- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Την πρώτη φορά που η σερβιτόρα μου έφερε έναν καπουτσίνο με καρδιές, φύλλα, κι άλλα μάτζαλα τζάτζαλα ζωγραφισμένα στο αφρόγαλο, ενθουσιάστηκα τόσο που παραλίγο να ζητήσω αυτόγραφο από τον barista. Ευτυχώς είχε πολύ δουλειά.
Από τότε βέβαια, πέρασε καιρός, έγινε μόδα και αυτό που κάποτε θεωρείτο τέχνη, έγινε απλά άλλο ένα κριτήριο της επαγγελματικότητας ενός μπουφετζή. Δε σερβίρεται πλέον καπουτσίνο, ζεστός ή κρύος, χωρίς σχέδιο στο αφρόγαλα. Ποιος δίνει σημασία τώρα;
Κάπου εδώ μπαίνουν όμως οι γιαπωνέζοι Kohei Matsuno και Kazuki Yamamoto, για να ταράξουν τα νερά λανσάροντας ένα νέο είδος τέχνης, αυτό των τρισδιάστατων σχεδίων σε ζεστό καφέ με κρύο αφρόγαλα. Η συγκεκριμένη μορφή τέχνης πήγε σε άλλη διάσταση την latte art, που κυριολεκτικά σκάει έξω από τα φλιτζάνια του καφέ.
Οι Ιάπωνες έχουν ξεφύγει θα μου πεις, ευτυχώς που δεν έχουμε τέτοια εδώ…. Ναι ε; Να σε δω τι θα κάνεις άμα πας για καφέ την άλλη βδομάδα και σου σκάσει latte με χταπόδι ή βιβλίο από πάνω.
Και σε περίπτωση που νιώθεις μια έμπνευση και θέλεις να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου, ορίστε το tutorial.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.