Κι εκεί που το μόνα πράγματα που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος για το Περού ήταν οι Άνδεις, οι Ίνκας, οι κονκισταδόρες, ο πλεκτός σκούφος (chullo), το πόντσο, ο Μάριο Βάργας Λιόσα και ότι έχει πρωτεύουσα τη Λίμα, η περουβιανή κουζίνα έρχεται με δύναμη για να καθιερωθεί ως το νέο γαστρονομικό hot της Αθήνας.
Το Breeder Feeder (Πέρδικα 6, Μεταξουργείο), το φιλικό εστιατόριο που λειτουργεί εντός της γκαλερί Breeder, πάντα «ανήσυχο» και στο κυνήγι για νέες κουζινές και γεύσεις, μας συστήνει την κουζίνα του Περού, με όχημα τα μαγικά χέρια της natachef.
Το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου (1η του μήνα), γιορτάζεται στο Περού η ημέρα του Pisco Sour, του εθνικού cocktail της χώρας. To Breeder Feeder θα την γιορτάσει με ένα περουβιανό δείπνο από τη natachef και κέρασμα Picso Sour στην υποδοχή, χορηγεία της Πρεσβείας του Περού.
Η περουβιανή κουζίνα εξελίχθηκε από τις τοπικές παραδόσεις και τις επιρροές που έφεραν στον τόπο οι διαφορετικών εθνικοτήτων μετανάστες. Τροφές που καταναλώνονταν από αρχαίους πολιτισμούς παραμένουν δημοφιλείς, ενώ τυπικά περουβιανά πιάτα έχουν αφομοιώσει ευρωπαϊκές, αφρικανικές και ασιατικές επιρροές.
Η γεωγραφία του Περού συγκεντρώνει ετερόκλιτα συστατικά: αφθονία θαλασσινών από τον Ειρηνικό, τροπικά φρούτα απο τη ζούγκλα, και ασυνήθιστες ποικιλίες από δημητριακά και ρίζες από τις Ανδεις. Η περουβιανή κουζίνα αναγνωρίζεται ως μία απο τις καλύτερες στον κόσμο και ήταν ένα από τα αδιαμφισβήτητα “hot trends” στο Fancy Food Show που μόλις ολοκληρώθηκε στο San Francisco.
Το μενού που θα παρουσιάσει η natachef στο Breeder Feeder, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου έχει βασιστεί σε παραδοσιακές συνταγές της οικογένειας Lari από την Lima - που είναι και η γαστρονομική πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής - φέρει την έγκριση του περουβιανού πρέσβη στην Ελλάδα και περιέχει τις υπερτροφές που ανακαλύπτει η σεφ στην αναζήτηση της ευεξίας.
Τη natachef μπορεί να την έχετε ακούσει να τραγουδάει σε κάποιο bar της πόλης με τις Berlin Brides ή να την έχετε δει να παρουσιάζει ταινίες σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, αλλά ο τίτλος της chef της έχει μείνει από την εποχή που έκανε catering από τη μικροσκοπική της κουζίνα. Αγαπά να πειραματίζεται με ήχους και γεύσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.