Θεματα

Ο Βασίλης Μουρατίδης για ένα βράδυ στο Athénée

Οι Gastronomy Tuesdays συνεχίζονται

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Στα πλαίσια του Gastronomy Tuesdays μια φορά το μήνα διάσημοι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του Athénée. Την Τρίτη 19/11 είναι η σειρά του Βασίλη Μουρατίδη

Το καλοκαίρι το Island ξεκίνησε την παράδοση των “Gastronomy Tuedays” ανοίγοντας την κουζίνα του σε διάσημους έλληνες και ξένους chef. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται τον χειμώνα στο Athénée, όπου μία φορά τον μήνα βραβευμένοι chef ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, η συνέχεια έρχεται τώρα με τον Βασίλη Μουρατίδη.

img_7854.jpg

Ο Βασίλης Μουρατίδης από την αρχή της καριέρας του έχει δουλέψει σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού -τα La Rive (2* Michelin) και Parkheuvel (3* Michelin) είναι μόνο μερικά παραδείγματα- και από το 2010 βρίσκεται στην κουζίνα του κοσμοπολίτικου Squirrel μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Δανάη στη Χαλκιδική. Στην πορεία του έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.

19.11_athenee_mouratidis_co.jpg

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 21.00 ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζει ένα μενού degustation 6 πιάτων: καπνιστό χέλι με κουρκουμά και παντζάρι, σκουμπρί με yuzu, σουσάμι και μαύρο σκόρδο, foie gras με pop corn, πορτοκάλι και τσάι, λαυράκι με μπανάνα, πατάτα και λευκή τρούφα, περιστέρι με κρεμμύδι, γλυκόριζα και φουντούκια και κίτρο με αμύγδαλο και blood orange. Τιμή μενού : €65/άτομο.

Athénée: Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, 210 3251430

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ