύουν η ποσότητα και το μέγεθος που, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, έχουν ιδιαίτερη σημασία στην απόλαυση. Chocolate Fudge Brownie με μεγάλα κομμάτια του γνωστού γλυκού και παγωτό σοκολάτα πλούσιο σε κρέμα γάλακτος, Sorbet Jamaican Me Crazy με μεγάλα κομμάτια ανανά και φρούτων του πάθους, Chocolate Macadamia με καρύδια Macadamia βουτηγμένα σε σοκολάτα και ανάμεικτο παγωτό σοκολάτα βανίλια, είναι μόνο μερικές από τις πληθωρικές γεύσεις των παγωτών Ben & Jerry’s. Το ενδεχόμενο να τους αντισταθείς μοιάζει με ανέκδοτο. (Ster Cinemas, Λ. Δημοκρατίας 67 Α, Ίλιον, 210 2371.000 / Allou! Fun Park, Καναπιτσερή 5, Άγ. Ιωάννης Ρέντης, 210 4256.990 / Golden Hall, Λ. Κηφησίας 37 Α, 210 6820.456, www.ben-jerry.gr)
It’s a sin
Σκέψου μία φράουλα. Δαγκώνεις απαλά την τρυφερή της σάρκα και από μέσα ξεχύνεται μία πλημμύρα από άρωμα και παγωτό… Αφού συνέλθεις από τη λιποθυμία, σου εξηγεί κάποιος ότι αυτό που έφαγες λέγεται Frutta Gelata ή αλλιώς παγωμένα φρούτα ή αλλιώς καθαρισμένα και κομμένα φρέσκα φρούτα που κρύβουν μέσα τους σπιτικό παγωτό φτιαγμένο από την ίδια τους τη «σάρκα». Και ότι τα φτιάχνει μια οικογενειακή επιχείρηση κάπου στην Ιταλία. Και ότι εκτός από τις κλασικές γεύσεις, όπως φράουλα, μπανάνα κ.ά. βρίσκεις και πιο εξεζητημένες, όπως κουμκουάτ, φραγκόσυκο, λωτό κ.ά. Και ότι είσαι αμαρτωλή. (Πανδαισία, Αγ. Ιωάννη 23Β, Αγ. Παρασκευή, 210 6017.731)
Στέλιος Παρλιάρος
Ο αγαπημένος chef patisserie, με αφορμή το ολόφρεσκο νέο περιοδικό του «Γλυκές Ιστορίες» που θα κυκλοφορεί στα περίπτερα από 19/5 μας έδωσε μια συνταγή.
ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φράουλες καθαρό βάρος ● 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ●100 γρ. γιαούρτι πλήρες ● 250 γρ. ζάχαρη άχνη ● φράουλες για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά 20 λεπτά για 4-5 φορές, έως ότου αφρατέψει. Εάν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το φτιάχνουμε μέσα σε αυτή. Βάζουμε το παρφέ σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα 20 εκ. μήκος x 10 εκ. πλάτος x 7 εκ. ύψος ή κάποια άλλη της αρεσκείας μας, αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκες, πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες. Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά. Μερίδες: 8-10.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.