- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
5 μεξικάνικια στέκια για να γιορτάσεις την Hμέρα των Nεκρών
Η Μέρα των Νεκρών ή αλλιώς “Dia de los Muertos” είναι μία από τις σημαντικότερες μεξικάνικες γιορτές και έχει χαρακτηριστεί ως «Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας» από την UNESCO. Αυτή την ξεχωριστή για το Μεξικό μέρα, οι άνθρωποι βάφονται σκελετοί και ενώνονται σε ξέφρενη, χορευτική πομπή. Χιλιάδες κεράκια φωτίζουν τον δρόμο των νεκρών καθώς η παράδοση λέει ότι για μία και μόνο μέρα οι νεκροί μπορούν να περάσουν στον κόσμο των ζωντανών και να ξανασυναντήσουν τους αγαπημένους τους. Η γιορτή έχει περάσει τα σύνορα του Μεξικού και τώρα πια γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την… Αθήνα! Για αυτό κι εμείς βρήκαμε όλα εκείνα τα αθηναϊκά πάρτι που θα πέθαινες να πας.
Dos Hermanos
Το πρώτο αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο της πόλης δηλώνει βροντερό «παρών» στη Dia de los Muertos. Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Dos Hermanos η live latin μουσική δίνει τον ρυθμό, make up artists αναλαμβάνουν το πατροπαράδοτο face painting, χορευτές ντύνονται με παραδοσιακές στολές και, δείχνοντάς μας τα βήματα, παρασύρουν τον κόσμο σε ανεπανάληπτο μεξικάνικο χορευτικό show. Από το υπερθέαμα δεν θα λείπουν τα απολαυστικά μεξικάνικα πιάτα του Dos Hermanos, ούτε και τα special of the day cocktails… Ζήτα το “Los Muertos”, το “Zombie” και την “Kinky Margarita” και γιόρτασε τη Dia de los Muertos σαν να ήσουν στο Μεξικό. Αν θες να κερδίσεις ένα δωρεάν γεύμα και cocktails για 4 άτομα πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Dos Hermanos πατώντας εδώ. Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, Fb: @doshermanos.gr
Che
Το μεξικάνικο του Πειραιά -που πρωταγωνίστησε στο Instagram για την τεράστια τοιχογραφία της Φρίντας Κάλο-, γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου από τις 20.00 το βράδυ έως τις 3.00 τα ξημερώματα. Το dress code υπαγορεύει “dare to scare” και προτείνουμε να το ακούσετε και να ντυθείτε ανάλογα, μια που πολλά και τρομακτικά θα συμβούν… Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660, Fb: CHE Cocina y Barra Sudamericana
Dos Gardenias
Από τα πιο ερωτικά bar restaurant του κέντρου, άνοιξε και έφερε νότες Καραϊβικής στους πεζόδρομους του Ψυρρή. Το αγαπήσαμε για τις τρομερές καϊπιρίνιες και τα λαχταριστά pinxtos (μικροσκοπικά tapas), αυτή την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα το αγαπήσουμε ακόμα παραπάνω για το ξεχωριστό Dia de los Muertos πάρτι που ετοιμάζει. Με ζωντανή μουσική και face painting από την Christene Drak. Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349, Fb: DOS Gardenias
Coyoacan
Στο ατμοσφαιρικό αίθριο του Coyoacan την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου οι νεκροί θα μπλεχτούν με τους ζωντανούς ακούγοντας funky μουσικές, πίνοντας τεκίλες και cocktails και χορεύοντας μέχρι να… αναστηθούν! Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210 3457102, Fb: @CoyoacanAthens
Mamacita
Η γιορτή των νεκρών εδώ γιορτάζεται δύο μέρες… Το πάρτι αρχίζει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από το μεσημέρι με latin μουσικές, παραδοσιακό μεξικάνικο φαγητό, πολύ χορό και ακόμα περισσότερα cocktails, άσε που τα Paloma Shots είναι κερασμένα από τη Joce Cuervo. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το πάρτι συνεχίζεται με face painting για μικρούς και μεγάλους, nachos, tacos και quesadillas για όλους και δεν σταματάει πριν το ρολόι να δείξει 01.00. Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα, 210 3210240, Fb: mamacita.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.